Приготвяне на зеленчуково пюре?

  • 971
  • 13
Здравейте, мами!Аз ли нещо бъркам, но пюрето ми от морков не става на консистенция като готовото?Правя така: нарязвам моркова на дребни кубчета, варя го в млко вода около 20-25мин , отцеждам и пасирам!Преди да го дам прибавям АМ.Притеснява ме, че не става на каша, а има малки не добре пасирани частици от моркова!Мисля, че е грубичко за бебка/4.5мес/!Все пак сега започваме с друго освен млекце!
Посъветвайте ме какво да правя!Днес и купих готово на Хирр- ранни моркови...еми съвсем другс е на консистенция!А ми се искаше аз да и го правя!?
Виж целия пост
# 1
Домашните пюрета никога нямат консистенцията на купените  Wink
И пак зависи от пасатора  Peace
Виж целия пост
# 2
Зависи от пасатора-моите винаги са ставали на гладка каша
Виж целия пост
# 3
Ами наистина си зависи от пасатора.До този момент никога зеленчуците не са ми оставали на частици. И не изхвърляй цялото количество вода в която са врели морковите.Оставяй по-малко водичка,а другата събери в чист съд и ако не получиш желаната консистенция добавяй по-малко водичка.Пасирай по-продължително време и ще стане с кашева консистенция,ако твоят пасатор е с по-слабо мощност.
Виж целия пост
# 4
Зависи:
- от пасатора
- от количеството (когато сложа повече става по-гладко, поне при мен)
- от вида морков - ако е по-сух става на парченца
Виж целия пост
# 5
Всички съвети по-горе са добри. Най-вече този да пасираш морковите с течност-ако ги пасираш "на сухо", няма да получиш гладка консистенция.
Освен това, морковите са от по-трудно увиращите зеленчуци и им трябва малко повече време, за да омекнат добре. А ако не са добре омекнали, не могат да се пасират добре.
Виж целия пост
# 6
......Най-вече този да пасираш морковите с течност-ако ги пасираш "на сухо", няма да получиш гладка консистенция.
...........

Така ги правя аз. Ставя идеално  Peace
Виж целия пост
# 7
аз ползвам големия си блендер, с пасатора никога не станаха идеално гладки пюретата. може би е до мощност, но с блендера и на супа мога да ги направя.
Виж целия пост
# 8
С водата, в която са варени зеленчуците е най-добре да се пасира. Не само, заради консистенцията, но и заради витамините, запазени там.
Виж целия пост
# 9
Зависи от пасатора-моите винаги са ставали на гладка каша

И при мен така Peace
Виж целия пост
# 10
Много ви благодаря!Аз правя малко количества, защото все пак сега започваме и давам 2-3 лъжички, но не знаех за пасирането "на сухо"  Peace
Виж целия пост
# 11
С водата, в която са варени зеленчуците е най-добре да се пасира. Не само, заради консистенцията, но и заради витамините, запазени там.
Peace
Виж целия пост
# 12
не режи на дребно. ако е на големи парчета пасаторът по-лесно го захапва и го смила по-добре. А за количеството е вярно - повече става по гладко.
Виж целия пост
# 13
не режи на дребно. ако е на големи парчета пасаторът по-лесно го захапва и го смила по-добре. А за количеството е вярно - повече става по гладко.

И аз така мисля  Peace
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия