Френска нуга /нещо като сладолед/

  • 7 442
  • 4
Здравейте мами, сега е лято и е сезона на сладоледа -надявам се моята рецепта да ви хареса.
1 ч.ч. захар се карамелизира и когато е готова в нея изсипвам 1пак.стафиди, предварително намазвам дъното на една тава с олио и изсипвам горещия карамел в нея, оставям го да истине много добре. Когато се е втвърдил и истинал го начуквам на ситно като пясък.
Разбивам 500 мл течна сметана/сладка/. В друг съд отделно разбивам 5 белтъка със горещ захарен сироп/каф.чашка захар+каф.чашка вода/. Смесвам сметаната с белтъците, като междувременно ръся от карамела, разбърква се добре с дървена лопатка.Изсипвам в подходящ пластмасов съд и го слагам във фризера да замръзне.
Когато се сервира може да се украси с плодове и да се полее с топинг.
Надявам се да го пробвате и да споделите
Приятен апетит! Laughing
Виж целия пост
# 1
Ох, това ми е любимия сладолед. До сега не съм го правила, защото ме мързи. Но по разни заведенийца го хапвам. Имам рецепта, същата е, но вместо стафиди, е със сушени смокини.
Виж целия пост
# 2
В друг съд отделно разбивам 5 белтъка със горещ захарен сироп/каф.чашка захар+каф.чашка вода/.

Рецептата звучи мнооого апетитно и със сигурност ще я пробвам! Аз парвя една мързелива нуга с готов сметанов сладолед, който оставям да се размекне добре и добавям в него разни екстри, но друго си е орииналът!

Но кажи, моля те, как точно процедираш с белтъците и не се ли пресичат от горешия сироп?
Виж целия пост
# 3
Радвам се, че и вие го харесвате.Белтъците ги разбивам малко с миксера да станат на пяна и тогава сипвам на много тънка струйка горещия сироп и се старая да сипвам където са бъркалките на миксера.Разбиват се докато станат на "твърд сняг".
Виж целия пост
# 4
Точно вчера ядох в едно заведение такъв сладолед - имаше с малини, със сушени смокини, а моя беше със целувка - вкусно е Simple Smile
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия