Марината

  • 1 779
  • 13
Идвам  със въпрос за марината,
при вас, царици на софрата.
За барбекю ми трябва марината,
независимо какви ще са месата
свински, пилешки или пък от теленце
- за каквото имате месенце.
Че сезона вече наближава
и скаричката ще ни сближава.

Благодаря от все сърце за ценните съвети,
кой каквото има - тук да го клевети.
Виж целия пост
# 1
Имаш моите поздравления за интересното стихче в полезно шеговит стил. Относно марината за месата , ще почакам и аз като теб някой да ни научи. Stop
Виж целия пост
# 2
Всеки път импровизирам.Примерно на свинското слагам малко зехтин,мед,пасиран чесън,нарязан лук на колелца( който после изваждам),бяло вино,соев сос и така мога да продължа до безкрайност.                                                                                                       На пилешко месо-горчица,соев   сос и зехтин.На риба само лимонов сок.                                                                                                                                                     
Виж целия пост
# 3






соев сос + лимонов сок + горчица + лук на филийки - по желание може и мед.
Виж целия пост
# 4
Ще ти кажа марината на мъжа ми ,че той е месаря в къщи,стават много хубаво.
лук,соев сос,капачка някакав концентрат(слагал е уиски и водка,а и вино може) ,аз предпочитам и мед.
За пилешко много е вкусна тази:
горчица,мед и соев сос
Виж целия пост
# 5
Горчица, соев сос и лимонов сок. Слагам я на пилешко и свинско. Престоява според зависи от това, колко време имате. Колкото повече, толкова по-вкусно.
Поздравления за стихчето.   bouquet
Виж целия пост
# 6
На свинско-лук на шайби,горчица,червено вино,соев сос,чер пипер,сол,маааалко мед
-пилешко-соев сос,горчица,кетчуп,мааалко вода,сол,чер пипер
-риба-лимонов сок,сол
-телешко-като на свинското,но добавям и дафинов лист/парченце/
Виж целия пост
# 7
За пиле - соев сос, мед и чесън (може и без чесъна)
Виж целия пост
# 8
Пилешко-бяло вино и соев сос.
свинско-бяло вино и лук
заешко бяло  вино,лук,дафинов лист бахар и черен пипер.
Виж целия пост
# 9
маринатата която използваме ние е ракия олио черен пипер сол дафинов лист може и соев сос.става за всякакви меса-така стават сочни и крехки!вместо ракия може червено вино!
Виж целия пост
# 10
сос барбекю:кетчуп,соев сос ,мед сос табаско и малко лют пипер- кайен или ако не можете да намерите кайен нашенски си едро смлян лют червен пипер.соса става и за пиле и за свинско.
Виж целия пост
# 11
Много духовито начало Peace.
За свинско - прясно мляко + подправки. Предполагам, че става и за други меса.
Виж целия пост
# 12
Поздравления за римувания и шеговит текст. Hug

За свинско накисвам във вино, зехтин, лимонов сок, подправки на вкус.
А за пилешко- соев сос, кокосово мляко, горчица, подправки.
Виж целия пост
# 13
Мариновани меса има много ,видове също .Предлагам една основна рецепта която може да се ползва за всички видове меса.

Месото се нарязва на желаните порции,в дълбок съд се нарежда,месо поръсва се захар малко,сол черпипер,подправки по избор,но в никакъв случай алкохол,той спира стареенето на месото и не му позволява да узрее,тогава става жилаво,домати на шайби,олио и така до края. Оставете го да престои минимум 12 часа в хладилника.Когато решите да печете,извадете месото като го отцедите добре,остатъка от маринатата смесете с доматен сос или кетчуп и добавете още малко захар. Докато печете леко мажете с получената се смес,като внимавате да не почернее,за тази цел трябва да се обръща по често. Подходяща подправка за грил е розмарин и целина.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия