Ти какво сготви? Снимай, покажи! - 7-ма тема

  • 40 500
  • 284
# 165
Набързо да постна снимките, че пак се надбягвам с времето Wink. Кой ще победи  Twisted Evil?
 
Питка

Омлет с кубети и кашкавал

Омлет с кашкавал

Виж целия пост
# 166
Пепи,тази питка как я направи такава висока.Направо е професионална!
Виж целия пост
# 167
  pepika,питката ти е страхотна! Hug Може ли да ни кажеш рецептата?Каква мая си използвала?Какъв ти е диаметъра на формата? Rolling Eyes
  Прощавай, за многото въпроси,но ....снимката ти е виновна! Laughing Laughing Laughing
Виж целия пост
# 168
Лабрекс,
два пъти вече правя този сливов сладкиш и не ми бухва тестото при печене. Къде греша ?
Иначе на вкус е невероятен, но не мога да го докарам на външен вид.
Виж целия пост
# 169
Скариди в кокосови стърготини с манго-лайм сос


Пилешко къри с тиквички и кафяв ориз


Пиле с броколи по китайски
Виж целия пост
# 170
Това беше менюто през почивните дни  Grinning

Успешна и спорна седмица!
Виж целия пост
# 171
вчера-

-свински пьржоли с картофи на фурна /Gaby s /

-раираните кифлички с кашкавал

-гофрети
Виж целия пост
# 172
Лабрекс,
два пъти вече правя този сливов сладкиш и не ми бухва тестото при печене. Къде греша ?
Иначе на вкус е невероятен, но не мога да го докарам на външен вид.

sta, чудя се къде може да бъркаш........ newsm78  Или бакпулвера, който слагаш да не е бил наред или нещо с печенето. Понеже и вчера го правих, дойдоха ненадейни гости, а имаше сливи вкъщи и го набърках между приказките с тях - миксерът ми е на стойка и сложих в него яйцата и захарта, разбих ги малко, добавих маслото /вчера беше олио, защото имах малко масло - с него правих карамела/, ванилията, вместо прясното мляко - малко кисело, разбито с вода. Бакпулверът съм свикнала да го слагам в брашното, добавих и чашата с брашно и оставих да си се бърка. В това време изчистих сливите и направих карамела, наредих ги и залях със сместа. Фурната включвам, когато съм направила карамела, преди да започна реденето на сливите. Искам да кажа, че не е много загрята. Пека на умерена фурна, за моята това са 160 град. почти 30 мин. Обръщам веднага върху чиния, въпреки че в оригиналната рецепта препоръчват да стои сладкиша, завит с кърпа и след това да се обърне. Е, случва ми се да се поопаря от горещия сироп, но се научих вече да внимавам. Това е. Наистина е вкусен, но и много бърз и лесен, затова не мога да измисля друга причина да не ти се получи, освен посочените две. Като знам, че го правя както ми дойде, в буквалния смисъл - разбивам с миксера продуктите за тестяната смес и в това време правя карамела и сливите. Имала съм провали с други неща, но с тоя сладкиш никога. Затова се чудя и аз какво може да е....но друго не се сещам. Освен да опиташ и трети път.   bouquet
Виж целия пост
# 173
Момичета, днес аз и сина ми имаме рожден ден, той става на 3, аз на 33!
Почерпете се за наше здраве!

Виж целия пост
# 174
Да сте живи и здрави! Много радост, щастие и парички ви пожелавам Simple Smile!
Виж целия пост
# 175
Момичета, днес аз и сина ми имаме рожден ден, той става на 3, аз на 33!
Почерпете се за наше здраве!


Честито и на двамата! Да сте живи и здрави, радостни, щастливи и късметлии!



И аз и големият ми син сме родени на една и съща дата! Grinning
Виж целия пост
# 176
Labrex имам въпрос. Как ги пържеш картофените филийки? Не ти ли се изсипва сместа от филийката при пърженето? Или при самото пържене се слепва и стяга сместта  newsm78. Обясни ми моля те  Praynig
Виж целия пост
# 177
Labrex имам въпрос. Как ги пържеш картофените филийки? Не ти ли се изсипва сместа от филийката при пърженето? Или при самото пържене се слепва и стяга сместта  newsm78. Обясни ми моля те  Praynig

Не се изсипва нищо, мазнината трябва да е загрята, филийката се слага първо с намазаната част надолу, т.е. да се пържи, после се обръща, пържи се още малко и е готова. Не се притеснявай, пържат си се нормално. Аз правя така - като набъркам сместа, слагам тигана с олиото на газта и, докато загрява, мажа филийките. Слагам ги на една дървена поставка (може и на друго), строявам се до печката и пържа. Пробвай, вкусни са! Вчера ги използваха и за мезе на бира. Вкъщи най-вървят точно с тия три подправки - кимион, чер пипер и чубрица.
Картофената смес, като постои малко, се оводнява леко. Разбърквай хубаво преди да мажеш филийката, искам да кажа, че това не пречи, използва се цялата смес.  Аз гребвам с лъжица от сместа и слагам на филийката, а после заглаждам с нож.
Виж целия пост
# 178
Благодаря ти за разяснението   bouquet. Непременно ще ги пробвам  Heart Eyes
Виж целия пост
# 179
Ето ви от мен един шоколадов кекс...
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия