Въпросче за керамичния плот

  • 8 985
  • 20
Въпросът ми е свързан с конкретна рецепта, затова пиша тук.
Мога ли опукам люти чушлета на керамичен котлон? Нали се сещате - леко запечени, накиснати после в марината от оцет, олио, чесън и подправки Crazy
Ако да - много ли става мазало после? И на силен или слаб котлон се прави?
Ако не - тогава тези дето нямаме обикновени котлони, къде да си пукаме чушлетата Sad
Виж целия пост
# 1
В тавичка,във фурната.
Виж целия пост
# 2
Съжалявам,
 ама Белинда е права .
Пукана чушка на котлон,не е така както на фурна.
И аз така я правя, и като направя ремонт на кухнята мисля да си оставя едно котлонче,на което да си правя такива вкусотии.
Белинда ,
Аз го приготвям така:
Пукам чушката на котлона и я слагам в буркан с 2:1 оцет и вода,чаена лъжичка сол,кафена лъжичка захар.Нарязвам млад чесън и копър.
Мммм напълни ми се устата...
Виж целия пост
# 3
Аз ги пукам точно на керамичен котлон.Като изстине се почиства лесно,без никакви проблеми с препарат за керамични плотове.Само внимавай,ако е по-силен котлона да не ги загориш,че се пукат много бързо.
Виж целия пост
# 4
И аз съм пукала  Peace...
така 4е смело..после се 4исти плота
Виж целия пост
# 5
Аз постилам алуминиево фолио и пека на не много силно - като почнеш да печеш сама ще усетиш. След това хвърлям фолиото и котлона ми е чист.
Виж целия пост
# 6
Ооо, щом става на керамичния още утре ще действам Party
Виж целия пост
# 7
Аз не рискувам директно на плота, имам едно тиганче специално за тази цел, стават като на котлон. Peace
Виж целия пост
# 8
Аз не рискувам директно на плота, имам едно тиганче специално за тази цел, стават като на котлон. Peace


И аз така , не рискувам директно върху плота  Peace
Виж целия пост
# 9
На силно загрят котлон ,няма проблем да пукаш чушките.
На бързичко ги обръщаш и са готови.
Виж целия пост
# 10
пекла съм и в/у плота (на майка ми на печката) и в/у фолио, и в тавичка.
На плота нищо му няма, почиства се лесно.
Фолиото ми прегоря и стана на дупки.
В тавичка ми е най-лесно, не се занимавам, не мия после, и вкуса за мен е същия.
Виж целия пост
# 11
И аз съм пукала  Peace...
така 4е смело..после се 4исти плота

и не само чушки, а и патладжани съм пукала на керамичния плот
Виж целия пост
# 12
Аз ги пукам точно на керамичен котлон.Като изстине се почиства лесно,без никакви проблеми с препарат за керамични плотове.Само внимавай,ако е по-силен котлона да не ги загориш,че се пукат много бързо.
И аз като 2в1 печката ми е такава,друг котлон нямам и всичко на керамиката.Има един препарат Мелио обезмаслител го водят не е точно за такива плотове но с него се чисти супер.
Виж целия пост
# 13
Аз ги пека в тава-една такава тенекиена, накъдрена отстрани /ох,че обяснение дръпнах  ooooh!ето като тази ,но тенекиена /.Същата ползвам ,когато ги пека на газов котлон  Peace.Директно на керамиката не съм пробвала.....не знам ако се пръснат по време на печене ,дали няма да стане голямо мазало  Sick
Виж целия пост
# 14
На плота слагам тефлонов тиган и в него ги пека.Стават същите като на котлон.Напревих ги няколко пъти на плота,но много се цапа и реших,че ще го повредя.Пробвах с тиган и станаха супер. И е чистичко.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия