На каква функция печете баниците?

  • 3 153
  • 11
Фурната ми е хубава, с доста функции, но не мога да уцеля как да си пека баниците, често остават сурови отдолу. Къде слагате тавата /на решетката или направо на дъното на фурната/, ползвате ли вятър, на колко градуса и на каква функция? Благодаря предварително
Виж целия пост
# 1
Аз заграявам фурната на 180гр. Слагам тавата едно ниво под средата и се опича равномерно. С вентилатор по същия начин, става по бързо:)
Виж целия пост
# 2
Слагам решетката на второ ниво (имам 5) и пека на 200 градуса. Ако искам хрупкава коричка - накрая намалявам на 180 градуса и включвам вентилатор. Никога не е недопечена.
Виж целия пост
# 3
Аз заграявам фурната на 180гр. Слагам тавата едно ниво под средата и се опича равномерно.
И аз така  Peace
Виж целия пост
# 4
Днес правих баница.Пекох я на 2 ниво от общо пет,на 220 градуса,без вентилатор,стана супер.
Виж целия пост
# 5
Слагам я на 2 ниво (от общо 5), на вентилатор и 200 градуса. За 30 мин. е готова и добре изпечена.
Виж целия пост
# 6
Аз слагам тавата някъде по средата не знам на кое ниво май на моята фурна е трето и включвам на вентилатор на 250 или 275 градуса т.е на максимум.
Виж целия пост
# 7
Покривам тавата с фолио и пека докато плънката стане готова. Тогава махам фолиото и изпичам отгоре, докато стане хрупкава зачервена коричка.
Виж целия пост
# 8
В средата на фурната, на горен и долен вентилатор, на 200градуса, не загрявам предварително, тъй като я харесваме по-суха и хрупкава.  Simple Smile
Виж целия пост
# 9
Тавата не се слага на дъното на фурната!!! В упътването ми пише, че не трябва!!! Peace Нали топлият въздух трябва да мине под дъното на тавата!
Виж целия пост
# 10
Слагам я на 2 ниво (от общо 5), на вентилатор и 200 градуса. За 30 мин. е готова и добре изпечена.
това за мен е най- добрият начин.На вентилатор винаги става по-пухкава и вкусна Peace
Виж целия пост
# 11

Не прегаря ли така?  Thinking
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия