Пресечено прясно мляко

  • 14 113
  • 18
Здравейте съфорумки!
Имам нужда от вашата помощ.Купих 1л прясно мляко от известна верига магазини и естествено в срок(поне така пише).Отварям го вчера и виждам,че се е пресякло.
Да го изхвърля ли или може да се използва?Ако някой знае рецепти,ще съм много благодарна ако ги сподели.

Идеята ми за приготвяне на крем-карамел отпадна. Sad
Виж целия пост
# 1
Аз винаги го изхвърлям. Според мен не става за нищо Rolling Eyes
Виж целия пост
# 2
Изхвърляй го, нищо не може да направиш с него.
Виж целия пост
# 3
Благодаря за бързия отговор.
Виж целия пост
# 4
Хвърляй  Sad
Виж целия пост
# 5
сваряваш, малко сол слагаш, прецеждаш и си имаш извара.
не че става голямо количество, но по-добре от изхвърляш  Simple Smile
Виж целия пост
# 6
хвърляй го
Виж целия пост
# 7
Става на извара !
Използвай я максимално бързо,защото се разваля и тя Mr. Green
Виж целия пост
# 8
Нали сме практични домакини  Laughing, за да не се пресече преди да го сложите на котлона в тенжерата сложете щипка сода бикарбонат и процеса "пресичане" ще бъде избегнат  chef.Изпробвано е!!!!
Виж целия пост
# 9
Когато казах преди години на една украинка, че нямат кисело мляко, тя ми отговори обидено, че си имали - оставяли го да прокисне самичко и ето ти го киселото мляко.
Е, разбира се, ако смърди, хвърляш, но ако става за извара, само добавяш лимонтозу да се допресече и получаваш извара - мисля, че от 1 кг ще излезе 1-2 с. л.   Mr. Green
Виж целия пост
# 10
Аз бих го кипнала за извара. Жал ми е да хвърлям, ако все още може нещо да се направи.
Виж целия пост
# 11
Извара правя само от домашно мляко, пресякло се поради неправилно съхранение няколко часа /неприбрано навреме/. В млякото от кутия дали няма накъкви консерванти?
Виж целия пост
# 12
Аз ги хвърлям такива млека.....майка ми би го сложила в баница  Sick
Виж целия пост
# 13
Аз така съм правила макарони на фурна - не е същото като с непресечено мляко, но пак стават.
Виж целия пост
# 14
аз го сварявам, отделям изварата и след това я слагам в тесто - става много вкусно, нещо като да си сложил сирене, но не съвсем; по-вкусен хляб ядем и не съм изхвърлила млякото на 100%
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия