Провал с трансфер

  • 806
  • 4
Здравейте, момичета. Hug
Вашите кулинарни подвизи с тортите ме амбицираха да се пробвам да направя трансфер. Първият опит не беше успешен, ето какво направих:
1. разтопих черен и бял шоколад на водна баня. Сториха ми се, обаче, прекалено гъсти и сложих в черния шоколад масло, а в белия прясно мляко с боя.
2. забравих да намажа картинката и започнах направо да правя контурите, а после и пълнежа (избрах си супер лесна картинка, че да няма много голяма възможност за провал)
3. получи се добре, после пъхнах картинката в хладилника, където стоя цяла нощ
4. до тук добре, но след това пустият трансфер изобщо и по никакъв начин ме можа да се отлепи от хартията (оризова хартия) и накрая просто я изстъргах с лъжица и я изядох.  Mr. Green

При вторият опит реших, че проблемът е в това, че не съм намазала предварително хартията. Това е направих, а после оставих картинката във фризера направо. Е да, ама не. Контурът горе-долу успя да се отлепи, но не и пълнежът.
Дотук спрях с опитите.

И реших да попитам тук срециалистите, къде аджаба, ми е грешката?
Виж целия пост
# 1
Здравей!

Следващият път направи трансфера върху намазан с мазнина канцеларски джоб. Не съм имала така проблем до сега. Peace Освен това може и да си прекалила с млякото в белия шоколад. Колко сложи?
Виж целия пост
# 2
Ами мисля, че не сложих много, със сигурност повече масло сложих в черния шоколад, отколкото мляко в белия.  newsm78
Ама да не би да е от това, че белият шоколад не беше сладкарски като черния, а обикновен?
Виж целия пост
# 3
Не, според мен от това не е. Но, маслото се втвърдява в хладилника и се отлепя лесно, а млякото държи консистенцията по-течна. Слага се наистина малко и по-скоро ако е нужно го нагряваш пак. Peace
Виж целия пост
# 4
natalyna, мерси за отговорите и насоките Peace
Ще се пробвам скоро пак и ще видим какво ще излезе.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия