Бутер тесто - идеи......

  • 12 945
  • 25

Много обичаме бутер тесто.....Правя от него банички със сирене, кашкавал, кремвирши, правила съм и плънки с пилешко+гъби, сладко......

Ще ми се да съберем на едно място всички рецепти с бутер тесто.

Преди време в чата Мамица бе споделила за пица с бутер тесто и знам,че имаше успех тази рецепта.

Имаше и по магазините едни Наполеонки - бутер тесто с бял крем, много ми харесваха, но как ли се правят?

Чакам вашите рецепти!
Виж целия пост
# 1

Имаше и по магазините едни Наполеонки - бутер тесто с бял крем, много ми харесваха, но как ли се правят?

пусни на търсачката Торта Наполеон  Wink

рядко ползва бутер тесто и обикновено правя Наполеона Peace
Виж целия пост
# 2
аз откакто видях на Лео охлювчетата от бутер тесто, само тях правя-много лесно, бързо, вкусно Peace
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=96609.msg1688938#msg1688938
Виж целия пост
# 3
Аз черпя идеи от тук! Благодаря на момичетата, списващи в "Гответе с мен!"  bouquet

ДЗАК! Hug
Виж целия пост
# 4
Още една идейка, не е нова, показвала съм вече Свинските муцунки за дечица, но понеже се ползват с голям успех не само сред детската аудитория, припомням ги.
Виж целия пост
# 5
Ето и моето предложение за пай с пилешко месо
Виж целия пост
# 6
Аз например режа бутер тестото на квадратчета и слагам посредата различни неща: парче домат с чубрица и сирене, кашкавал с шумка и гъби, кисели краставички, колбас, кашкавал и др.  Завръщам крайчетата нагоре, така че да стоят отворени и пека. Стават като мини сандвичи или хапки, подходящи за предястие, интересни за децата Hug
Виж целия пост
# 7
Наскоро правих по рецепта от бутер тесто  "Белла" - някакви карамелки с крем -станаха много вкусни.
По оригинална рецепта бяха наречени "Карамелки" или нещо подобно, но съм я затрила някъде.
Бутертестото се нарязва на малки квадрати, във всеки от тях поставяме по 1л. сладко-аз използвах смокиново. Прегъват се квадратите за да се залепят, като леко се притискат краищата и образуват правоъгълници. Намзват се с разбит жълтък, поръсват се със захар на кристали и се пекат. В тавичка сипваме 5-6 с. л. захар и я карамелизираме, нареждаме изпечените  карамелки и между тях пускаме 1-2 л. стафиди и заливаме с 500 мл. прясно мляко с разбити в него 3 яйца и  по желание ванилия. Пече се на водна баня и ниска Т*, докато стегне като крем "Карамел".
А ето една стара тема в която споделяхме кой каква рецепта има от и с  бутер тесто: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=84422.msg1455071;topicseen#msg1455071
Виж целия пост
# 8
Ето и няколко идеи от мен. Има още, но не съм снимала. Нека малко да захладнее, че в тея жеги не се яде Wink

http://picbg.net/pic.php?u=18131gw46D&i=131859
http://picbg.net/pic.php?u=18131gw46D&i=131860
Виж целия пост
# 9
Ето от мен една идея за цял лист тесто, само се навиват краищата, намазват се с яйце, слага се в тавата, а вътре се слага пълнеж според наличните продукти. Тук гледам съм сложила зелен лук и домати, а отдолу май имаше шунка, ако добре си спомням. От изрезки и решетка даже съм направила. Grinning


Виж целия пост
# 10
Ето и няколко идеи от мен. Има още, но не съм снимала. Нека малко да захладнее, че в тея жеги не се яде Wink

http://picbg.net/pic.php?u=18131gw46D&i=131859
http://picbg.net/pic.php?u=18131gw46D&i=131860

Може ли обяснение за това как точно правиш бутерката като медал?
Виж целия пост
# 11
pepika сигурно вече спи, но аз междувременно мисля, че мога да помогна, като че ли са по модела на ЧервеноВинце:

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=272542.msg6714449#msg6714449
Виж целия пост
# 12
Моята рецепта, май е най-мързеливата  Laughing
Слагам един лист най-отдолу в тавата. После яйце и сирене. Отгоре отново един лист, намазан с яйце. Нарязвям на ромбчета или правоъгълничета с помоща на един нож за пица /има формата на диск, който се върти/ и пека.   Peace
Виж целия пост
# 13
Ето моите Бутерки с кашкавал
Виж целия пост
# 14
Флан с домати
В тава като за баница разстиламе бутертестото.Изрязваме излишъка.Изрязваме още ленти с ширина от около 1.5 см и слагаме по ръба на кръга,който се е получил в тавата,като рамка да се получи.Надупчваме с вилица навсякъде.Правя сос бешамел с прясно мляко и масло.Като е готов,настъргвам кашкавал около 250гр. и слагам в бешамела.Подправям със суха целина.Върху тестото в тавата нареждам пушена шунка или друг пушен колбас.Може и без колбас.Изсипвам от горе бешамела и най-отгоре нареждам домати на кръгчета.Тук там слагам маслини.Пека в загрята фурна да готовност.Супер е!
Виж целия пост
# 15
темата за бутер тестото ме подсети, че отдавна не съм правила тригуни  Simple Smile 
Виж целия пост
# 16
По каква рецепта ги правиш?  bouquet
Виж целия пост
# 17
без рецепта  Simple Smile  режа бутер естото на квадратчета, прехлупвам да стане триъгълно, може парченца орех или др. ядка да се сложи, или малко захар, аз обаче не слагам; пече се по указанията за бутертесто. Като изстинат, се поливат с обикновен захарен сироп-  вода и захар в съотношение 1:1 + ванилия  Peace Сиропа да е горещ, а тригунките да са съвсем студени, иначе се разкшкват
Виж целия пост
# 18
без рецепта  Simple Smile  режа бутер естото на квадратчета, прехлупвам да стане триъгълно, може парченца орех или др. ядка да се сложи, или малко захар, аз обаче не слагам; пече се по указанията за бутертесто. Като изстинат, се поливат с обикновен захарен сироп-  вода и захар в съотношение 1:1 + ванилия  Peace Сиропа да е горещ, а тригунките да са съвсем студени, иначе се разкшкват
и аз така ги правя, а понякога преди да ги прегъна, вътре слагам по-малко кокосови стърготини, придават страхотен вкус
Виж целия пост
# 19
изобщо не съм се сещала за кокос  Embarassed  ама вече ще знам , мерси  bowuu
Виж целия пост
# 20
Благодаря за отговорите! Hug Hug

Виж целия пост
# 21
Ето и няколко идеи от мен. Има още, но не съм снимала. Нека малко да захладнее, че в тея жеги не се яде Wink

http://picbg.net/pic.php?u=18131gw46D&i=131859
http://picbg.net/pic.php?u=18131gw46D&i=131860

Може ли обяснение за това как точно правиш бутерката като медал?

Извинявай за късния отговор, но сега влизам във форума.
Правиш квадрат, сгъваш го на триъгълник. Двете малки страни на триъгълника ги режеш до върха, без да го сряздваш до края. Двете лентички, които се получават, ги огъваш и в средата слагаш парченцето кренвирш. Ако правя скоро ще го снимам стъпка по стъпка Peace
Виж целия пост
# 22
Включвам се в темичката с една рецепта, на моя приятелка, на която благодаря за всички хубави рецепти, които ми е дала Hug:

Кайма в писма:
 
Тестото се реже на квадрати. Плънката е със сурова кайма, омесена с лук, нарязан на много ситно и черен пипер. Плънката слагам с помощта на чаена лъжичка в средата на квадратчето. Четирите връхчета се събират в горната част и се прищипват, а ръбчета се прищипват едно с друго така, че пакетчето да се затвори отвсякъде. Защипват се пръсти добре, че като се пече, се отварят. Дано съм го обяснила добре. Получава се като затворен плик. Отгоре се маже с жълтък и се поръсва със зрънца  ким. Пекат се да получат златист цвят. Ако "пликчето" не е затворено добре, след изпичането може да извадите отворени писмата  Laughing
Дано да харесат и на вас  Hug
Виж целия пост
# 23
Аз правя много вкусни бутерки с шипков мармалад - нищо сложно, тестото нарязвате в форма, подходяща за плънката, слагате сладкото, завивате и печете.
Виж целия пост
# 24
онзи ден правих бутер-пицата от пуснатия линк .  изяде се де, но класическите бутре-банички май повече ги харесваме
Виж целия пост
# 25
без рецепта  Simple Smile  режа бутер естото на квадратчета, прехлупвам да стане триъгълно, може парченца орех или др. ядка да се сложи, или малко захар, аз обаче не слагам; пече се по указанията за бутертесто. Като изстинат, се поливат с обикновен захарен сироп-  вода и захар в съотношение 1:1 + ванилия  Peace Сиропа да е горещ, а тригунките да са съвсем студени, иначе се разкшкват

Ето го моят вариант на подобно нещо http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=239969.msg5528780#msg5528780.

А сега и 2 плънки, които знам от Русия и често правя бутерки с тях.

Правя бутерки с плънка от варено яйце и зелен лук. Яйцето твърдо сварено ии нарязано на ситно, лука накълцан и задушен в масло. Съставките се смесват и се ползват като плънка.
Другото, което правя е бутрки с кайма. Запържвам 1 глава лук, после добавям 1 пак. кайма, чер. пипер и сол на вкус. Слагам малко мазнина да не станат бутерките после много мазни.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия