Нашите любими торти ... глазури покрития и фигурки за тях 63

  • 55 719
  • 294
# 30
Пепи - Мерси за новата темичка. Тортата ти е супер. Обаче толкова съм свикнала с гладките ти произведения, че два пъти поглеждах дали е твоя или бъркам нещо. newsm78. Много ми харесва. Комбинацията е сууупер.
А акцент няма, щото след като мъжо беше убеден с три гласа да остане така,
... ти поиска мнение и аз свиках семейния съвет за оценка. Тримата бяхме единодушни. Зет ти не го питах, щото той винаги с всичко е съгласен.....
Silrai- Време ти беше да се появиш, макар и бързаща.... Микито е неповторимо просто.....Явно ти се е върнала музата, дето беше забегналя нанякъде... Относно срещата с нашето фемили.... само дрънни че си в БГ и ще се намерим. ОБЕЩАВАМ.
Николета - това шоколадовото, направо ми го прехвърли ако можеш..... Как ще си го хапнааааа.......
Iren-B - ако това е първия ти опит.... просто нямам търпение да видя следващия..... Много добре си се справила.....
Даниел - Кремижел на Илчовски се разбива с вода. 2-2 1/2:1. 2 части е водата. Така е по указание на кашона им. Но е доста блудкав. Смеси вода с прясно мляко. Или опитай само с прясно мляко. Добра комбинация става ако го смесиш после с разбита течна сметана или разтопен шоколад с мляко. Преди в сайта им имаш указание, гледам че сега крема изобщо не фигурира вече там.... Наливаш СТУДЕНА вода и добавяш наведнъж сухата смес. Разбиваш с миксера първо на слабо и постепенно усилваш. Сгъстява се за около 5 минути.
Албена - Незнам просто какво да ти кажа вече..... Повтарям се постоянно. Невероятни са ти тортите. А тази общата ви с Пепи, е направо за витрина....
Барчела - твоята кошница отива на витрината до тази на Албена. Страхотна е.....



Виж целия пост
# 31
О, Силрай съжлявам  за неуто4нението. Нугат на български нуга, а крем Парадис е крем без варене на Др Йоткер. Тук има парадис,но не и Оле  Confused
Ирен Б- страхотна торта, за първи опит е супер.
Ван444ето, страхотни 4удеса си сътворила, Както винаги оригинална, неповтаряЩа и .... Явно имаш безграни4на фантазия. като се има предвид, 4е работиш с порръ4ни материяли, болтове, гайки и тем подобни, направо шапка ти свалям.
Виж целия пост
# 32
А акцент няма, щото след като мъжо беше убеден с три гласа да остане така,
... ти поиска мнение и аз свиках семейния съвет за оценка. Тримата бяхме единодушни. Зет ти не го питах, щото той винаги с всичко е съгласен.....

Моля те бре, как я виждаш тортата с ония цветя?  Shocked  Те за мен са хубави, но на друга торта, и аз му предложих да питаме някой ... разбирай тебе и той ОК и после бях "добре, че приключих вече"  Whistling Похвали ми се преди малко как я опоскали с колегите за няма и 10-тина минути  ooooh! И познай, "тази торта я е правил бивш сладкар на Луч..о и Нед..я, но му омръзнало да работи за шефове и сега си работи за себе си"  ....  Cry Cry Cry  Не пожелал да каже, че жена му я е правила ...  Cry Cry Cry


silrai чудесни торти   bouquet  Ще започна да тренирам и аз 3Д торти ...

Завиждам на разни хора, че си ходят по гостита и си "играят" .... Викам да идва пролетта, да се затопля и да си организирваме една вижданка на тортоправачките  Mr. Green
Виж целия пост
# 33
Хм, Пепи и Албенче, съвместният ви проект и мен ме размечта за тортения уикенд на хижа...Поне за 2 дена ще си имаме обща сладкарница:))))
Иначе тортите, показани от Албенчето са толкова разнообразни и все на ниво!

Барчела, много са хубави листенцата. Аз лично не бих гланцирала розите, но на фона на сметана, вероятно е добър подход...


Виж целия пост
# 34
dimitrina73 къде мога да прочета повече за това чудо - "тортения уикенд"
Виж целия пост
# 35
dimitrina73 къде мога да прочета повече за това чудо - "тортения уикенд"
Все още никъде. Решили сме да изчакаме да минат емоциите покрай Нова Година, аз да направя едно проучване и да отворя нова темичка в която да обсъждаме по-нататъшна подготовка и реализация.
Ако ви кажа, че и сценарий съм измислила  Joy...... и усилено работя по него...... нооооооо..... като му дойде времето и мястото ще ви разкажа повече и ще обсъдим всичко..... Whistling Идеята тръгна ОТТУК
Виж целия пост
# 36
Ей ще ме мотивирате да си дойда за един уикенд  Laughing  chef
Виж целия пост
# 37
Пак сте сътворили чудесии Hug.  Аз ви следя и ви чета, но не ми остава време за писане, че почнах работа на още едно място. Аз наскоро правих торта за домашна комбинация с един измислен крем (понеже нямах време да правя муса): сладкарска сметана и лешникова паста Финети (т.н. течен шоколад). Седи си  дебел пласт крем между блатовете както муса, а и течния шоколад си стяга в хладилника допълнително, много лесен и вкусен. От липсата на време  може да се родят хубави идеи.
Виж целия пост
# 38
van444eto  Hugмного ти благодаря за отговора  bouquet 
Виж целия пост
# 39
Здравейте  Simple Smile  Възхищавам се на всички вас като гледам какви уникални торти правите.Даже успяхте да ме зарибите и реших и аз да направя една тортичка с трансфер, но имам някои въпросчета, понеже не искам да се изложа  Embarassed  Кое е по-добре, да направя трансфера с шоколад (и каква марка да е, ако може да препоръчате) или  с маслен крем? Какъв крем да използвам за тортата отгоре, преди да сложа картинката и дали ще стане добре, ако използвам готовата сладкарска сметана (понеже няма да мога да отделя много време за тортата и гледам да е нещо по-лесничко) Ще съм ви благодарна за съветите, виждам че доста разбирате от тези неща.Успех и продължавайте да правите такива разкошни торти  Wink
Виж целия пост
# 40
Ванче, честно ти се чудя на трудовия ентусиазъм. А нещото, което най ме довърши беше, че тортата била за домашна консумация #Crazy Верно това ми беше в повече. То и аз цвъцках цветенца, ама до към 200-300 ги докарах и не исках да видя кътър в близките 2-3 дни, а тиииии, просто наистина ми е интересно как сколасваш и децата си да видиш, и на работа да ходиш, да изчистиш къщата (или си го аутсорснала това Wink),пък и мъжО си иска неговото.... Crossing Arms Направо се опитвам да ти засега времето, ама нещо не ми излизат сметките.

Ирен, верно ти е много хубава тортата. Кой знае къде си учила ти, ама си трайкаш Joy

Вайълет, що се тръшкаш бе жена, я каква торта си избарала. И наистина тези цветя никак не се връзват според мен цветово и стилово с това покритие. Много ги харесвам, ама не си пасват. Между другото, как се правитова навитото, имаш едно зеленко такова да ти виси. А и по тоя повод, имаше много торти-подарък - тия фльонги как ги сушите, че да не се сплескват? newsm78 Не съм открила, или не съм попаднала на снимки как ги правите. Ама верно ли не е казал, че ти си я правила?????? Не,нееее той те бъзика нещо. Аз си мисля, че само те пробва, защото съм сигурна, че се гордее, че си я направила ти. А ако е истина, направо му спираш тортоправенето и тортояденето и освен това му връчваш сметката от поръчка с размер по твой избор Simple SmileSimple SmileSimple Smile

Ааааа Дестини, ти може да си казала, ама аз не видях, какво стана с дупето? Шефа какво каза? И колегите и те, припадаха ли, че нали го нямаше шефа и го чакахте и после не съм видяла да написа какво стана, пък ме гложди любопитството. Нали съм си Мара Подробната, сакън да не пропусна, ама може и да съм пропуснала Thinking
Виж целия пост
# 41
Ехее,човек не може да ви прочете  #Crazy

Силрай,страшен чувал!!Искам и аз такъв за Коледа имаш време,направи ми и ми го изпрати Wink
А Мики Мауса го помислих за играчка  Rolling Eyes-суперски е!!!

Пепи,много сладки Том и Джери

Нико лета,много вкусно изглежда шоколадовата ти тортичка!!

Ирен,първият ти опит е страхотен!!

Албенче,каква продуктивност!!!  #Crazy.Супер са всичките!!

barcela,ти вземеш та се позагубиш,ама страхотно се завръщаш!!

Виолетке,е как ще скрие,че си я правила ти  #2gunfire #2gunfire Я сега за наказание си напоръчай от някой сайт разни неща и той да ги плати.И да кажа,че много ми хареса тортата ти!!
Виж целия пост
# 42
Пепи аз имах точно предвид украсата отгоре на тортата ти,за твоите кремчета не се и съмнявам,пробвала съм ги много са вкусни.При мен всичко е сметана,крема е ганаш,но май шоколада ми дойде малко,не се оцвети както си мислих,но и друг път съм го правила пак така ми е ставал.Розичките са от шок.тесто,аз май ще я забравя тази руска мастика,с него ми се вижда по-добре се работи,но всеки си търси тестото,което най му допада.
Ааааа, забравих да кажа за розичките ти,учила съм се от теб,точно от тези снимки,незнам дали се справям,но се старая.
Виж целия пост
# 43
Здравейте, момичета!
Имам едно въпросче.  Тортата с рула на Лео вече стяга в хладилника и ми се иска да я поукрася. Забърках си и си омесих марципан Варна, според указанията от първите странички.  Полученото количество ще бъде ли достатъчно да покрие тортата и да остане за някое цвете? Въобще избора ми дали е удачен като за първи опит?
Виж целия пост
# 44
Отново страхотни торти видях.

Ирен, barcela, Пепи, Албена, Николета, Силрай, Виолетката, van444eto,
  bouquet- дано не пропускам някой от последните страници, защото тортите наистина са супер.

Ето и една от мен за домашна консумация:



И разрез:

Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия