Копривена салата

Необходими продукти:
3 - 4 шепи коприва
50 г извара
50 г сирене
3 - 4 с. л. зехтин
1/2 ч. л. счукан чесън
за гарнитурата:
100 г сирене
1 домат
1/2 зелена салата
3 едри черни маслини
2 - 3 сушени сини сливи
1 цяла орехова ядка
1/2 ч.л. счукани орехови ядки
зехтин на вкус

Начин на приготвяне:
1. Копривата се бланшира, след което се изцежда от водата. Смесва се с изварата и сиренето, полива се със зехтина и чесъна. Всичко се намачква добре и се поставя в средата на порционна чиния, поръсва се със счуканите орехови ядки и се украсява с една цяла ядка.
2. Доматите се нарязват на шайби и се подреждат от едната страна на копривата и се поръсват с накължан магданоз. От другата страна се слага нарязаната на едро салата, като върху нея се поставя плочката сирене, а върху нея синята слива, трите маслини и се полива със зехтин.
Виж целия пост