Как съхранявате маслините?

  • 23 448
  • 38
# 30
Как' Сийка, тази сол не е от кисненето в солени разтвори, а точно от некисненето. Маслините пристигат по  магазините в тенекии като сиренето, които са пълни с маслини и солена саламура. На витрините насипните маслини се излагат във ванички и в тях няма саламура(изискване на ХЕИ), и ако от там не се изтъргуват бърза, а постоят 2-3 дни те се позбръчкват и по повърхността им има бели петънца, които са всъщност избила сол при съхненето във витрината. Иначе в домашни условия най-добре в кутийка, буркан или в кавкото ви е удобно заляти с мазнина(зехтин или олио), може и малко лимонов сок, но преди това ви препоръчвам да ги поизмиете с топла вода, даже може малко да покиснат в нея, ако не искате да са солени.
Виж целия пост
# 31
Във буркан заливам маслините със вряла вода и 2 пръста отгоре зехтин или олио траят с месеци
Виж целия пост
# 32
Винаги и само в буркан с олио   Peace
Ако са пркалено солени - дупча ги с вилица, накисвам за няколко часа във вряла вода.
Костилки не гълтам, не го смятам за полезно.
Бели точици се образувта по маслините, да, мухъл е  Peace
Виж целия пост
# 33
И аз съхранявам маслините в саламура и олио....Само в олио или зехтин ми идват тежички....
Виж целия пост
# 34
Сигурна съм, че е мухъл, те и си миришат на такова. А друга храна не ми е мухлясвала в хладилника.
Сега си мисля, че може би те са стояли доста и в магазина. Аз ги купувам обикновено от Европа-та срещу нас. Там са насипани в тавички и във витрина. А каква е температурата в тази витрина.... един  Господ знае. В четвъртък вечер в магазина беше ужасно топло и задушно, имаше много хора, а работеха само 2 каси. Но това е друга тема.
Виж целия пост
# 35
Слагам ги в бурканче с вода и зехтин.
Виж целия пост
# 36
или в бурканче и солена вода, отгоре 1 пръст зехтин/олио

Най-често така.
Виж целия пост
# 37
Преди ги съхранявах с леко солена вода с малко олио. Сега в чист захтин, слагам и парченца нарязан лимон. После използвам зехтина
Виж целия пост
# 38
в бурканче със зехтин.
или в бурканче и солена вода, отгоре 1 пръст зехтин/олио

ако са само в зехтин слагам и подправки – розмарин, мащерка, салвия...
после позвам зехтинът за готвене, има разкошен вкус Peace

Чела съм, че това е най-добрия начин за съхранение, но аз купувам често по малко и ги държа в кутийка.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия