Мързелив сладкиш с ябълки и гриз

  • 16 381
  • 31
От няколко дена съм луднала на темата сладкиши. Организирам си рецептите в тетрадката и попаднах на този. не съм го правила от година по простата причина че не остава време. Сладкиша е адски лесен.

1.5 кг ябълки ( обелени и рендосани)
1ч.ч. брашно
1ч.ч. гриз
1ч.ч. захар + още 5 л. за карамелизиране
1. бакпулвер
1 ч.л. канела
50гр. краве масло ( 1 кибритена кутийка)- разтопено


Тава тип/форма "електрическа тенджера" се слага на котлона с 5 л. захар и се прави карамел. След това се маха от котлона.
Всички сухи продукти се смесват.
Ябълките и сухите части се разделят на 3 равни части.
1/3 от ябълките се разтилат на дъното. Над ябълките се слага 1/3 от сухата смес.
Редуват се.
Започва се с ябълки, но се завършва със сухата смес.
Полива се с маслото
пече се до зачервяване в умерена фурна!!!!
Виж целия пост
# 1
А няма ли някаква течност - как набъбва грисът?
Виж целия пост
# 2
Никаква.
Става супер сочен от ябълките.
Става и с тиква.
Виж целия пост
# 3
много го обичам този сладкиш..лесен е , и е много вкусен ..ям го по време на пости ...
Виж целия пост
# 4
много го обичам този сладкиш..лесен е , и е много вкусен ..ям го по време на пости ...
Любим на нашето семейство.
Виж целия пост
# 5
Любим на нашето семейство.
да вметна само , че даваш много хубави рецепти ...
Виж целия пост
# 6
Любим на нашето семейство.
да вметна само , че даваш много хубави рецепти ...
Мерси. Какво пиеш? Опппсссс не отговарярй че ще ни бият че разводняваме форума и темата.
Виж целия пост
# 7
Мамице, ма как не се спря бре жена  Stop. Само за вкусотии и то сладки думаш/пишеш  Grinning
Че и ми ги показваш на картинка Crossing Arms. Най-накрая ще взема да те посетя  Laughing

хихихихихихихи - що не се цаниш за главен майстор-сладкар нейде си?  newsm78
Виж целия пост
# 8
Не се пече.....не се вари..нищо ли друго не му се прави на тоя сладкиш? newsm78 Грисът соров ли си остава? Аз питам защото не съм майстор-готвач все пак. Embarassed
Виж целия пост
# 9
Не се пече.....не се вари..нищо ли друго не му се прави на тоя сладкиш? newsm78 Грисът соров ли си остава? Аз питам защото не съм майстор-готвач все пак. Embarassed
Пече се. Добавих тази подробност. За мен защото е ЯСНО че след като има тесто се пече си помислих че и за другите е така Rolling Eyes
Извинявам се.
Виж целия пост
# 10
Моите двама маже са големи сладокусници. А и грис много оби4ат, както и ябълки. Трябва да им го спретна този сладкиш следващия уикенд   chef
Мерси за оригиналната идея  smile3501
Виж целия пост
# 11
Току що изядох едно парче, обаче гриса се чувства между зъбите, суров остана Cry
Виж целия пост
# 12
Този десерт фигурира в една стара книжка - "Кухня за деца от 3 до 5 г." май беше заглавието й, под името "Ябълкови песъчинки". Правила съм го навремето, хубав е, благодаря, че ми го припомни, Мамице, ще го спретна тези дни. У дома народът обича грис и ябълки поотделно, що пък да не ги обединя Laughing
Виж целия пост
# 13
Този сладкиш мама го прави, записан като "Ябълков щрудел". Пече го на фурна, като подлага хартия за печене в тавата, че грисът много се залепя иначе.
Виж целия пост
# 14
Този сладкиш мама го прави, записан като "Ябълков щрудел". Пече го на фурна, като подлага хартия за печене в тавата, че грисът много се залепя иначе.
Ако се започне с ябълките не се лепи нищо. правила съм го 100 пъти. Никога не ми е ставал суров или залепнал.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия