БОРИТОС

  • 6 570
  • 11
От много време исках да намеря точния микс от подправки за Боритос и съвсем скоро го намерих Laughing , за това реших да го споделя с всички любители на мексиканската кухня  Hug

Сос за месото                                                 
1 глава кромид лук                                                       
1бр.червена чушка                                                                 
1ч.л целина(ако е пресна 2-3 стръка)                                                               
1ч.л червен пипер                                                     
1ч.л захар                                                                   
1ч.л сол                                                                     
чесън                                                                   
1ч.л черно какао(без захар)                                     
1/2ч.л кимион                                                           
1/2ч.л бял пипер
половин връзка магданоз
чили

Аз го правя с пилешко месо,което режа на кубчета и подпържвам за около 10мин в мазнина.След това в една чаена чаша вода разбърквам всички подправки и изсипвам при месото.Оставя се на котлона за още 10-15 мин.

Сос Боритос
сол
чесън
1/2ч.л захар
1/2ч.л пипер
1ч.л чили
магданоз
сок от лимон

В 200гр. кисело мляко се слагат всичките подправки и се разбърква хубаво.
Със соса Боритос се намазват питките тортилас след това се пълнят с месото и се завиват като палачинка.Редят се в тавичка поръсват се с настърган кашкавал и се запичат във фурна докато се разтопи кашкавала.

Питките тортилас се правят с брашно,вода,олио и сол.
За 4 питки пропорциите са 1ч. брашно,щипка сол,2л.олио и вода колкото да се замеси средно твърдо тесто.Питките се оформят и се пекат в силно загрят тиган без мазнина.

Дано ви хареса  Wink
Виж целия пост
# 1
Ей, супер си!!!
Много обичам мексиканска кухня и непременно ще го пробвам.
Но защо слагаш пилешко месце, не трябва ли да е телешко?  newsm78
Виж целия пост
# 2
Става и с телешко,но ще му трябва повече пържене и варене със соса.Пък с пилешкото става по-бързо  Wink . Радвам се,че ти харесва и съм била полезна
Виж целия пост
# 3
О, чудесна идея.  Wink Имам тортилас и ще го направя. Днес така или иначе не сме иzмислили какво да ядем.
Виж целия пост
# 4
Може да се сложи и червен зрял боб от консерва към месото - става съвсем по мексиканси  Simple Smile
Като отворихте мексиканската тема как ми се допи една "Маргариттттттааа" - ягодова плийззз, може и лимонена  Blush
Виж целия пост
# 5
Може да се сложи и червен зрял боб от консерва към месото - става съвсем по мексиканси  Simple Smile
Като отворихте мексиканската тема как ми се допи една "Маргариттттттааа" - ягодова плийззз, може и лимонена  Blush

Би ли споделила някоя рецепта за Маргарита? Аз не съм пила такова нещо, но ми прави впечатление, че по филмите здраво се наливат с този коктейл.
Виж целия пост
# 6
....

Би ли споделила някоя рецепта за Маргарита? Аз не съм пила такова нещо, но ми прави впечатление, че по филмите здраво се наливат с този коктейл.
Маргарита
Виж целия пост
# 7
....

Би ли споделила някоя рецепта за Маргарита? Аз не съм пила такова нещо, но ми прави впечатление, че по филмите здраво се наливат с този коктейл.
Маргарита

Мерсииии! Звучи добре, ще го пробвам на морето!
Виж целия пост
# 8
Мерсииии! Звучи добре, ще го пробвам на морето!
Малка тайна на уше: в Метро продават готова разбъркана Маргарита (както и Куба либре) в пластмасови бутилки по 330 мл (под левче бутилката). Купуваш стек, после само охлаждаш и аххххх! морето!
Виж целия пост
# 9
Мерсииии! Звучи добре, ще го пробвам на морето!
Малка тайна на уше: в Метро продават готова разбъркана Маргарита (както и Куба либре) в пластмасови бутилки по 330 мл (под левче бутилката). Купуваш стек, после само охлаждаш и аххххх! морето!

А трябва ли да добавяш текила? Защото линка дето го пусна Хонда, четох коментарите- продавал се микс, но се добавяла текила, тази такава ли е или..?
Виж целия пост
# 10
Съжалявам, но никога не сме си правили Маргарита в домашни условия и нямам рецепта. В България хубава Маргарита сме пили във Варна в едно заведение по главната. В едно друго пък варненско заведение се бяха юрнали по нощите да четат рецепти за Маргарита и ходиха да пазаруват, та се чудих какво толкова се слага в нея - в крайна сметка ни донесоха нещо, дет не се пиеше. Като цяло в България ги правят доста силни, но и там с удолоствие ги пийваме  Grinning
Виж целия пост
# 11
....

А трябва ли да добавяш текила? Защото линка дето го пусна Хонда, четох коментарите- продавал се микс, но се добавяла текила, тази такава ли е или..?
И тук се продава микса, но текилата се добавя допълнително
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия