Световна кухня-рецепти и превод!

  • 93 361
  • 253
# 240
Момичета можели някой да ми преведе от италиянски
от този блог http://lacucinadiadina.blogspot.com
рецептата за  rapidi crackers multigrains
 Благодаря ви предварително!
Така е по добре. Wink

http://lacucinadiadina.blogspot.com/2009/02/crackers.html

Заповядай
,   bouquet

Бързи крекери с различни семена

230гр бяло брашно,
  20гр брашно елда,
  50гр чисто масло,
    1 голяма щипка сол,
  20гр прясно мляко,
  50гр различни семена на вкус: черен и бял сусам, ленено семе, тиквено семе, овес, ечемик, кимион, копър.

 Сложете брашното, маслото, млякото и солта в машина за тесто и смесете добре,
след което добавете всички семена, заедно с вода, колкото е необходима, за да се получи еластично тесто.
Направената топка я оставете на страна няколко минути.
Разточете добре на тънко, колкото желаете, но имайте предвид, че малко се надигат във фурната.
Нарежете ги и ги сложете да се пекат на 180 градуса за 10-15min., в зависимост от дебелината им.
Виж целия пост
# 241
Ralfieta малко редакция от мен  Laughing

Гюлови(розови) кексчета - http://papatya-sofrasi.blogspot.com/2009/02/gul-cupcake.html
(за 10кексчета)

Продекти:
2 яйца
Половин чаена чаша Олио  newsm78 турските чаени чаши са 115 мл
Половин чаена чаша мляко  - Yarım çay bardağı sıvıyağ
1 чаша захар на пясък / кристална захар
1,5 чаша брашно
1 пакет бакпулвер
1 пакет ванилия
2 супена лъжица какао - по желание за поръсване отгоре Но аз направих два вида - половината с какао, другата без

За крема - Kreması için;

1 пакет шоколадов крем(или сметана, пудинг не разбрах точно) - 1 paket çikolatalı hazır pasta kreması - eдин пакет готов шоколадов крем за торти/ не знам какво е/
1 пакет ягодов крем - 1 paket çilekli hazır pasta kremas

1+1 чаша студено мляко ...

Ben hazır pasta kreması kullandım, isteğe göre sade , çikolatalı, çilekli vs. kullanabilirsiniz..Her zaman ki gibi dolgu kremasının yoğun olması için süt miktarını azalttım..Siz de hazır pasta kreması ya da krem şanti kullanabilirsiniz ama mutlaka süt miktarını azaltarak yapın..Çünkü aradaki kremanın puding kıvamından daha katı olması gerekiyor..
- доколкото разбирам от превода може освен сметана а прах да ползваме и течна сметана. Във всеки случай трябва да получим по-твърда консистенция на крема.  newsm78
Пише, че може да се ползва какъвто искате крем, включително тази сметана на прах, но да се намали количеството мляко, за да е по-гъст крема. По-гъст от пудинг трябва да бъде.

Приготвяне:
Загрейте  фурната до 175 градуса.
Яйцата и захарта разбийте внимателно
Добавете маслото, млякото, бакпулвера, ванилията и брашното. Продължете да разбивате с миксера.
Ако желаете половината кексчета да са какаови, разпределете сместа на  половина, добави какао към едната част ни разбъркайте отново.
Сместа се изсипва във формичка за мъфини. Желателно е с формата на роза. Оставя се 1 пръст. Или сипваме на 2/3 от формата както при класическите мъфини Не пълнете формите до горе.
Печем в предварително загрята фурна за 20 минути. Önceden ısıtılmış fırında 20 dk. pişirin.

Единият крем разбиваме със 1 чаша студено мляко с миксер - първо на ниска степен за половин минута, а след това 5-6 мин. на висока скорост.
----Pişen ve ılınan cupcakelerinizi kalıplardan çıkarın..Ortadan ikiye enlemesine kesin..Hazırlağınız kremadan ortalarına istediğiniz kadar sürerek, tekrar kapatın ve servis yapın..
След като изтинат кексчетата се решат по средата и се пълнят с колкото крем искаме и се затварят отново.


[/quote]
Виж целия пост
# 242
Момичета помагайте! Наталинчето беше дала един сайт за вкусотии и аз като се набърках вътре.....няма излизане. Отдавна си мечтая за такива понички, пухкави и с пълнеж вътре. Моля да ми я преведете и да питам, може ли да се разточи по-дебело тестото, да ги изпържа и после да ги пълня, че така ми се струва доста трудоемко  Mr. Green
http://domacipekarny.dama.cz/recept.php?r=3484
Виж целия пост
# 243
Отдавна се чудя дали да публикувам този страхотен сладкиш тук или в темата за тортите  Simple Smile Но реших,че след като е сладкиш и то Нюйоркски, ще го пиша тук. Всъщност това е кремообразен сладкиш, който се приготвя по оригинална еврейска рецепта. Трябва да предвидите време да изстине, затова е желателно да го направите един ден преди консумация.

Нюйоркски сладкиш с извара

Продукти:
175г. бисквити
85г. краве масло
3 яйца
240г. сирене "Крема" или извара
85г. пудра захар
150мл. сметана
сок от един лимон
1 ч.л. брашно, по възможност царевично
Температура на фурната: 150 градуса


Начин на приготвяне:
Начупете бисквитите в голям найлонов плик. Минете няколко пъти с точилка по найлоновия плик, за да натрошите бисквитите.
Разтопете маслото в тиган на слаб огън. Изключете котлона и изсипете бисквитените трохи в маслото, като разбъркате добре сместа.
Включете фурната. Намажете тавичката. Изсипете в нея бисквитените трохи и ги натиснете плътно с опакото на супена лъжица.
Оставете бисквитената основа да се пече в продължение на 20мин. Междувременно разделете жълтъците от белтъците.
Разбъркайте заедно изварата и жълтъците. Прибавете захарта, сметаната, лимоновия сок и брашното и разбъркайте сместа добре.
В отделна купа разбийте с тел белтъците, докато станат на пяна и образуват връх. Ще ви е нужно малко повече време.
Прибавете разбитите белтъци към сместа с изварата. С метална лъжица леко преобръщайте белтъците, докато се получи равномерна смес.
Излейте сместа в/у бисквитената основа и я загладете отгоре. Поставете я във фурната и я оставете да се пече в продължение на 50-55мин.
Угасете фурната, но оставете тавичката с изварения сладкиш да изстине вътре. Така горната повърхност на сладкиша няма да се напука.
Ако искате да украсите вашия сладкиш с извара, напръскайте го със ситно настъргана лимонова кора или с малко втвърдяваща се захар.

Бон Апети   chef
Виж целия пост
# 244
Alekstraza много интересен сладкиш.Предполагам че е нещо като нюйоркския чийз кейк.Само имам въпрос ,оригиналната рецепта с philadelphia cream cheese или е с Ricotta?
Виж целия пост
# 245
Pety, аз рецептата на сладкиша я имам с крема сирене, което за жалост не е уточнено  Confused Обаче да ти кажа от мои впечатления с philadelphia става мн хубав! С Ricotta не съм правила и няма как да споделя, но и това е идея  Party
Виж целия пост
# 246
Първо, честит имен ден на всички празнуващи! А ето и едно подходящо ястие за случая: традиционната Ирландска яхния, която се състои от основното за българската трапеза на Гергьовден агнешко месо, покрито с нарязани на филийки картофи. Готви се дълго на слаб огън в тенджера с капак, за да може месото да омекне.

Ирландска яхния

Продукти:

675г. агнешко месо
675г. средно големи картофи
2 големи глави лук
суха мащерка или смесени подправки
сол и чер пипер
1 кубче месен бульон
450мл. вряла вода
30г. краве масло
Температура на фурната 170 градуса


Приготвяне:

Отстранете с остър нож много внимателно всякакви тлъстини от агнешкото месо. Нарежете месото на парчета с дебелина около 2см.
Включете фурната. Обелете картофите и ги нарежете на тънки филийки. Обелете лука и го нарежете на малки парчета.
Изсипете пласт месо в тенджерата и го поръсете с малко мащерка, сол и чер пипер. Пробавете ред лук.
Подредете пласт картофи, после редувайте още пластове месо, лук и картофи. Поръсвайте всеки ред с мащерка, сол и чер пипер.
Разтворете месния бульон и го излейте върху яденето. Разтопете маслото в тиганче и намажете с четчица горния пласт картофи.
Захлупете тенджерата и я пъхнете във фурната. Оставете яхнията да се пече на слаб огън в продължение на 2 часа. В последните 20 минути махнете капака. (Яхнията е готова, когато краищата на картофите станата кафеникави и хрупкави.)
Виж целия пост
# 247
Pепика,ето ти рецептата дано ти помогна

300мл пр.мляко
6 6ипка сол
3сл ром
100г масло
8 жълтака (в разтопеното масло)
3сл захар
400г брашно
200г брашно без мая "не разбирам какво имат нат предвид" newsm78
1 мая 42г
мармалад zа палнежа

да се меси в машина за хляб и да се извади 1/2h преди да е приклü4uло втасването.Поздрав Матце
Виж целия пост
# 248
Браво момичета,добре се представяте,страниците станаха доста и ще се постарая да систематизирам рецептите и да направя нова тема тази вечер !Целувки на всички!  Hug Hug Hug
Виж целия пост
# 249
Днес е мой ред да поискам помощ от приятел, и то италианско говорещ  Laughing
Става дума за тази рецепта за чийзкейк с кисело мляко, рикота и бисквити от оризови пуканки : http://www.sceglierbio.com/ricette/cheeseyogurt-cake-con-ricotta … ette-di-riso.html

Горе-долу с продуктите се справих, но от технологията ми куцат 2-3 етапа  Grinning.
Благодаря предварително   bouquet

(и, моля, не ме пращайте в онлайн преводачи - знам ги, виждала съм ги и съм ги пробвала достатъчно Wink).
Виж целия пост
# 250
Роца   bouquet

Чиизкейк с рикота и оризон

За 4 порции:
250 гр. прясна козя рикота (подходяща е онази, с по-лек мирис);
250 гр. сладко и не- толкова кисело мляко;
  50 гр. концентрат (сок) от боровинки;
    5 с.л. кленов сироп;
  50 гр. оризово брашно;
    2 kаф.л. агар-агар;
    4 диска оризон.

Приготвяне:
Смесете добре рикотата, киселото мляко и кленовият сироп до получаването на хомогенна смес.
За да се запазят ензимите на млякото е необходимо да се раздели сместта от рикота и кисело мляко на две.
В едната част добавете агар-агар и оризовото брашно, сложете го на бавен огън до завиране 3-4 мин.
Ако се образуват бучки използвайте пасатор.
Маха се от огъня и се добавят останалите продукти заедно с втората изстудена част от кисело мляко и рикота, като се бърка непрекъснато до хомогенизиране на сместта.
Намокрете ръбовете на формата с кленовият сироп, разреден с вода и изсипете сместта вътре.
Изрежете оризовите дискове по размера на формата и го поставете отгоре като капак, намокрете го със сиропа от боровинки или с кленовият сироп- разреден.
Изстудете формите в студена вода и ги оставете в хладилник поне един час.
Поднася се с пресни боровинки.
Виж целия пост
# 251
Alba76, хиляди благодарности за бързия отговор!   bouquet  Hug
Това ще е изненадата за рождения ден на мъжа ми след 10 дни (чийзкийкът му е любимия сладкиш).
Виж целия пост
# 252
Роца, няма защо.  Peace
Ако имаш нужда - обаждай се.   bouquet
Ти направи все пак предварително рецептата, за да не стане някои фал точно когато не трябва. Wink
Виж целия пост
# 253

Мила kaigi,
от сърце благодаря за помоща и за превода на рецептата за кексчетата.   bouquet

Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия