миш-маш

  • 43 935
  • 17
Искам да ви попитам как приготвяте миш-маш? Аз страшно обичам тази лятна манджичка, само че нещо не успявам да я направя така както едно време я правеше баба ми. Пуснах на търсене, но не успях да открия рецепта.
Виж целия пост
# 1
Ето я моята рецепта:

МИШ - МАШ

1 буркан печени чушки
200 гр сирене или израва може и комбинация от двете
4 средно големи яйца
малко сол
олио
2-3суп лъж. доматен сок

ПРИГОТВЯНЕ:

Нарязвам печените чушки на парченца.Слагам олиото в дълбок тиган да се загрее и слагам да се запържат чушките.добавям доматения сок и малко сол.
Разбивам яйцата и добавям сиренето и изварата и изсипвам при запържените чушки.Пържи се около 5 - 6 минути .
Виж целия пост
# 2
Ето я моята рецепта:

МИШ - МАШ

1 буркан печени чушки
200 гр сирене или израва може и комбинация от двете
4 средно големи яйца
малко сол
олио
2-3суп лъж. доматен сок

ПРИГОТВЯНЕ:

Нарязвам печените чушки на парченца.Слагам олиото в дълбок тиган да се загрее и слагам да се запържат чушките.добавям доматения сок и малко сол.
Разбивам яйцата и добавям сиренето и изварата и изсипвам при запържените чушки.Пържи се около 5 - 6 минути .
И аз така. 4увала съм и за вариант с лук, които се запържва преди 4ушките. Да не би баба ти така да го е правила?
Виж целия пост
# 3
Аз всеки път го правя различно, според наличностите.

Базовата ми рецепта е такава: в масло и олио (50:50) запържвам чушки, нарязани на парченца, докато поомекнат, после добавям нарязан пресен лук, добавям настъргани домати (или на ситни парченца), следват яйцата и сиренето.
Понеже сме любители на подправките, ръсвам и магданоз, че и черен пипер понякога.
Виж целия пост
# 4
И аз като Спаска според както дойде
Много е пикантно с зелен лук но ако няма става и с нормален лук
Аз най обичам с прясна зелена сиврия - от дългите прави първи зелени чушки (светли на цвят). Ако нямам доматен сок или буркан слагам няколко настъргани домата.
И магданоз пресен в голямо количество задължително
Виж целия пост
# 5
Със сигурност баба ми слагаше лук в миш- маша, но спомените ми са, че в него като че ли имаше и бамя. Та в това ми е въпроса, как се приготвя бамята, за да се сложи в миш-маша?
Виж целия пост
# 6
Ами чесън?????? Аз ако не сложа чесън накрая, за да си запази аромата, все едно не съм правила миш маш.

А за бамя в миш маш за първи път чувам. Нея винаги я асоциирам с гювеч.
Виж целия пост
# 7
Със сигурност баба ми слагаше лук в миш- маша, но спомените ми са, че в него като че ли имаше и бамя. Та в това ми е въпроса, как се приготвя бамята, за да се сложи в миш-маша?

На мен по - скоро ми прилича на една лятна манджа , която описваш съдейки по съставките. newsm78
Виж целия пост
# 8
На мене мама ми прави домаШна лутеница, ама чуШките ги оставя едро наряzани и не ги мели. Иzполzвам  половин буркан. Първо zапържвам лука, после прибавям пресни чуШки или мамината лутеница, малко сиренце и чуквам яйцата, накрая много магданоz. Може да се експерементира и да се слагат домати,гъбки,кисели краставички и каквото се сетя
Виж целия пост
# 9
Класическата рецепта е на Кармен Мери.
Оттам нататък....вариации безброй. В един ресторант ядох миш маш с добавен малко кашкавал и, уверявам ви, беше много вкусно Simple Smile

аз лично залагам на комбинацията от печени чушки, домати на парчета/обелени/, лук, сирене и яйца.
Виж целия пост
# 10
Със сигурност баба ми слагаше лук в миш- маша, но спомените ми са, че в него като че ли имаше и бамя. Та в това ми е въпроса, как се приготвя бамята, за да се сложи в миш-маша?
Аз съм готвила нещо подобно с бамя. Само че бамята ми беше готова от буркан смесена със смлени домати и накълцани чушки. Предполагам, че може да се замести с леко сварена бамя във вода с малко лимонтозу- за да не е лигава. Аз приготвях манджата ето така: Първо изпържвам голямо количество лук много добре. После изсипвам буркана с бамята, доматите и чушките/ в твоя случай можеш да сложиш  първо  да се изпържат с лука за съвсем малко нарязаните чушки и след това да изсипеш доматите и леко сварената бамя/. Като поври малко слагам малко вода с брашно и червен пипер. Оставям да поври още малко и слагам доволно количество чесън. Освен това слагам и малко дивисил. Яйца и сирене не съм слагала просто защото не ми е хрумнало, но и така става голяма вкусотия
Виж целия пост
# 11
Моята баба го прави така - първо запържва до кафеникаво и съвсем до омекване лука,добавя нарязаните на парчета опечени и обелени зелени чушки да се позапържат до омекване,слага настъргани домати (или каквито ползвате за готвене) да им поизври водата и накрая яйца - без сирене.На това му викат $пържено$ по техния край и е невероятно вкусно Grinning
Иначе аз си слагам и малко джоджен и чер пипер вътре,когато си го правя у дома - но само аз го ям Sad
Виж целия пост
# 12
Искам да питам-задължително ли е чушките да са печени? Кажете ми,че може и да са сурови  Praynig...много мъ мързи да ги пека...егати хамалогията.... Crazy
Питането ми е сериозно. Grinning
Виж целия пост
# 13
аз най-сериозно ти казвам, че ги режа на квадратчета/едри парчета и ги запържвам/задушавам леко, след което слагам останалите продукти - къде ще си играя да пека и чушки.......

понеже по-горе писах, че залагам на печените чушки, уточнявам - през зимата - от буркан или фризер Simple Smile
Виж целия пост
# 14
Тити, мерси, успокоих се, отивам да го забъркам пустия миш-маш! Hug
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия