Ягодови топчета
по рецепта на Иван Звездев от 13 Юни 2005

Продукти:
250 г сирене крема
100-150 г сладко от ягоди
6 обикновени вафли
10 пресни ягоди
кисело мляко за гарнитура
за панировката:
100 г сурови бадеми
1 с.л. захар
Начин на приготвяне:
1. Бадемите се смилат със захарта.
2. Начупените на парчета вафли се смилат. Смесват се в купа с крем сиренето и сладкото от ягоди. Оставя се да отпочине за 30 мин . - 1 час във фризер. След това се оформят топчета, овалват се в смелените със захарта бадеми. Нареждат се в подходяща чиния, след това се украсяват с парченца ягоди. Гарнират се с кисело мляко.
Виж целия пост