Печено пиле върху сол

  • 46 965
  • 57
# 30
Преди време видях рецепта с риба която обаче се увива във фолио и после се засипва с морска сол отдолу и отгоре.А за пилето трябва да е около 1 килограм защото иначе не успява да поеме навътре солта.Пиле върху бутилка прави една съседка тя казва че слага в бутилка от бира(норм.500мл.)две трети вода и подправки. пилето се осолява и подмазва с мазнинка предварително.Хубавото и в двата варианта е че пилето се ,,отцежда от излишната мазнина и става като на грил но по вкусно.
Виж целия пост
# 31
И върху шише и върху сол пилетата винаги са ми ставали разкошни.
Виж целия пост
# 32
все чувам за това пиле върху сол и ще взема да го пробвам  Peaceако имам въпроси мога да питам тука в темата,сега като излезна купувам едно пиленце и следобеда ще с боря с него  Joy
Виж целия пост
# 33
Вкусно е наистина,аз го правя по малко по различен начин т.е.нанизвам пилето на бутилка от безалкохолно(250мл.)която е пълна с вода,става изключително крехко направо се разпада след като го свалиш от бутилката.Чувала съм също да се нанизва на бирена бут.(330мл.)с бира вместо вода,газираното пиво от топлината започвало да облива пилето по време на печене и се получавало с много вкусна и хрупкава коричка,все още не съм опитала с биричка.
ммм да с бира става чудесно
Виж целия пост
# 34
,
Виж целия пост
# 35
Вариация на това пиле се получава ,като предварително се "омеси " морска сол и яйчен белтък/ци и с тази сме се "облепи" пилето .
Виж целия пост
# 36
Да, фантастично става пилето по този начин.Аз го нанизвам на бирена бутилка, наполовина пълна с бира, легнало и върху морска сол.Никакви подправки или мазнина.
Да си оближеш пръстите Hug


Чудя се дали да не пробвам да го пъхна е плик за печене?Така, с тавата.Да не си цапам фурната.Пробвал ли е някой?И дали ще има същият вкус?
Виж целия пост
# 37
Аз съм пробвала и ми харесва Peace
Виж целия пост
# 38
dani81 , а вкусът същият ли е?
Виж целия пост
# 39
Аз не мога да разбера като има бира в бутилката и като се сложи легнала с пилето , бирата не се ли излива веднага от шишето.
Виж целия пост
# 40
desi26i, пилето и бутилката не ги слагаш полегнали. Самото пиле го "нанизваш" на бутилката, така че гърлото на бутилката да излезе от горната страна на пилето и печеш изправено. За тази цел е необходимо фурната да ти е достатъчно висока, ако мога така да се изразя. Иначе да, става много вкусно, и върху сол и така с бирата.
Виж целия пост
# 41
направих го с бирата , стана много вкусно, намазах с масло и червен пипер пилето , соев сос, подправка за пиле и  стана стРахоооооТно
Виж целия пост
# 42
Преди време видях рецепта с риба която обаче се увива във фолио и после се засипва с морска сол отдолу и отгоре.
Става също много вкусна Пъстърва, печена в сол-Цък!
Виж целия пост
# 43
 Момичета, дайте някоя снимка на това нанизано на бутилка пиле, че ме заинтригува  Simple Smile. Нещо не мога да си го представя много добре, а ми се иска да се пробвам да го направя  Rolling Eyes.
Виж целия пост
# 44
елементарно е пъхаш бутилката в дупето и излиза през шията и стои изправено във фурната
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия