Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

отбиване и гадене

  • 674
  • 8
При отбиване нормално ли е да ми се гади? Нали има все пак някаква хормоналнта промяна newsm78 Тази сутрин страшно много ми се гадеше и повръщаше, а не съм кърмила само 2 дни.... преди това кърмех сутрин и вечер... Изплашена съм да не съм бременна, въпреки че съм със спирала Sick
Виж целия пост
# 1
Ами направи си тест, не знам какво друго да предложа!  Wink
Виж целия пост
# 2
Не съм имала такива симптоми след намаляването/спирането на кърмата при Дани.
Ива още кърмя  Wink

За да се успокоиш, направи си един тест, дано да покаже желаният резултат, какъвто и да е той  Wink
Виж целия пост
# 3
Благодаря, ще купувам тест, надявам се да е отрицателен Praynig Все още нямам цикъл след раждането, което ме навежда на такива мисли. Но пък може и да е от антибиотика, който ми изписаха - доксициклин. Сутринта го пих на гладно Sick Точно заради него се наложи да спря кърменето Cry
Виж целия пост
# 4
Не че ти се бъркам, не знам каква е твоята история на заболяването, но защо не ти изписаха антибиотик за кърмачки?
Ако искаш да продължиш да кърмиш, има си начини дори и с антибиотик.
Виж целия пост
# 5
Да, предложи ми го и лекаря този вариянт, но аз след дълги размисли реших, че няма смисъл, защото така или иначе част от антибиотика отива в кърмата. Очертава се да го пия дълго време - защо да "тровя" детето.
Поне аз така мисля.......
Виж целия пост
# 6
Това за тровенето не е точно така. В кърмата не преминават много големи количества от антибиотика и ако е такъв който става за кърмачки- проблема е просто....никакъв. Още повече ако ти го предпише и лекар, който е наясно, че кърмиш. Но, ако наистина си решила да го отбиваш- разгара на лятото не е най- добрия сезон за смяна на млякото. От друга страна зъдължително си направи тест, защото ако си бременна е по- опасно да пиеш антибиотик.
Виж целия пост
# 7
Моето мнение е, че кърмата въпреки всичко е най-ценната храна за бебето.
И на мен ми се беше наложило да пия 10 дни антибиотик и не съм спирала да кърмя.
Има антибиотици които въобще не преминават в кърмата - не съм медик, но мисля че бяха тези на пеницилинова основа.
И другите също безвредни ( newsm78 е, лекарство е все пак де) - в листовката пише , че не се наблюдават никакви отрицателни последици при бебета са от групата на цефалоспорините - именно от тях пих през бременността даже.

Аз лично не бих спряла кърменето заради антибиотик, освен ако не е мноог наложително.
Нека се изкажат другите мами с опит...
Виж целия пост
# 8
Доксициклин не е препоръчителен за бременни и кърмачки!Със сигурност обаче има и други алтернативни за заболяването антибиотици,които стават за прием при кърмачки!
Иначе бъди сигурна,че прилошаването е от доксициклина - дразни стомаха изключително гадно,на мен ми е провокирал страшен пристъп на гастрит(какъвто принципно нямам),3 дена хапка не можех да хапна Sad Не се взима на гладно.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия