Царевица с топено сирене

  • 3 452
  • 17
Бяхме на почивка в Слънчев бряг и на обяд едно от ястията беше нещо като каша с царевица. Мисля, че имаше пушено-топено сирене и прясно мляко. Имаше страхотен вкус!  Peace Та ако някой е приготвял нещо подобно, много ще се радвам да сподели рецептата.
Виж целия пост
# 1
Със зърна или царевично брашно?
Виж целия пост
# 2
Аз тук (САЩ) съм яла нещо подобно  Peace Мексиканците правят такава царевица с майонеза, горчица и нещо люто слагат вътре  newsm78 Не е лошо на вкус, на мен ми харесва  Peace
Виж целия пост
# 3
Аз тук (САЩ) съм яла нещо подобно  Peace Мексиканците правят такава царевица с майонеза, горчица и нещо люто слагат вътре  newsm78 Не е лошо на вкус, на мен ми харесва  Peace

То май по цял свят има вариации с царевица. Но под каша си представям царевично брашно...  Thinking
Виж целия пост
# 4
Е, не знам, но варианта който аз съм яла е със зърна  newsm78
Виж целия пост
# 5
Значи зърната си бяха цели, не съм се изразила правилно. Може би по-точно царевица със сос и беше топло!
Виж целия пост
# 6
Оха, в такъв случай варианти с царевица има много  Party Това е изключително благодарно растение и пасва на почти всичко.  Hug
Виж целия пост
# 7
Вярно, че вариантите са много. Аз обикновено я консумирам на салата.
В заведение съм си поръчвала царевица в масло с копър.
Това, което описваш може да стане със задушена царевица, + сос. "Прясното мляко" може и сметана да е.
Не мога да си представя вкуса на царевица с прясно мляко, не ми се връзва, а и прясно мляко не обичам.
Виж целия пост
# 8
Явно церевицата се омесва с топеното сирене и се пуска в МВ з 2-3 минутки.......  newsm78
Виж целия пост
# 9
Аз я правя така: много малко масло в тенджерка , изсипвам консерва изцедена от водата царевица за 10 минути , прибавям малко сметана , сол, черен пипер за 5 минути , накрая топено сирене на президент(триъгълничета ) , докато се разтопят .Бърка се непрекъснато  Peace Същото го правя и с гъби и пиле !
Виж целия пост
# 10
И аз не обичам прясно мляко, но имаше такъв привкус, може и сметаната да е. Много ви благодаря!   Heart Eyes magiq27 ще изпробвам рецептата ти и ще пиша, може би  точно това е било. Благодаря!   bouquet
Виж целия пост
# 11
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=284114.0;topicseen
Ей това нещо е страхотно, даже сега се подсетих за него и утре ще взема да си го спретна може би. Много е вкусно.
Виж целия пост
# 12
magiq27 а сметаната готварска течна или заквасена?Аз мисля да го направя с пилешко месо.Но него да го запържа отделно и после да го дабавя към готовата смес така ли newsm78?То тогава ще трябва и повечко сметана да сложа май?Дано ми отговориш скоро че вного ми се прияде и да мога да го сготвя скоро.  bouquet
Виж целия пост
# 13
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=284114.0;topicseen
Ей това нещо е страхотно, даже сега се подсетих за него и утре ще взема да си го спретна може би. Много е вкусно.
Звучи м имного вкусно, н още го направя без гъбите, че половинката не ги долюбва Simple Smile
Виж целия пост
# 14
magiq27 а сметаната готварска течна или заквасена?Аз мисля да го направя с пилешко месо.Но него да го запържа отделно и после да го дабавя към готовата смес така ли newsm78?То тогава ще трябва и повечко сметана да сложа май?Дано ми отговориш скоро че вного ми се прияде и да мога да го сготвя скоро.  bouquet
Става и със заквасена и с течна готварска(препоръчвам течната в случая,по добре се получава) , ако го правя с пиле , първо запържвам късчетата в маслото , прибавям гъби и когато са готови прибавям сметаната (бъркам на тих огън) , и накрая топеното сирене ,бърка се докато се разтопи и е готово Peace
Може и кисели краставички да сложиш към края пак става вкусно !
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия