Сушени домати

  • 2 117
  • 14
Имам бурканче със сушени домати. Дайте идея за рецета, при която да ги използвам.
Мерси предварително   bouquet
Виж целия пост
# 1
пусни търсачката и си избери измежду многото  Wink

Виж целия пост
# 2
Пробвала съм картофено пюре със сушени домати.Невероятна вкусотия. Crazy

Другото,което съм яла беше салата-маруля,авокадо,пармезан и сушени домати... Rolling EyesНо не ми хареса особено.
Виж целия пост
# 3
Тук esy беше дала рецепта за италиански пълнен хляб. Съдържа сушени домати.

Със сушени домати и маслини се приготвя песто росо, може да се маже върху хляб (брускети) примерно или да се сервира с паста. Аз зададох въпрос как точно се приготвя, но никой не ми отговори.

Днес намерих и си го купих готово.
Виж целия пост
# 4
Ето ти нещо превъзходно със сушени домати. Облизахме си пръстите.

Талятели с моцарела и сушени домати



Продукти:
-половин пакет талятели
-моцарела
-сушени домати от буркан
-гъби

Начин на приготвяне:
Талятелите се сваряват. Запържват се в тиган с малко мазнина гъбките, нарязаните домати и накрая се слага моцарелата. Сипват се талятелите в чиния и отгоре се слага от получената смес. Гарнира се с кубчета пресни домати и паста за талятели.
Виж целия пост
# 5
Благодаря момичета   bouquet
Виж целия пост
# 6
Много ги обичам сушените домати. Могат да се ползват за пица и паста, в салатата, която Исайкова  е споменала, по принцип за готвене и сосове. Придават много приятен аромат, съвсем различен от традиционните домати, пък били те пресни или консервирани.
Виж целия пост
# 7
Най- обичам сушени доматки върху препечени филийки, намазани с меко сирене /може рикота, крема, става и с обикновено/ , може филийките да се намажат и с пресован чесън.
Вървят с всякакви салати с маруля, стават за спагети, пица, отиват на риба.
Много си ги тача и понеже са скъпички си ги правя сама- стават и по- вкусни Wink.
Преди ги сушах на слънце, но живеехме в къща и имах условия на двора. Сега мързелешката ги суша във фурната на решетката, на ниска температура- 50 гр. Ползвам от консервните домати, защото са по- месести и не отделят много вода. Като са готови ги редя в бурканчета от детска храна, слагам зърна черен пипер, парченце дафинов лист, сол и заливам бурканчетата със зехтин. По желание се добавят скилидки чесън, мащерка, чубрица и др. Правя ги различни. Затварям и са готови. Издържат с месеци.
Виж целия пост
# 8
Най- обичам сушени доматки върху препечени филийки, намазани с меко сирене /може рикота, крема, става и с обикновено/ , може филийките да се намажат и с пресован чесън.
Вървят с всякакви салати с маруля, стават за спагети, пица, отиват на риба.
Много си ги тача и понеже са скъпички си ги правя сама- стават и по- вкусни Wink.
Преди ги сушах на слънце, но живеехме в къща и имах условия на двора. Сега мързелешката ги суша във фурната на решетката, на ниска температура- 50 гр. Ползвам от консервните домати, защото са по- месести и не отделят много вода. Като са готови ги редя в бурканчета от детска храна, слагам зърна черен пипер, парченце дафинов лист, сол и заливам бурканчетата със зехтин. По желание се добавят скилидки чесън, мащерка, чубрица и др. Правя ги различни. Затварям и са готови. Издържат с месеци.

Кажи, моля те, за колко време горе-долу се изсушават при тази температура.
Виж целия пост
# 9
Ягодке, на 50 градуса ще ти трябват около 10-12 часа да ги сушиш и не знам дали ще ти излезнат по-евтини от тези които се продават в магазина след като си платиш сметката за ток Peace
Можеш на 120-130 * на вентилатор за 4-6 ч. горе-долу стават пак, но и това няма сметка.Аз си правя полусушени за 2-3 ч. Wink
Виж целия пост
# 10
само на пица или филийки съм яла сушени доматки.Пробвай !
Виж целия пост
# 11
esy,  благодаря ти, но нямам вентилатор. Пак ще опитам с малко количество на ниска температура. Те може печени да станат, не сушени, но ще видим. За песто росо трябват, знаеш. Laughing 
Виж целия пост
# 12
Зависи явно от печката. Аз като ги включа на 130 стават и за 1 час, но предпочитам по- бавно. На 50 гр. за 3-4 часа са готови- идеално изсушени. Режи ги по- тъничко- така стават много по- бързо.
Виж целия пост
# 13
Благодаря, papi6, ще опитам!
Виж целия пост
# 14
Аз също суша на 130 градуса и за около 2 часа и половина стават.Но ползвам задължително сорт Марциана(продълговатите,месести).А за последните продукции използвах най- дребничките доматки(бяха намалени на пазара).Става много по-бързо.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия