Шопска домашна баница - за неуверените в точенето

  • 29 131
  • 80
# 75
Много лесно изглежда. Тези дни ще опитам и аз да я приготвя. Ако не я напръскам с вода после много суха ли се получава? У дома обичаме по-хрупкави баници, а ако сложа толкова вода при вече изпечена баница ми се струва, че ще омекне много.
Виж целия пост
# 76
Аз това с водата съм го пропуснала, че пусто бързане... Беше си хубава и хрупкава и без нея, но с толкова много масло идва много тежка. Следващия път ще сложа само веднъж масло, няма да точа втори път корите.
Виж целия пост
# 77
Я! Каква интересна баничка Simple Smile Пропуснала съм я, но ще се опита тия дни. Маслото наистина ми се вижда доста, но аз съм малко като Джулия - масло ми дай Blush
Виж целия пост
# 78
Аз веднъж питах, но никой не ми отговори и реших пак да питам. Като ги разточваш корите стават дори прозрачни, а като се опекат стават дебели 0,5 дори 1мм. На купешките не стават така дебели. Каква е тайната, как се правят тънки кори, много тънки?
Виж целия пост
# 79
Баницата е страхотна! Препоръчвам я на всички, които харесват домашните месени баници, но не умеят да точат кори с дебелината на вестник, като мен  Blush Звездица, тайната е в точенето, разбира се, но се иска майсторлък. Аз съм виждала как от топче, колкото юмрук, правят кора, колкото легло персон и половина Shocked Аз такива работи не умея, нито пък имам условия за чак такива кори, така че тази рецепта за нашето семейство е идеална! Благодаря на Блонди Hug
П.П. Намалих маслото наполовина и добавих 2-3 лъжици мас, много обичам месени неща с мас. Стана божествена Crazy
Виж целия пост
# 80
Мариета, страхотна ти е станала баницата  Hug

Звездица Уранова, тестото на купешките баници е общо зето само вода, брашно и олио, няма набухватели. Освен, че се разточват, се и въртят над главата, дърпат се и стават супер тънки, а при печенето не набухват  Simple Smile И аз ги обичам, но не мога да ги правя  Crazy

Белинда, радвам се, че ти е харесала  Hug
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия