Нашите любими торти ... глазури, покрития и фигурки за тях 68

  • 39 469
  • 297
# 45
ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН НА 79тото mam4e. Бъди здрава и весела и много тортички да ни покажеш!   bouquet
Райче....  newsm78 знам ли бе душко..... Мене нали си ме няма в точните мерки..... Тука покрай вас се научих да меря и записвам, та да мога да ви отговоря после ако ме попитате.... Но толкова мляко с толкова шоколад си става доста гъстичко. Да не би на вас х`американския течен шоколад да ви  е редичък, щото аз тука си ползвам един дето ако стои в хладилника, даже ми криви лъжицата като го загреба.  Thinking. А и нали самата сметана си е проклета работа и като и сложиш това-онова и се получава нещо като пресичане, та се сгъстява.
От 3 дни се каня да ви разкажа за поредния си експеримент с продукти, ама....  та понеже някой днес питаше за крем брюле, да ви кажа най-после.....
Нали след печенето на блатове, другото ми "любимо"  упражнение е да бъркам на водна баня кремче в продължение на час-два....  та, закупих аз най-сетне след дълго чудене и мислене
ЕТО ТОЗИ Крем брюле.....
Реших да го пробвам онзи ден. На опаковката пише:
500 мл. сладка сметана се смесват с 300 мл. прясно мляко и се затоплят до 80 градуса. Добавя се 150 /измерих я: 1 стандартна чаена чаша/ суха смес и се бърка в продължение на 3-4 минути. След това се оставя за 2 часа в хладилник.
Стриктно спазих всичко. На финала крема беше на едни ситни бучици като зрънца. Викам си: Ясно! Остава за ядене! Изкарах го на терасата да отиде до нивката за 2 часа. Естествено го забравих. След 3 часа, го прибирам - нямаше и помен от бучици, а вкуса беше божествен...... Има само един недостатък: не ми хареса полученото количество. От него направих шарана, като естествено си сложих половин желатинче за всеки случай. Преди малко го заклах и пробвах. Мноооого вкусно с какаови платки.
За тортата с изтребителя проведох експеримент:
Същата доза вече готов  студен крем Брюле смесих с предварително разбита 300 мл. сладка сметана. Получи се божествено разкошен...... Shocked . Комбинацията с какаови и ванилови платки беше също печеливша.
Тъй като остана от този крем, взех че разбих и 1  малка квасена сметана от 200 мл. и я смесих с остатъка от крема. Пропорцията горе-долу 2:1 /брюле : кв.сметана/. Половината се излапа на секундата с остатъци от платки а направих една мини пастичка и преди малко и нея пробвах. Е това пък беше уникалнобожественоразкошно. Верно че всичко е въпрос на вкус, но ако на някой му се прииска, нека пробва.....
Айде, стига ви приказки за днес.
Niki-to - Глюкоза има във Фантастико, в ПроМаркет - на диетичните щандове. Аз ползвам ТАЗИ от ПроМаркет - Младост1.
Блю-  Joy Joy Joy Joy Ама не ми чети мислите ако обичаш!!!!!
Виж целия пост
# 46
в сладкарницата в която работих правеха торта Брюле тя беше с какаова платка дебел слой крем брюле отгоре един пръст слой натрушене на ситно бисквити и отсстрани цялата беше облепена с крокан това беше най поръчваната торта  Peace
Виж целия пост
# 47

Мда..... Embarassed Embarassed Embarassedкато четох и установих,че на дърти години съм тръгнала да откривам света.......Вярно, на дърти години новак в хлебоправенето, във ФШ бях 1 година, преди това цветя завъдих, сега и торти.....Леле, вярно човек се учел докато е жив! А къде-къде има момичета с километри пред мен и на можене, и на години..........

Ох, не искам да ми се сърдите за поста от предната тема...Но ако за хлебопечката все пак не бях пръв новак, защото преди това около 8-9години месих на ръка и започнах от малко по-високо ниво. То тук почвам от 0. Напр. установявам,че захарно покритие е общо наименование на марципани, фондани и т.н. А аз си мислех,че захарно покритие е едно, марципан - друго и т.н. Докато зацепя,че марципана е вид захарно покритие(нали е така).....ще вляза в час.....А за тези фигурки - нещо сложно ми се вижда, там трябва поне едната ти ръка да е дясна, ще си говорим с тях на Вие дълго време......

До блат, крем, фондан - ще го издокарам......Ама таз украса....а точно тя е есенцията, която прави парфюма да мирише.....В случая тортата да ти остане в главата. След време само професионално изкривен човек(с най-добри чувства към професионалните изкривявания  bouquet)ще си спомня и вкуса, и украсата на тортата. Общо взето оформлението се помни. Мога да кажа назад в годините какви точно са били тортите на децата ми, но коя е била сметанова, коя шоколадова и пр. - абсурд! А и намерих един готов марципан в Метро, слагал се само в МВ.....Като правих Барбито, така не исках провал, че той ми бе резервния вариант ако не бях направила марципана.

Сега започвам да мисля Трюфела. Кога да го правя - в събота вечерта и неделя. Или в петък и събота вечерта или неделя. В събота ми е невъзможно, а и сега се събирам 4 почивни дни на децата и ако отидем някъде - не знам въобще дали ще мога да я направя.....Не искам да се отказвам!Трюфела започвах да го наизустявам.....

Хареса ми тортата на mam4e79! ЧРД, здраве и щастие ти желая!

Днес си купих глюкоза. И сухо мляко. Да не съм неподготвена за изненади.

Благодаря ви, момичета!
Виж целия пост
# 48
Понеже днес стана на въпрос за боите и се поразрових малко в нета.Намерих няколко борси:
1.Alimco - имат магазини в София,Пловдив,Пазарджик,Стара Загора,Бургас,Варна,Горна Оряховица,Монтана и Благоевград (надявам се, че не са само офиси, но ако някой има желание може да звънне на тел. дадени в сайта).Предлагат кувертюри,шоколади (има цветни шоколади с различни вкусове),кремове,глазури и др.Боите може да разгледате като натиснете "Продукти" в менюто в ляво.След това избирате "Инструменти и аксесоари".Лошото е, че повечето пр-ти са в големи количества,(специално за боите проверих, че има голямо разнообразие и в малки разфасовки) но ако направите обща поръчка, няма да има проблем.Сайта е http://alimco-bg.com/bg/index
2.RemcoBG - има магазин само в София.Предлагат оцветители, ароматизатори, но на мен лично ми изглеждат малко съмнително. Пък и май всичко това е така да се каже химия, ама не знам, вие ще кажете   newsm78  Сайта - http://www.remcobg.com/index.php
3.RsGroup - има магазин в Пловдив.Разнообразието от пр-ти не е голямо, бои НЯМА.Ето и сайта http://www.rsgroup-bg.com/index.html
4.http://www.zmeeborets.com/?page_id=1 - Това е официалния сайт на прочутия магазин на ул.Кадемлия (в Тортената библиотека има някакъв друг сайт).Фирмата има магазин и в Монтана, доколкото видях в сайта.
Извинявам се, ако давам някой линк, който вече знаете.natalyna, ако искаш може да ги добавиш в Тортената библиотека, стига да имаш време, разбира се.   bouquet
Надявам се, че съм била полезна.ai-ai в първият сайт има боите, за които говореше van444eto.
Виж целия пост
# 49

Ето още една сметанова торта от мен.
Виж целия пост
# 50
mam4e79 , мама Яни браво на вас !
мама Яни как постигна толкова наситен цвят на сметаната, аз колкото и да съм се опитвала все ми седи бледо.

Ванче даваш рецепти за крем брюле ама не казваш от къде се купува Mr. Green, защото аз не  съм го срещала никъде.
Виж целия пост
# 51
Да се запиша и аз в новата тема,че ви изпуснах  #Crazy
 
Ванчеее,честит рожден ден на половинката ти   bouquet!!!Рибока,кънката и изтребителя са уникалниииии!!!!!

mam4e79,честит рожден ден!!!Да си жива,здрава и многооо обичана!!! newsm59 Тортата ти много ми харесва!! Peace

мама Яни,много сладко самолетче!!

И в предната тема имаши страхотни,уникални торти!!!!Но най-ме впечатли тортата на Рая ,цветята са изключително красиви   bouquet

Мен пак ме мъчи пръста,./дето си го затворих с вратата на колата/,но се надявам до 10-на дни да ми мине,че трябва да правя торта на малкия.
Виж целия пост
# 52
Много благодаря на всички които ми отговориха.
Аз съм от Несебър. Ако мога и аз да помогна на момичетата от Бургас
В складова база Пиргос плод има два склада за сладкарски материали и до паркинга на хотел България има един магазин за ресторантско оборудване там има доста интересни неща но няма бои, те са само по поръчка.
 
Виж целия пост
# 53
Леле, докато се запиша в темата и те 4 страници изписани, утре ще чета...
Виж целия пост
# 54
Ванче даваш рецепти за крем брюле ама не казваш от къде се купува Mr. Green, защото аз не  съм го срещала никъде.

 Всички сухи смеси си купувам от там. Хем са по-евтини, хем са в разфасовки от 1 кг.
СУХ СЛАДОЛЕД Сметана - вкусен е
СУХ СЛАДОЛЕД СМЕТАНА - по-ароматен и вкусен има го и шоколадов.
БАВАРСКИ КРЕМ - много вкусен
БРЮЛЕ - мноооого вкусен
 Лично аз, харесвам повече продуктите на "VIVA". По-вкусни и ароматни са от "ИНТРА".



Виж целия пост
# 55
mam4e79, Честит Рожден Ден! Много премерен и добър опит! Хубава торта:)))

Кой питаше за заместител на глюкозата в шоколадово тесто???? Не мога да го пусна веднага като линк, но Джемма беше дала рецепта в темата на юлското предизвикателство за шоколадово тесто с мед:)))
Виж целия пост
# 56
Ванче, последно и няма да нахалствам повече, къде се намират, при кои продукти, защото няма да ходя аз, ще заръчам на една позната  и искам да я ориентирам, да не се лута. Praynig
Виж целия пост
# 57
Медунка, кулите мжеш да направиш от фуниики за сладолед, намазани с масло и овъргаляни в бисквити!Или-от смес за скалички, пак овъргаляни в бисквити  Thinking


Мама Яни, много сладко самолетче си изрисувала  Heart Eyes


Ванче, така описа детайлно този рем Брюле, че чак ми се прияде...   Twisted Evil
Виж целия пост
# 58
Момичета едно голямо браво от мен  bouquet прекрасни торти!!!! Аз от началото на годината съм само наблюдател но за 31 трябва да съм готова с тарта за съпруга. Та имим въпрос, правих веднъж торта Татяна и всички много я харасаха някой правил ли е тортата с пълнеж т.е. крем а не сметана както е по рецептата? Мисля да пробвам карамеления крем на Пепи, но дали не трябва да сиропирам малко братовете? Моля да споделите някой крем който стои "висок" в тортата /как го казах само дано ме разберетеПоследния път нещо ми се сплеска и блатовете поеха и тортата не беше от най-високите както ми се искаше.

П.П. Ванче понеже знам че си подредена и имаш снимки на всичка може ли да покажеш този крем брюле че и аз нещо запреглъщах?
Виж целия пост
# 59
Корнишонке,честит рожден ден!!!!Пожелавам ти цялото щастие на земята!!    Бъди жива,здрава и обградена с много любов!!!!



По-честичко се появявай при нас  Hug и чакаме тортааааа
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия