кажете как се реже баклава на ромбове в правоъгълна тава

  • 26 594
  • 32
# 15
забравих да кажа че докато я нарежа се изморих и изпотих изглежда лесно но си е трудно
Виж целия пост
# 16
Много красива е станала Айля. Много ми хареса. Crazy
Утре мисля да направя баклава и да я нарежа така.  Peace
Виж целия пост
# 17
Да и аз я режа като Айля Grinning
Виж целия пост
# 18
определено на Айля рязането е много оригинално

Айля много красиво реже баклавата, но тавата е кръгла.....Снимката е на Айля.



Повече тук!



Баклавата е нарязана перфектно. Айля,   bouquet  chef
в тавата остана малко от снощи трябва да ви кажа че е станала още по хубава
Виж целия пост
# 19
Бетина,добре си се справила като за първи път  bouquet,но в едната четвъртинка има грешка в нарязването/не се заяждам,а го казвам с най-добри намерения,защото и аз доста се поизпотих преди като я правих тази баклава Simple Smile/
Виж целия пост
# 20
Бетина,добре си се справила като за първи път  bouquet,но в едната четвъртинка има грешка в нарязването/не се заяждам,а го казвам с най-добри намерения,защото и аз доста се поизпотих преди като я правих тази баклава Simple Smile/

Ами то момичето си каза само, че се е объркала в началото.
Виж целия пост
# 21
Здравейте, ето и една моя идея за нарязване на баклава. Има си и ромбове, но има и венчелистче
Виж целия пост
# 22
да аз сбърках още в началото въпреки че бях на бюрото пред компютъра с тавата пред снимките но за втората половина се усетих и все пак стана добре
Здравейте, ето и една моя идея за нарязване на баклава. Има си и ромбове, но има и венчелистче

  да и твоя начин е много оригинален би ли казала не като рязане а като рецепта стандартна ли  е или по различна                 лабрекс имам въпрос към теб в темата кой какво сготви видях на снимка един сладкиш за който пишеха че е по твоя рецепта но са сменили плодовете-беше направено с круши изглеждаше великолепно та те моля за рецептата или поне да ми кажеш къде да я прочета  chef Joy
Виж целия пост
# 23
betina33,
рецептата е на баба - мноого орехи около 300 гр.(смлени), 2 пакета кори Белла, Захар 1 чаша и 2/3 от същата чаша вода, 1 пакетче масло(125гр).

В голяма тава разстилам корите, по средата орехите, после другата кора. разрязвам баклавата и заливам с разтопеното масло(не препържено, но горещо).
След като се изпече оставям да престои 1 ден.
От захарта и водата се прави сироп (ако има желание, може да се добави малко настъргана кора на лимон и мъничко ванилия(есенция). Принципно аз обичам по-гъст да е сиропа(някъде бях чела, че като капнеш от него, трябва да е твърда капката и да не се разтича). Заливам и оставям 1/2 ден да се напои хубаво.
Виж целия пост
# 24
betina33,
рецептата е на баба... - След като се изпече оставям да престои 1 ден...
А това с каква цел се прави? Аз просто чакам да изстине баклавата и заливам с горещ сироп. Защо цял един ден?
Виж целия пост
# 25
......... лабрекс имам въпрос към теб в темата кой какво сготви видях на снимка един сладкиш за който пишеха че е по твоя рецепта но са сменили плодовете-беше направено с круши изглеждаше великолепно та те моля за рецептата или поне да ми кажеш къде да я прочета  chef Joy

Ако ми подскажеш на коя страница е.......... newsm78, но почти съм сигурна, че е ВКУСЕН СЛИВОВ СЛАДКИШ
Виж целия пост
# 26
betina33,
рецептата е на баба... - След като се изпече оставям да престои 1 ден...
А това с каква цел се прави? Аз просто чакам да изстине баклавата и заливам с горещ сироп. Защо цял един ден?

Прави се, за да може да изпръхнат още повече корите и да се отделят една от друга повече. То даже майка ми твърди, че трябвало 3 дни да седят ама аз нямам толкова нерви
Виж целия пост
# 27
rianonr, благодаря. Следващият път непременно ще пробвам така, ще изчакам поне един ден.
Виж целия пост
# 28
много ти благодаря лабрекс същата е четох много хубави отзиви за сладкиша и непременно ще го направя тези дни. поздравявам те за страхотните ти кулинарни умения и тъй като ми е трудно да измислям всеки ден различно ще поготвя  по твоите рецепти добре е че има кулинарки като теб че какво щяхме да правим иначе  bouquet  bouquet  bouquet Laughing
Виж целия пост
# 29
много ти благодаря лабрекс същата е четох много хубави отзиви за сладкиша и непременно ще го направя тези дни. поздравявам те за страхотните ти кулинарни умения и тъй като ми е трудно да измислям всеки ден различно ще поготвя  по твоите рецепти добре е че има кулинарки като теб че какво щяхме да правим иначе  bouquet  bouquet  bouquet Laughing

betina33, и аз така си мисля за форумките, добре че са те и руските кулинарни форуми, че иначе ще има да се чудя какво да измислям да готвя.   bouquet  Форумът /готварският/ ми е от любимите - пълен е с идеи и предложения и спасява в минути на запушване. Grinning  bouquet
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия