Рецепти с овесени ядки.

  • 14 376
  • 24
Имам един малък проблем - хемоглобина ми е нисък и ми казаха да ям овесени ядки. (Защото не мога да ям месо) На мен вече ми писна от овесени ядки с мляко. Как по друг начин мога да си ги приготвя?
Виж целия пост
# 1
*За закуска - накиснати от вечерта.На сутринта ги кипвам,добавям масълце и сиренце и си ги хапвам

* Може да се сложат 1:1(ориз:овесени ядки)в  плънка за пълнене на чушки,тиквички,патладжан...

*Курабийки с овесени ядки(овесинки)....
Виж целия пост
# 2
Кюфтета от овесени ядки, овесени ядки със сирене и кашкавал за закуска, мусака с овесени ядки, пълнени пиперки с овесени ядки и добавки, абе почти във всичко можеш да слагаш овесени ядки. Аз не ги харесвам сладки и ги използвам само за солена плънка.
Виж целия пост
# 3
освен сладки с банан (много вкусни), слагам овесените ядки в тесто, почти за всико: хляб, пица, кифлички.... Peace
Виж целия пост
# 4
Объркани с кисело мляко и мед/медът също се отразява добре при нисък хемоглобин/,от вечерта акто си ги направиш,до сутринта стават перфектни/в хладиника ги оставяш да отлежат/....можеш да прибавиш и плод.
Иначе съм чувала ,че ги прибавят и към супа-вместо фиде или ориз.
Можеш да си правиш и нещо като ашуре-само,че вместо жито слагаш овесените ядки/такова нещо съм правила на децата като бяха по-малки и много го ядяха/
Виж целия пост
# 5
Соленки с овесени ядки и кашкавал

Продукти:
100 гр. овесени ядки
100 гр.брашно
100 гр. масло (аз слагам 60мл олио, но е въпрос на вкус)
50 гр. кашкавал
4 с.л. кисело мляко
сол на вкус

Начин на приготвяне: Смесваме ядките, брашното, солта и маслото и разбъркваме добре.
Добавяме млякото и настъргания кашкавал.
Замесваме тесто и разточваме кора с дебелина 1 см.
Режем на правоъгълници. Слагаме ги в намаслена тавичка и печем на 200 градуса.
 
Рецептата изпрати Гери Ламбрева
http://zadoma.com/index.php?APP_ACTION=RECIPE_INFO&RECIPE_ID=436
Виж целия пост
# 6
    Предлагам ти моята любима закуска с овесени ядки

2 с.л. овесени ядки
1 с.л. стафиди
1 с.л. сурови белени слънчогледови семки
плод на парченца според сезона
1 с.л. мед (може и без него, защото стафидите дават сладост)

   Тези продукти се объркват от вечерта, долива се водичка да ги покрие и на сутринта се хапват.
Виж целия пост
# 7

*Курабийки с овесени ядки(овесинки)....

Имам и аз изостанали овесени ядки. Малкия така и не ги хареса. Но аз съм упорита  Wink
Я сподели рецептата,  може да ги харесат у дома. Пък и аз да маже да проям!  Party
Виж целия пост
# 8
Скоро правих кюфтета от тиквички с овесени ядки,вместо брашно/галета.Много се харесаха вкъщи,вече така ще ги правя.
Когато са за закуска,не ги варя,а само ги накисвам във вряла вода и ги затварям да набъбнат добре с 1/2 кубче бульон или след това прибавям сирене.
Приготвям овесените ядки и по друг начин.В малко вода ги варя,като изври водата прибавям прясно мляко и ги досварявам(всичко на око),прибавям малко канела,нарязана ябълка и банан,обърквам добре и готово.Като ще хапвам добавям 1 сл мед.Стават много вкусни.
Виж целия пост
# 9

*Курабийки с овесени ядки(овесинки)....

Имам и аз изостанали овесени ядки. Малкия така и не ги хареса. Но аз съм упорита  Wink
Я сподели рецептата,  може да ги харесат у дома. Пък и аз да маже да проям!  Party
Заповядай Бо...Рецептата е на Биляна69   bouquet

Овесени питки (лъжливи ореховки)
 Овесени ядки-420г
 олио -120г
  захар - 250г
  брашно - 160г
  3 яйца
  канела - 5г
 Овесените ядки се омесват с мазнината,брашното, разбитите със захарта яйца и канелата.  От тестото с намазнени ръце се оформят топки,които се сплескват леко,нареждат се в намазана с мазнина и поръсена с брашно тавичка. Пекат се в умерена предварително загрята  фурна. 


П.П. единственото нещо което промених е,че сложих ванилия вместо канела...  
Виж целия пост
# 10
Много, много ви благодаря!  Hug
Всичко ми звучи страхотно и апетитно. Ще си разнообразя менюто и ще изненадам лекаря без хапчета!  Praynig
Виж целия пост
# 11
Ето една рецепта за сладки(от форума е,но не помня автора).

Хрупкави сладки с кокос и овесени ядки

1 чч овесени ядки(да НЕ са финни)
1 чч кокосови стърготини
1 чч брашно
1чч масло/маргарин
1чч захар
1 чл сода бикарбонат
2 сл гореща вода
1 сл мед
нарязани орехи-на вкус
В чашка се разтваря содата в горещата вода.
В купичка се размеква маслото+меда и се добвя содата в него.
В голяма купа се смесват сухите съставки,разбъркват се добре,добавя се маслото с меда и содата и пак се разбърква добре.Сместа се оставя за 30 минути в хладилник,след което се оформят кръгли сладки и се пекат върху хартия за печенена 180 градуса,около 25-30 минути.
Стават като ореховки,чудесни са на вкус.
Виж целия пост
# 12

  bouquet
Виж целия пост
# 13
За да повишиш хемоглобина си, може да приемаш и други храни, освен овесните ядки. Важен е приемът на желязо, така че подбираи храни, съдържащи този елемент.
Консумирай черници ( те са препоръчителни за хора,страдащи от анемия, а ниският хемоглобин е признак за тази болест).
Виж целия пост
# 14
Аз пък току що направих кашкавалена палачинка с овесени трици, вместо с брашно и е страшно вкусна Crazy.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия