Пуешко бяло месо

  • 6 027
  • 11
Здравейте.Някой да има идеи какво мога да приготвя с бялото месо на пуйка,като се има в предвид,че е домашна и е доста жилава.Благодаря ви предварително.
Виж целия пост
# 1
Можеш да свариш месото,нарязваш на хапки и панираш!
стават и чудесни пържоли- на скара на тиган
предварително можеш да ги подържиш в някаква марината
Виж целия пост
# 2
Нарязваш на малки късчета, може и да ги начукаш и ги правиш задушени в зехтин, черен пипер и чубрица, слагаш една заквасена сметана и няколко триъгълничета топено сирене и ги сервираш с варени картофки или грах, може и с бял ориз.
Аз правя и супа, по същият начин като пилешката супа, сещам се и за фрикасе и гювеч., като предварително си свариш месото.
Виж целия пост
# 3
Сварява се месото с 1 глава лук,1 морков,няколко зърна черен пипер,сол.
След това или се панира(а от бульона-супичка,или замразяваш във формички за лед,съхраняваш в найлонова торбичка кубчетата и използваш при други ястия),или фрикасе(като се използва бульона ,където е вряло месото)
Виж целия пост
# 4
Супа, панирани пуешки хапки.  LaughingPeace
Виж целия пост
# 5
Можеш да го смелиш и направиш кюфтенца.
Виж целия пост
# 6
Аз бих направила една хубава супа, с много зеленчуци Simple Smile
Виж целия пост
# 7
Режеш на малки парченца, накисваш обилно в соев сос или в горчица (едно то двете), сол, черен пипер. Оставяш за 24 часа в хладилника. След това задушаваш в мазнина и вода със зеленчуци или с Ънкъл Бенс сос (по избор) става най-добре  Peace
Виж целия пост
# 8
снощи готвих дом.пуешко бяло месо-нарязах го на филийки и го накиснах за 3ч.в марината от бяло вино и чесън и малко соев сос.Овалях го в брашно и изпържих в зехтин.След като всички пържолки бяха изпържени в същата мазнина сложих няколко пресни гъбки ,нарязани на ситно,чаша готварска сметана и малко вино.Върху всяка пържолка сложих по малко от соса.Беше невероятно вкусно,при все ,че рецептата я измислях в движение!
Виж целия пост
# 9
Аз го правя така:
Нарязвам месото на малки парченца и задушавам с малко олио в дълбок тиган с капак. Прибавям много праз лук, нарязан на кръгчета (на 600 гр месо слагам около 2 стръка), като поомекне лукът добавям пресни гъбки. Подправям със сол, черен пипер и чубрица и сипвам 1-2 с.л. доматено пюре с малко вода. Оставям да поври 5 мин. и готово. Много е вкусно.  Heart Eyes
Виж целия пост
# 10
Доста го задушавах,но винаги ми е жилаво...нещо аз ли не съм наред или не ми понася самото месо,че сега пак ми подариха едно пуйче и за него трябва да мисля.Благодаря на всички,които са се включили. Hug
Виж целия пост
# 11
Кюфтенца от пуешко месо

Сваряваш месото, махаш кожата и го нарязваш на много ситно.Смесваш с малко нарязан на ситни кубчета или настърган кашкавал,прибавяш черен пипер,ситно нарязан магданоз ,2- 3 яйца и брашно до получаване на малко по рядка от кайма смес,  Thinkingот която гребваш и пържиш в загрята мазнина.
Забравих и сол на вкус.

И едно много вкусно ястие с пуешко/може и пилешко бяло месо/

"ЗИМНА ПРИКАЗКА " -от старите ми кулинарни тефтери.

Продукти:600гр. бяло месо от пуйка,1 пакетче краве масло,1 ч.ч бяло вино,200гр. гъби,пушено сирене,черен пипер,сол.
Нарязва се месото на тънки филийки.Посолява се със сол и черен пипер и се залива с 1/2 пакетче  разтопено масло.Оставя се за 1-2 часа в хладилник, а след това се залива с виното,загъва се тавичката с фолио и се запича.
Малко преди да е станало готово се прибавят гъбите, нарязани на ситно и задушени с останалото масло и черен пипер.Нарежда се сиренето нарязано на тънки филийки и се запича още малко /без фолио/,докато сиренето започне да се топи.
Поднася се с картофено пюре или туршия. Peace Grinning

Това ястие мисля да направя за Нова година,тъй като във фризера ми се намира 1/2 пуйка. Stop

Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия