Царевица в тенджера под налягане

  • 17 586
  • 19
Здравейте момичета! Днес реших да пробвам да сваря царевица в тенджера под налягане. Някои друг пробвал ли е да вари царевицата по този начин? Интересува ме колко приблизително време трябжа да я оставя да ври?
Виж целия пост
# 1
Зависи дали е млечна и какъв сорт е. Българската май се вари около половин час. В Белгия за 2-3 минутки е готова.
Има такава тема в готварския, но нещо старите теми не се отварят от няколко дни  Crazy

Виж целия пост
# 2
Аз търсих в минали теми дали има някоя подобна, но уви - нищо не излезе Sad
Виж целия пост
# 3
Ето тук излизат доста теми, разгледай  Hug

Царевица в тенджера под налягане
Виж целия пост
# 4
Станала ли е вече царевицата  Shocked ..Аз толкова градове обилих напоследък и не видях да е станала някъде. newsm78
Виж целия пост
# 5
Аз само в тенджерата под налягане варя царевица.....За 1/2 час до 40 мин. и е готова  Peace
Виж целия пост
# 6
Много зависи от царевицата. Аз напоследък си взимам царевица от една баба - някакъв американски сорт била, много сладка и хубава,
в тенджерата под налягане става за 10мин. Peace
Виж целия пост
# 7
Хич не я харесвам тая Американска царевица....Не ми е вкусна нещо....Пък и разбрах,че е хибридна...
Най си ми харесва българската....
Виж целия пост
# 8
Царевицата я правя,като наредя от листата на дъното отгоре нареждам царевицата,
като преди това съм  нарязала кочаните на две(тези които са по големи)
На 40 минути отварям и проверявам с вилица.
То  и без друго добре узрялата царевица й се пукат зърната.
Но пък студена царевица не обичам ,че винаги я пускам във вряла вода за малко.
Виж целия пост
# 9
Станала ли е вече царевицата  Shocked ..Аз толкова градове обилих напоследък и не видях да е станала някъде. newsm78

Има  Peace
Виж целия пост
# 10
Станала ли е вече царевицата  Shocked ..Аз толкова градове обилих напоследък и не видях да е станала някъде. newsm78
Станала е. Видях във Варна на пазара- 70 стотинки  за кочан сурова и 1.50 - сварена. Направо се облещих-  по-скъпа от хляба!
Виж целия пост
# 11
Винаги варя царевицата само  в тенджерата под налягане. Млечната царевица става за 20 мин. Американската също.
Виж целия пост
# 12
Аз само в тенджерата под налягане варя царевица.....За 1/2 час до 40 мин. и е готова  Peace

И аз, след като започне да фъщи засичаш времето + -
Виж целия пост
# 13
Станала ли е вече царевицата  Shocked ..Аз толкова градове обилих напоследък и не видях да е станала някъде. newsm78
Станала е. Видях във Варна на пазара- 70 стотинки  за кочан сурова и 1.50 - сварена. Направо се облещих-  по-скъпа от хляба!
В София има от  един месец. Но нещо никак не м ихареса на вкус Rolling Eyes
Иначе идеята за тенджера под налягане  е много добра  bouquet
Виж целия пост
# 14
И аз така я варях до скоро, но в микровълнова става много по-бързо. Нареждам я както за тенджера под налягане с листа отгоре, наливам една чаша вода и за 15мин. е готова Peace
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия