Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Въпрос за повръщането

  • 380
  • 1
Изчетох доста теми за повръщането и ГЕР, но искам да ви попитам конкретно на какво се дължи повръщането 2-3 и повече часа след хранене. Синът ми ,на 1 месец, връща понякога след хранене след оригване, не след всяко хранене, но понякога е доста като количество и на 2-3 пъти. Понякога не връща веднага , а после на няколко пъти по малко. Не съм го водила на гастроентеролог, защото изчетох доста неща и стигнах до извода че положението не е сериозно, още повече че наддава повече от нормите. Интересува ме обаче на какво се дължи това повръщане на пресечена кърма много след хранене и дали е толкова обезпокоително, че да го водя на лекар. Естествено ще се консултирам с педито, но имам предвид истински лекар.
Виж целия пост
# 1
Виж сега,говори първо с педиатърката и ако има нужда,тя ще ви прати на гастроентеролог.Но според мен няма абсолютно нищо тревожно при толкова малко на брой повръщания - при сериозните случаи на ГЕР са обилни повръщания след всяко хранене и бебето не наддава добре.Но за твое спокойствие няма лошо да се посъветваш със специалист,като си имаш едно наум и гледаш първо дали бебето се чувства добре и чак тогава преценявате какви мерки са необходими и дали изобщо трябва нещо.
Хубаво е да храниш често и на по-малки интервали,за да поема по-малки количества мляко и да не връща толкова.Също и да ви е повдигнато матрачето с пелена или одеалце под матрака - това също помага да се ограничи повръщането.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия