Домашен течен шоколад мммм..

  • 39 288
  • 17
Сега да ви кажа каква  вкусотия си направих-домашен течен шоколад.Стана толкова вкусно и толкова много,че има да си ядем цяла зима. Значи рецептата е следната -в 300 мл вода на котлона се разтварят 500гр захар. Добавят се 100гр масло да се разтвори, но без да завира.след което се смесват около 400гр сухо мляко и пакет4е  какао и се прави кладенче посредата. В кладен4ето се сипва разтворът и се бърка хубаво може и с миксер.После се добавят ядки по желание. Става божествено.Ако искате да си го държите течен-извън хладилника, а иначе във формички за лед в хладилника и става 100 пъти по-добро от милка.Аз вчера при втората доза го направих вместо с вода с прясно мляко и стана още по-хубаво.Пробвайте. ще ви хареса.
Виж целия пост
# 1
извинявай за тъпия въпрос-оба4е пишеш 4е си го направила с прясно мляко вместо вода-това озна4ава ли 4е сухото мляко отпада newsm78ми как то4но се прави с прясно мляко,4е малко ми се объркаха представите Embarassed Embarassed Embarassed
Виж целия пост
# 2
Не не сухото мляко не отпада в никакъв случай, иначе няма как да го сгъсиш.Просто, когато разтварям захарта не я разтварям във вода, а в прясно мляко.И след това процедурата е същата.сори, че не съм го обяснила добре.
Виж целия пост
# 3
Какаото каква марка и какво количество? Едно пакетче е много относително.
Виж целия пост
# 4
И аз предпочитам домашния шоколад пред купения, освен ако купения не е Линд или ръчен белгийски Wink Моята рецепта обаче е по-различна - 200гр. вода, 200 захар, 125 масло - завира. Смесва се с кутия адаптирано мляко или същото количество обикновено сухо мляко и 3 с.л какао. Ще пробвам и тази рецепта, ама като отслабна Laughing
Виж целия пост
# 5
Сега да ви кажа каква  вкусотия си направих-домашен течен шоколад.Стана толкова вкусно и толкова много,че има да си ядем цяла зима. Значи рецептата е следната -в 300 мл вода на котлона се разтварят 500гр захар. Добавят се 100гр масло да се разтвори, но без да завира.след което се смесват около 400гр сухо мляко и пакет4е  какао и се прави кладенче посредата. В кладен4ето се сипва разтворът и се бърка хубаво може и с миксер.После се добавят ядки по желание. Става божествено.Ако искате да си го държите течен-извън хладилника, а иначе във формички за лед в хладилника и става 100 пъти по-добро от милка.Аз вчера при втората доза го направих вместо с вода с прясно мляко и стана още по-хубаво.Пробвайте. ще ви хареса.


  bouquet  chef
Виж целия пост
# 6
 newsm10
страхотна рецепта-мерси!
Виж целия пост
# 7
Сега да ви кажа каква  вкусотия си направих-домашен течен шоколад.Стана толкова вкусно и толкова много,че има да си ядем цяла зима. Значи рецептата е следната -в 300 мл вода на котлона се разтварят 500гр захар. Добавят се 100гр масло да се разтвори, но без да завира.след което се смесват около 400гр сухо мляко и пакет4е  какао и се прави кладенче посредата. В кладен4ето се сипва разтворът и се бърка хубаво може и с миксер.После се добавят ядки по желание. Става божествено.Ако искате да си го държите течен-извън хладилника, а иначе във формички за лед в хладилника и става 100 пъти по-добро от милка.Аз вчера при втората доза го направих вместо с вода с прясно мляко и стана още по-хубаво.Пробвайте. ще ви хареса.

И прясно мляко и сухо мляко така ли?
Виж целия пост
# 8
Ммм,и аз много обичам домашен течен шоколад,ама сухо мляко много трудно си намирам Blush
Виж целия пост
# 9
да, може и прясно и сухо,а може вода и сухо-по избор.Сухо мляко има в повечето големи супермаркети-била, пикадили, метро, не е толкова трудно за намиране.
А за какаото мисля, че пакетчето е 50гр, а марката ако може да намерите хубаво натурално какао става най-хубаво,ако ли не и с всяко друго става.А може и без какао и става бял шоколад. Wink
Виж целия пост
# 10
И аз предпочитам домашния шоколад пред купения, освен ако купения не е Линд или ръчен белгийски Wink Моята рецепта обаче е по-различна - 200гр. вода, 200 захар, 125 масло - завира. Смесва се с кутия адаптирано мляко или същото количество обикновено сухо мляко и 3 с.л какао. Ще пробвам и тази рецепта, ама като отслабна Laughing

С всякакво адаптирано мляко ли става?
Виж целия пост
# 11
И аз предпочитам домашния шоколад пред купения, освен ако купения не е Линд или ръчен белгийски Wink Моята рецепта обаче е по-различна - 200гр. вода, 200 захар, 125 масло - завира. Смесва се с кутия адаптирано мляко или същото количество обикновено сухо мляко и 3 с.л какао. Ще пробвам и тази рецепта, ама като отслабна Laughing

С всякакво адаптирано мляко ли става?
да
Виж целия пост
# 12
Ангел1,още утре се запътвам към най-близкия магазин за адаптирано мляко.Аз също знам една рецепта за течен шоколад,но не мога да  го направя,защото търся обикновенно сухо мляко  BlushЕдно време майка ми го правеше със сухо мляко "Лактан" или "Лакта"(не знам как се казва точно Embarassed),но сега няма никъде ooooh!
Виж целия пост
# 13
аз го правя със сухото мляко на Нестле казва се Нидо в опаковка от 900грама има го във всички големи супермаркети.
Виж целия пост
# 14
Мне, според мен не става с всяко, обаче съм забравила с кое съм пробвала, съжалявам Confused Помня, че най-вкусен беше с едно мляко в розова кутия, с меченце на картинката, струва ми се, че марката беше НАН. Другото с което пробвах, беше в зелена кутия, май беше Фризолак и шоколада стана един такъв шуплест, зърнест - не беше хубав. Но пък това последното е супер заместител на сметаната за кафе - разтваря се моментално Peace
Ако имате опит с адаптираните млека, да знаете, че хубавия шоколад става с по-прахообразното адапте, дето е като пудричка. Тези по зърнестите, като пясък - не става Naughty
Скоро не съм взимала аз. Във Фантастикото, при кремчетата нишестетата и т.н. има сухо мляко, купете си такова най-добре Peace
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия