Печени чушки /пиперки/

  • 24 652
  • 26
Дайте идея какво да приготвя с тези печени чушки за хапване?
Преди време някой беше постнал печени чушки на фурна с сирене и яйца, някой може ли пак да напише тази рецепта?
А други идеи?
Виж целия пост
# 1
миш-маш, кьополу, 4ушки бюрек
Виж целия пост
# 2
аз съм с другите идеи.
Салата с печените чушки - с лук, може маслинки, другото е оцет, зехтин/олио и сол.
Или панираш опечените чушки в брашно-разбито яйце-галета и пържиш. Много вкусно. Чушка-бюрек май му викат.
А също и мусака, по класическия начин, като печените чушки са на мястото на картофите.
Виж целия пост
# 3
Преди няколко години в Приморско в едно заведение ядох нещо под названието Северна салата - нарязани пе4ени 4ушки, варени яица и сирене, разбъркани с майонеза и кисело мляко+сол и 4ерно пипер4е.
Виж целия пост
# 4
Харесва ми и т.нар. "Пикантна салата" от тези готовите. В нея има: пе4ени 4ушки наситно, извара, майонеза, 4есън, 4ервен пипер и сол. Мисля 4е беше пасирано. не съм си била в България от лятото на 2003, но помня тази салатка, мммммммммммммммммммммм Simple Smile
Виж целия пост
# 5
бабата на милото ги прави с олио,оцет и чесън,като салата, но ръси отгоре и чубрица, по възможност прясна, но ако няма не е болка за умиране, става страхотно Peace
Виж целия пост
# 6
Аз преди около 3 седмици правих точно такива чушки със сирене и яйце на фурна.
Купих един буркан стерилизирани чушки (да не са кисели де). Разбих три яйца, намачках сиренето и го прибавих, подправки на око. И от тук започва експеримента. Сипах и прясно мляко. Понеже обаче ми се видя твърде рядка сместа реших да сложа брашно. Ама брашно нъцки. Мъж ми се присети, че бяхме купили картофено пюре. Та така ... сложих си аз картофеното пюре и сместа се сгъсти. След това с една лъжичка натъпках чушките, подредих ги в тавата, излишната смес я разлях около тях. Мъж ми адски ги хареса.

Може и още да се експериментира по темата. Да речем една заливка като за мусака.
Виж целия пост
# 7
10 чушки печени ( червени)
3 патлиджана печени и обелени


Отделно в тиган се запържват 3 глави лук , като накрая се слага 1 глава чесън ( не нарязан чесъна).
всичко се смила в кухненския робот или пасатор.

Подправя се с 2 с.л. оцет и сол на вкус.

Това е така наречения АЙВАР:) Да ви е сладко.
Виж целия пост
# 8
Аз пък правя манджа с тях Grinning
С телешко - взимаш си колкото месо ползваш за едно готвене,нарязано на хапки или порционни парчета и запържваш (може и без запържване,а директно да се сложи да се вари).Към запърженото месо прибавяш нарязан лук да се запържи и той,заливаш с 1ч.ч. домати,слагаш по 1ч.л. червен и черен пипер (черния е по желание) и като клокне,доливаш с вода да покрие месото.Вари се на слаб огън до готовност на месото.
Печените чушки се нарязват на парчета,запържват се в малко олио да поомекнат и се добавят в яденето.Няколко скилидки чесън се пресоват и също се добавят.Вари се няколко минути,сгъстява се с малко брашно и се добавя магданоз.
Виж целия пост
# 9
Дайте идея какво да приготвя с тези печени чушки за хапване?
Преди време някой беше постнал печени чушки на фурна с сирене и яйца, някой може ли пак да напише тази рецепта?
А други идеи?

Аз ги правя по следния начин: Пека, обелвам пипера и го пълня с яйца и сирене. Нареждам ги една до друга , леко сплескани  в тавичка нмазнена с малко олио на дъното. Отгоре наръсвам с магданоз и заливам с пасирани домати , около 700-800 грама, колкото да покрие тавата, може и повече ако обичате да е по-сочно. Пече се 20 мин на умерена фурна, леко да стегне плънката .
Виж целия пост
# 10
Пела,
извинявай, че използвам темата ти, но си спомням си печени чушки с доматен сос отстрани. Правеха се по отделно. В соса имаше лук и магданоз. Някой знае ли рецептата? Май е нещо подобно на това, което описва hedra, но не съм сигурна.
Виж целия пост
# 11
Мисля,че не е същото - май питаш за панирани чушки с доматен сос,което е една фантазия и любимото ми лятно ядене Grinning Как се панират чушките не съм аз човека,който ще каже,защото обикновено оплесквам нещата с панировката (хич ме няма в пърженето на неща Sad),но пък соса е лесен - запържваш лука,заливаш с домати в количество подходящо да залее чушките и оставяш да се посгъсти.Добавяш сол,чер пипер,скълцан или счукан чесън,оставяш още малко да поври,за да не се усеща така остро чесъна,сгъстяваш с малко брашно,ако е нужно и накрая слагаш магданоза Grinning
Виж целия пост
# 12
Мисля,че не е същото - май питаш за панирани чушки с доматен сос,което е една фантазия и любимото ми лятно ядене Grinning Как се панират чушките не съм аз човека,който ще каже,защото обикновено оплесквам нещата с панировката (хич ме няма в пърженето на неща Sad),но пък соса е лесен - запържваш лука,заливаш с домати в количество подходящо да залее чушките и оставяш да се посгъсти.Добавяш сол,чер пипер,скълцан или счукан чесън,оставяш още малко да поври,за да не се усеща така остро чесъна,сгъстяваш с малко брашно,ако е нужно и накрая слагаш магданоза Grinning

много добър сос Simple Smile
а за панирането - нищо трудно - топиш в брашно, после в разбити яйца, после в галета, и пържиш Simple Smile това е най-простата панировка, останалото е въпрос на фантазия и вкусове Simple Smile
Виж целия пост
# 13
май питаш за панирани чушки с доматен сос,което е една фантазия и любимото ми лятно ядене ....
Само да добавя, сложете задължително и 1 л. захар или мед, да убие киселината на доматите.
Виж целия пост
# 14
Опечените пиперки се изпържват в сгорещена мазнина. Подреждат се в чиния. В мазнината се слага натрошено сирене да се разтопи и с него се поливат пиперките. Поръсва се със ситно нарязан магданоз.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия