Рецепти Оливър, Рамзи и др. кулинарни величия

  • 19 462
  • 54
Coq au vin – Гордън Рамзи
Порции 4, подготовка 35 мин., приготвяне 1.50 мин.
В повечето рецепти петелът първо се маринова, но ако месото му е по-нежно, виното превзема ястието. Яко искате по-наситен аромат, сгответе ястието ден по-рано и го претоплете преди сервиране.
1.8 кг. Пиле, разфасовано на 8 парчета, 5 с.л. брашно, 75 мл. Зехтин, 250 г пушен бекон, на кубчета, 1 накълцана глава лук, 2 обелени моркова, нарязани на едро, 2 стръка праз, нарязани на едро, 250 гр. сладък лук, на глави, 2 стръка пресни розмарин и мащерка, 2 дафиноли листа, 100 мл. Коняк, 1 бутилка червено вино (за предпочитане бургундско), 1 л пилешки бульон (за предпочитане домашен), 250 г гъби, почистени и нарязани на едро.
1. Разфасоване на пилето. В купа смесете брашнотос малко сол и пипер и оваляйте в него пилето, като отръскате излишното. Поставете месото в отделна чиния и го овкусете отново.
2. В голям тиган загрейте 4 с.л. зехтин и запържете парчетата пилешко. Добавете и бекона и го запържете с бъркане, докато стане хрупкав. Извадете с щипци пилето в чиния.
3. Оставете бекона в тигана и сложете всички зеленчуци. Ако има нужда, добавете 1 с.л. мазнина и задушете за пет минути. Сипете коняка и оставете още 2 мин., като бъркате, за да не загори. Добавете цялото вино и оставете да къкри.
4. Поставете пилешкото в тигана и го притеснете в течността да къкри 10 мин. Без похлупак, докато виното изври наполовина. Налейте бульона, овкусете и го оставете 1 ч., докато изври наполовина, а месото стане крехко. Преди сервиране оставете да поизстине.
Good Food

Виж целия пост
# 1
Eха страхотна тема...запис...  bouquet
Виж целия пост
# 2
Eха страхотна тема...запис...  bouquet

 Embarassed Embarassed Embarassed Embarassed
Виж целия пост
# 3
Ние само ще я попреглеждаме, няма да готвим.... hahaha hahaha hahaha
Виж целия пост
# 4
Имам две книги с рецепти на Джейми Оливър и една на Гордън Рамзи (вторият ми е по-голяма слабост  Embarassed)

Пробвала съм някои неща - тук.
Виж целия пост
# 5
Имам две книги с рецепти на Джейми Оливър и една на Гордън Рамзи (вторият ми е по-голяма слабост  Embarassed)

Пробвала съм някои неща - тук.

Леле колко рецепти smile3523
Виж целия пост
# 6

E, то само 4 са техни Simple Smile Но за този уикенд съм предвидила тестване на нови Wink
Виж целия пост
# 7
Aааа, моментален запис!  Grinning

 newsm18 Джейми, Джейми, Джейми  newsm18

Предлагам негова рецепта, която съм публикувала в 'Моите манджи'. Променила съм я, като съм сложила пилешко филе, а по оригинала е с бекон  Peace

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=231840.msg7203228#msg7203228
Виж целия пост
# 8
Записвам се  bouquet
Виж целия пост
# 9
И аз ще следя темата. Може и да напиша някоя рецепта. Голям фен съм и на двамата.
Виж целия пост
# 10
Пина тази рецепта обезателно ще се пробва.

Следобяд като заспят децата може да запиша още някоя рецепта Peace
Виж целия пост
# 11
Еееххх, мерси Роца, винаги ти се възхищавам Simple Smile Peace

Темата е много хубава Peace
Виж целия пост
# 12
Много хубава тема благодаря.Много ми харесаха рецептите ще се пробвам някаи да направя.Ще чакам още рецепти  bouquet cookнищо,че съм работеща мама smile3523
Виж целия пост
# 13
На Оливър не съм, но на Рамзи съм правила доста неща от BBC Good Food, но това беше преди да се запаля да ги документирам, така че снимки няма. Трябва да си потърся поне преводите.

А на Пиер Ерме (Pierre Hermé) може ли да се сложат рецепти? Не знам дали сте го чували, но той е нещо като гуру на модерното сладкарство. Grinning
Виж целия пост
# 14
Aааа, моментален запис!  Grinning

 newsm18 Джейми, Джейми, Джейми  newsm18

Предлагам негова рецепта, която съм публикувала в 'Моите манджи'. Променила съм я, като съм сложила пилешко филе, а по оригинала е с бекон  Peace

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=231840.msg7203228#msg7203228
Ааа,Пина тази рецепта ми е много любима и в дните на диета само за нея мисля

Котка,давай щом е сладкарство и то модерно много ще е радвам
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия