Мами помощ за мусака

  • 1 905
  • 21
Мили Мами моля за помощ искам да направя хубава мусака за да не ям бои дове4ера Embarassed
Виж целия пост
# 1
От какво искаш да я правиш? От кайма и картофи или мусака от тиквички и кайма  newsm78 Уточни.
Виж целия пост
# 2
имам картофки,каима,пресен домат,4убрица,4ерен пипер,лук,яица,кисело мляко,брашьнце,абе обикновена мусака искам да направя
Виж целия пост
# 3
Нарязваш картофите на кубчета. Запържваш каймата с мазнина и нарязан на ситно лук. Като се запържи добавяш доматите, обелени и нарязани на ситно, червен пипер, сол, черен пипер и чубрица. Доливаш водичка - малко, колкото да не загори червения пипер. Изсипваш всичко това върху картофите в тавата, разбъркваш хубаво, доливаш вряла вода да ги покрие и печеш на 230 градуса, докато картофите изпият водата.
Приготвяш 2 яйца, 1 кофичка кисело мляко и малко брашно на смес и заливаш. Допичаш на по-ниска температура. Ами това е. Успех!
Виж целия пост
# 4
Благодаря Нана а слага ли се сода в киселото мляко?
Виж целия пост
# 5
Не се слага, направи я точно, както е написала Нана. Успех  Peace
Виж целия пост
# 6
И аз я правя като nana77.
Виж целия пост
# 7
Аз пък не слагам домати, защото ми кисели. Въпрос на вкус.
Виж целия пост
# 8
Аз пък слагам и картофите да се запържат за няколко минути при каймата, водата също я доливам и оставям да заври на котлона, след това изсипвам всичко на куп в тавата (по бързо се изпича, не за друго Wink) И в заливката слагам повече яица- 4-5 на една кофичка мляко...
Виж целия пост
# 9
аз пък мразя брашно в заливките
Виж целия пост
# 10
Нарязваш картофите на кубчета. Запържваш каймата с мазнина и нарязан на ситно лук. Като се запържи добавяш доматите, обелени и нарязани на ситно, червен пипер, сол, черен пипер и чубрица. Доливаш водичка - малко, колкото да не загори червения пипер. Изсипваш всичко това върху картофите в тавата, разбъркваш хубаво, доливаш вряла вода да ги покрие и печеш на 230 градуса, докато картофите изпият водата.
Приготвяш 2 яйца, 1 кофичка кисело мляко и малко брашно на смес и заливаш. Допичаш на по-ниска температура. Ами това е. Успех!
И аз така я правя.Но напоследък забелязах,че ми става по-вкусна ,ако задуша картофите заедно с каймата и другите подправки с малко водичка и после само да изсипя в тавата и да попека до готовност на картофите.После заливката и готово.А и по-бързо става като време....
Виж целия пост
# 11
Класическата мусака се прави,като се запържат всички продукти поотделно.
Лукът  с каймата,червен пипер, сол , чубрица,магданоз.
Картофите на кубчета във фритурника и върху каймата в тавата.
Заливаш с водичка и отгоре запържен патладжан(домат не слагам)
Правиш заливка с едно яйце,кисело мляко , супена лъжица брашно и сол.
Виж целия пост
# 12
аз пък нищо не задушавам и не пържа Simple Smile
Нарязвам и слагам всичко в тавата (лук, кайма, домати картофи, сол, ч.пипер ,чубрица) с 2 -3 чаши вода и на 180-200 градуса докато омекнат картофите, и после заливка яйца к.мляко и брашно и съм готова.
Но не съм профи. готвач и нямам много време да си играя, но пак си облизват пръстите.
Виж целия пост
# 13
Аз слагам и много ситно нарязан морков в мусаката. Заливка не правя.
Виж целия пост
# 14
мъжа ми обожава мусаката ми и навсякъде ме хвали с нея  Grinning
Аз я правя така:
Запържвам 500гр кайма + 2 главички ситно нарязан лук, като бъркам с решетка за да стане сипкава каймата. Добавям картофите нарязани на кубчета + 2ч.л. червен пипер+200мл. дом сок(или 3 настъргани домата)+чер пипер, чубрица и пикантина. Доливам вода и варя докато се свярят картофите. После с решетъчната лъжица премествам сместта в тава. Запичам и заливам с 3яйца+1/2 кофичка кисело мляко.

Става много вкусно Simple Smile
Иначе съм чувала и други варианти да се прави мусаката със сурови картофи но не е толкова вкусно според мен Peace
Аз слагам и много ситно нарязан морков в мусаката. 

И морков и чушка слагам когато имам Simple Smile
Виж целия пост
# 15
Моят мъж също обожава мусаката, направена от мен. Даже казва, че я правя по - хубава от майка му / е, какво по -голямо признание от това/. Аз я приготвям по следния начин:
Запържвам лука, прибавям нарязаните на кубчета картофи и червен пипер. Каймата я слагам в купичка, доливам малко вода и я разбърквам, така че да стане рядка кашичка, а не да стои на топчета. Добавям и нея към картофите. Доливам вода  и посолявам. По - късно слагам и малко доматен сок или домат. След като се сварят картофите, цялата смес пресипвам в намазнена тавичка, слагам черен пипер на зърна и дафинов лист. Правя заливка от 2 яйца, кисело мляко и брашно и запичам.  Simple Smile
Виж целия пост
# 16
Моята мусака съ6то става много готина,но аз нарязвам вси4ко в тави4ката,пе4а и в заливката не слагам брашно.
Виж целия пост
# 17
Аз пък правя заливката с бешамелов сос.
Виж целия пост
# 18
Картофите се нарязват на тънки филийки и се полуизпържват.
Лукът се нарязва на дребно и се задушава в сгорещената мазнина.
Прибавя се доматеното пюре и се пържи до сипкавост.
Слага се каймата,разбърква се и се пържи , докато стане ронлива.
Залива се с врящия бульон и се задушава.Поръсва се със сол и черен пипер,разбърква се и се сваля от огъня.
Прибавят се дребно нарязаните домати и червения пипер.
В тавата за печене се нареждат последователно пласт  от доматите,нарязани на филийки,пласт от полуизпържените картофи,пласт от задушената кайма и отново пласт от картофите и от доматените филийки.
Мусаката се залива с малко бульон и се запича.
Приготвя се бешамелов сос,към който след отстраняването му от огъня се прибавят жълтъци и разбити на сняг белтъци.
Пастата се разлива върху запечената мусака,заглажда се ,поръсва се с настърган кашкавал и се запича до зачервяване.



Виж целия пост
# 19
Аз режа всички зеленчуци, като задължително слагам и патладжан. Добавям размитата във водичка кайма, подправките и пека в тавичка.
Заливката е само от яйца 3-4 и кисело мляко.
Виж целия пост
# 20
Нищо не се запържва - задушаването и възвирането на всички зеленчуци придава онзи неповторим вкус .
Надребняват се картофи , лук , морков , чушка - задължително , малко дом.сок , чубрица , чер и червен пипер , сол , олио , кайма и топла водичка леко да покрие - омешва се всичко да няма едри топченца месо и се пече . Капак от кис.мляко , яйца , сол и малко брашно .
Виж целия пост
# 21
Еи страхотни сте както винаги благодаря ви от сьрце на вси4ки оби4ам ви
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия