Кой какво сервира снощи, Кой какво ще готви днес.

  • 56 146
  • 639
Хайде момичета на отчет!

Нека аз първа поведа хорото. Grinning

За вечеря снощи поднесох: пикантни картофи запечени на фурна и съвсем обикновен и прозаичен миш-маш.

Пикантните картофи ги правя така: нарязвам ги както дойде и хоп в тавата. Забърквам после един вълшебен сос от горчица, чили сос, майонеза, сол, черен пипер, пикантина, малко соев сос и каквито там сухи подправки имате и обичате. Разреждам с малко вода и заливам картофите. Слагам и мазнина някаква - олио, зехтин, каквото намерите в къщи. И се пече. Незнам колко време  Laughing- докато се изпекат и хванат хрупкава коричка.

А пък миш-маш-а, както казах съвсем прозаичен от зелени чушки, сурови, нарязани на кубчета ги запържвам в малко олио, когато омекнат слагам и един, два домата на кубчета и 1/2 зеленчуков бульон. Когато всичко се запържи слагам и намачканото сирене, разбърквам, докато се разтопи и накрая чуквам две яйчица. Който обича лютичко да перне вътре и една нарязана лютива чушчица.

За вечеря още не съм измислила нищо, ноооо ще чакам вашите идеи Laughing

Вие сте.
Виж целия пост
# 1
Днес смятам да готвя пилешка каварма. Аз я правя с пилешко, пресен пипер, гъби, лук и моркови. Ако някой иска рецептатат да каже.
Виж целия пост
# 2
Снощи се ориентирах към цвеклови сърми с кафяв ориз, телешка кайма и сос от кисело мляко и жълтък за мъжлето и детето. Аз ядох пълнени червени чушки с булгур и зеленчуци (грах, моркови, карфиол, броколи и царевица), обилно полети с кисело мляко с копър Grinning Зе десерт имаше дунапренена торта.
Днес ще сме на зеленчуци на скара + пъпеш с мед и сладолед Grinning
Виж целия пост
# 3
Днес смятам да готвя пилешка каварма. Аз я правя с пилешко, пресен пипер, гъби, лук и моркови. Ако някой иска рецептатат да каже.
Kазвай!  Grinning А по темата- аз вече сготвих една мусака- няма да обяснявам как съм я правила, щото всички знаете.. Laughing
Виж целия пост
# 4
Снощи - качамак, а за тази вечер и аз чакам за кавърмата  Wink
Виж целия пост
# 5
Вчера- кюфтета от тиквички.
Днес- вече сготвих свинско със зеле, а следобеда ще спретна една бисквитена торта.
Виж целия пост
# 6
Мами, вие сте направо едни велики кулинарки   chef.
Какви завъртяни манджи само готвите, не е истина.
Трябва да си седна на задника и да се понауча. Laughing
Виж целия пост
# 7
Моите не са толкова завъртяни, но пък вкусни Blush
Снощи правих печени пилешки бутчета с подпъхнато бяло обикновено сирене под кожичката с печени картофи. За гарнитура люти чушлета с копър и чесън. За десерт - не остана място в тумбаците.
Днес мисля да пробвам най-накрая запечения кашкавал, който всички тук много харесаха, пък да видим:-) За десерт - пъпеш
Утре ще врътна една леща, малко по-леко нещо.
Лулу издай рецептата за чушките с булгура, никога не съм готвила булгур и винаги съм се чудела какво да правя с него newsm78
Виж целия пост
# 8
вчера направих зеленчуци на скара (за мен), а за мъжа ми пържени картофи (тий ги обожава), днеска вече сготвих пилешки бутчета с картофи и гъби на фурна, и за малката пиле с зеленчуци.
Виж целия пост
# 9
Снощи правих вегетарианска лазаня и днес на обяд я доизядохме, а днес за вечеря - пилешко с картофки, грах и други зеленчуци на яхния .
Виж целия пост
# 10
Вчера- кюфтета от тиквички.
Днес- вече сготвих свинско със зеле, а следобеда ще спретна една бисквитена торта.

Леле как ми се яде зеле със свинско!!! Потекоха ми лигите- ама тук много трудно се намира свинско
Виж целия пост
# 11
Здравейте на всички.

Снощи сготвих спагети по рецепта на моята майчица.
Както обикновено съпругами беше доста впечатлен.
Виж целия пост
# 12
Снощи месо с картофи, днес миш-маш  Grinning.
Виж целия пост
# 13
Лулу издай рецептата за чушките с булгура, никога не съм готвила булгур и винаги съм се чудела какво да правя с него newsm78

Казвам веднага Grinning По принцип булгура го правя като ориза, само дето става малко по- бързо и се кисне предварително.
Накисвам булгура за 20-30 мин в стутдена вода. През това време задушавам зарзавата в зехтинче. Когато поомекне, бухам при него отцедения булгур. Подправям с червен и черен пипер, сол, копър, един настърган домат и  1 каф. чашка бульон и оставям за още 2-3 минутки всичко да се задуши. Пълня предварително бланшираните чушки и ги запечатвам с картофче. Подреждам ги в тенджерка или тавичка, сипвам им водичка и варя/пека. Ако ги печеш, можеш да сложиш повече от 1 чашка бульон, че иначе стоят малко сухи.
Виж целия пост
# 14
Малко offр но това ми е любимата рецепта с булгур


Булгур с месо
1 гл. лук
300 гр домати (от бутилка или настъргани пресни)
1 ч.ч. булгур
пилешко
зеленчуци по желание (гъби, чушки или сезонни зеленчуци)

Лукът се нарязва на средно ситно и се запържва. Добавя се булгурът и се запържва също (това е по желание). Слагат се доматите, после 3 ч.ч. вода, подправки - вегета, сол, пипер, гьозум, къри, куркума или каквото ви е по вкуса. Оставя се да ври похлупено. Предварително свареното пилешко месо се порционира или се прави на хапки, по желание. Когато водата поизври, се добавя.
Ястието може да се запече на фурна. (Може и изцяло във фурна да се сготви)

За протокола, булгурът бива пшеничен и оризов. Същата рецепта става удачна, като булгурът се замени с обикновено жито.
 


Рецептата е на БУ   bouquet
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия