Пълнено пиле

  • 2 001
  • 6
Преди на ви напиша рецептата предупреждавам,че е сложничка и изисква около 2 часа за приготовление.Идеална е за очароване на гости:):
1 охладено пиле се съблича,като към кожата трябва да останат крилата и крайчетата на бутчетата.След тази процедура е лесно.
Пилешкото месо се сварява и обезкостява.
Задушават се :
2-3 ситно нарязани моркова
3-4 глави лук
1кг пресни гъби
Малко массло,сол,черен пипер,гюзъм(не е задължителен) и магданоз.
Прибавя се пушено сирене и нарязаното на ситно пилешко.С всичко това се пълни кожата и се зашива.
Пече се в тавичка и малко от булиона(липсват ми някой буквички Embarassed ) на силна фурна до позлатяване.
Виж целия пост
# 1
Oh tova zvuchi prekrasno, takova neshto nito bjah chuvala nito vijdala:)) Shte go napravja tozi weekend i shte postna komentar. Blagodarja za originalnata retzepta:))

Pozdravi,
J.

Цитат на: diemma
Преди на ви напиша рецептата предупреждавам,че е сложничка и изисква около 2 часа за приготовление.Идеална е за очароване на гости:):
Виж целия пост
# 2
Само да допълня тук.
Аз пълня пиле по обикновенния начин, но ги пълня там където се пълни и после горе при бялото месо ( на гърдите). Отлепвам кожата внимателно и пъля и там. Става супер и плънката стига за цялото семейство.
Виж целия пост
# 3
Цитат на: diemma
1 охладено пиле се съблича,като към кожата трябва да останат крилата и крайчетата на бутчетата.След тази процедура е лесно.
......................................................................................................
Прибавя се пушено сирене и нарязаното на ситно пилешко.С всичко това се пълни кожата и се зашива.

Диема, би ли обяснила точно процедурата със събличането на пиленцето, че нещо не мога да я разбера? Embarassed  Embarassed  Embarassed
Благодаря!
Виж целия пост
# 4
Когато се хванах да събличам пиле за първи път ми се стори невъзможно,но се оказа лесно.Трябва само да се хванеш Simple Smile .
Започва се от шията,като се подпъхват пръстите под кожата.На места има жилички,които се срязват с тънък и остър нож.Важно е да се отрежат крилата от тялото от вътрешна страна-така,че кожата да е цяла, а и крилцата да останат към нея.Така се съблича цялото пиле и кожата му накрая остава да "виси" само на крайчетата на бутчетата.Клъцва се и там и готово.Ако има разкъсвания се зашиват с игла и конец.Преди пълненето се зашива и отвора към трътката,а плънката се пълни от шията.
Нядявам се сега да е по-ясно:))),че да се налага да показвам Grinning .
Виж целия пост
# 5
Диемма снощи направих твойта рецепта стана много вкусно и ми отне точно 2 часа.
Май аз съм единствената което се престраши да я пробва(понеже няма други отзиви)

Пробвайте момичета не е толкова трудно да се съблече пилето.
Виж целия пост
# 6
tonyny,
Благодаря за отзива! Simple Smile
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия