Тенджери, тигани, тави... Препоръчайте ми!

  • 243 817
  • 657
# 570
Има символа за индукция на етикета
Виж целия пост
# 571

Мнение ....на Сапиршоп е ,намалена от 26 лв на 19лв .....? Мраморно покритие ,20 см
Виж целия пост
# 572
Абсолютно не препоръчвам "мраморно" покритие .... Аз си мислех под влияние на думата "мрамор", че е някакво керамично покритие едва ли не, а то се оказа залепен найлон върху метала.   :/
Виж целия пост
# 573
Да, това е полимер с каменни частички вътре, подобно на мивките от полимермрамор. Това не означава, че е кофти де, аз имам разни такива тавички и съм доволна.
Виж целия пост
# 574
Първата тава /за мъфини и не мраморна/ купих от обикновени домашни потреби и като отлепих мъфините заедно с найлона, си казах, че съм купила боклук. След това купих "тефлонови" тигани "тефал" от Метро, като не знаех, че е найлон.  Пробила съм ги с метална вилица и "тефлона" се накъса на парцалчета, всяка палачинка излезе с найлон в нея си. Купих нови тигани, пак от метро,  с някакво италианско знаме, реших повече никакъв найлонов "тефлон" - този път "мраморни" поради описаната по-горе причина, колкото и да е глупава. Обаче като ги разпечатах по ръба на единия тиган имаше отрязани при производството, но неизбърсани найлонови реснички, така разбрах, какъв е този "мрамор". Научих се да ползвам само дървена лъжица, но за два месеца вече има много малка дупчица в найлона, явно някоя пържола с кокал е драснала.....
Да не говорим, че това е пластмаса, която се нагрява   Sad   Малко ни е останалата пластмаса в ежедневието, че сега и да пържа в пластмасов тиган   Sad
А най-тъжното е, че първите уж тефлонови тигани купих, защото имам една стара 10-годишна тефлонова тавичка, която е перфектна и не залепва.
Виж целия пост
# 575
Много странно, имам съдини с различни видове незалепващи покрития, но нямам такива проблеми. Е, старая се и да ги ползвам с пластмасови/дървени прибори, за да не се нараняват.
Виж целия пост
# 576
Здравейте,ще подменям всички съдове ,а нищо не рабирам ,сега сядам да се ограмотявам в форумите Cold Sweat бях си харесла този комплект https://www.aiko-bg.com/index.php?show=p&sgid=139&pid=11 … d%5D%5B244%5D=244  какво мислите за материала -лят алуминий ,мраморното покритие ми стана ясно от 2-3 стр.  че не е черешката на тортата .
Виж целия пост
# 577
Някакви идеи как да мия тази форма?
Старата също беше от ILag покритие (вид тефлон), но от сладката (кейксове) се обезобрази и даже не пека вече.
Тази е на няколко кекса (гледам да не слагам вече течни сладка, а само стафиди..), но пак започна да се образува тънкия филм в горната част. Спрях да пека, докато не я измия като нова, но освен със сода каустик - не се сещам друго.
Омазнявам и поръсвам с брашно преди наливане на сместта.
За миене ползвам Pur и меката част на обикновена гъба, но поради трудното миене на тези форми - все по -рядко правя кекс. С хартия не става, освен в някоя тава да започна.


Другият вариант е да взема друг тип форма от нетефлоново покритие? newsm78
Виж целия пост
# 578
Накисваш я с вряла вода, може малко сода за хляб да добавиш и след половин час с гъбка се измива много лесно.
Виж целия пост
# 579
Накисваш я с вряла вода, може малко сода за хляб да добавиш и след половин час с гъбка се измива много лесно.

 Peace

Това е алуминиева форма, ако не бъркам, поне на такава ми прилича. Моята алуминиева си остана на петна, но я ползвам сигурно от сто години. Аз накисвам с препарат и жуля с тел, от тези щадящите, но все едно не може да се лъсне като нова. Но пък ми пече най-добре кексовете в сравнение с двете тефлонови /или пък съм си въобразила newsm78/, но най-често нея използвам, другите ми стоят......само място да ми заемат по шкафовете. Така че накисни я, ще се измие, няма къде да ходи. Peace
Виж целия пост
# 580
Да, в алуминиевите и кексовете , и баниците стават най-вкусни.
И аз имам такава и ми е любима.
Виж целия пост
# 581
И аз пека в алуминиева форма за кекс и в електрическа алуминиева тенджера. Даже сега ще купувам още една, че старата сигурно е на 30 години вече  Simple Smile   Много вкусно става.
Виж целия пост
# 582
Старата ми беше алуминиева...но отдавна не готвя в такъв метал.

Ще пробвам с тези гъби за тефлон...
Виж целия пост
# 583
 bouquet
полезно инфо
http://zdrave.to/lyubopitno/sdove-za-gotvene-koito-sa-opasni-i-n … snite-alternativi
Виж целия пост
# 584
Имате ли отзиви за тези съдове http://www.riess.at/wbc.php?sid=39730978b345&tpl=allesueberemail.html ?
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия