Печено пиле върху сол

  • 47 018
  • 57
# 45
Момичета, дайте някоя снимка на това нанизано на бутилка пиле, че ме заинтригува  Simple Smile. Нещо не мога да си го представя много добре, а ми се иска да се пробвам да го направя  Rolling Eyes.
http://www.receptite.com/recepta.php?r=7899  това намерих в дясно от рецептата 3-тата снимка.
Виж целия пост
# 46
ето съвети и снимки :"стъпка по стъпка"


*снимка на cote
Виж целия пост
# 47
 Благодаря ви много, ще се пробва  Peace. Ох , горкото пиле  ooooh!.
Виж целия пост
# 48
Ееее, сега седя объркана  ooooh! и се чудя  Thinking кое да направя.Вчера купих цяло пиле, точно за да го пека, но като изчетох тази тема и не мога да реша как да го направя. Решавам да е на сол, ама веднага си казвам, ами ако с бира е по-хубаво? Минавам на вариант бира, започвам да съжалявам за солта. newsm78 Ще взема да купя още едно пиле.
Виж целия пост
# 49
И по двата начина няма да съжаляваш.
Виж целия пост
# 50
Ееее, сега седя объркана  ooooh! и се чудя  Thinking кое да направя.Вчера купих цяло пиле, точно за да го пека, но като изчетох тази тема и не мога да реша как да го направя. Решавам да е на сол, ама веднага си казвам, ами ако с бира е по-хубаво? Минавам на вариант бира, започвам да съжалявам за солта. newsm78 Ще взема да купя още едно пиле.

  Ето ти вариант и със сол, и с бира едновременно, със сигурност няма да съжаляваш  Laughing



Виж целия пост
# 51
Ееее, сега седя объркана  ooooh! и се чудя  Thinking кое да направя.Вчера купих цяло пиле, точно за да го пека, но като изчетох тази тема и не мога да реша как да го направя. Решавам да е на сол, ама веднага си казвам, ами ако с бира е по-хубаво? Минавам на вариант бира, започвам да съжалявам за солта. newsm78 Ще взема да купя още едно пиле.

  Ето ти вариант и със сол, и с бира едновременно, със сигурност няма да съжаляваш  Laughing
Благодаря ти  Hug, но ще остане за другия път.Внука искаше с картофи, та накрая го направих така.
Виж целия пост
# 52
В един готварски сайт попаднах на рецепта за печено пиле в сол.В пилето /добре омазнено с олио отвън и овътре и поръсено с черен пипер /се слага един  надупчен с шишче лимон, мащерка ,стръкче градински чай.В дълбока тавичка се разтила 1 1/2 кг. едра сол,поставя се пилето и се  покрива с още 1 1/2 сол.Напръсва се с вода и се пече 80 мин.
Сега разбрах защо при мен не ми се получи пилето преди време.Използвах малко количество сол -нямаше и 1 кг.И не беше покрито отгоре със сол. Thinking
Виж целия пост
# 53
Аз не мога да разбера трябва ли да е покрито със сол? newsm78
Виж целия пост
# 54
Аз не мога да разбера трябва ли да е покрито със сол? newsm78
Не,пече се върху солта Peace
Прегледай поста на Цецето много добре го е обяснила Hug
Виж целия пост
# 55
 Покрито също става, аз така правя риба  Peace.

 Изглежда подобно на тази тук http://secocina.com/tecnicas/pescadosal
Виж целия пост
# 56
При мен пилето не беше покрито със сол и не ми се получи.Не ,че не се изпече ,но изобщо не пое от солта , направо си остана безсолно.А да не ви говоря какво стана със солта,по време на печенето стана черна като катран ,замириса ужасно   ooooh!,а тавата едва я изчистих.  Cry Simple Smile
Виж целия пост
# 57
При мен пилето не беше покрито със сол и не ми се получи.Не ,че не се изпече ,но изобщо не пое от солта , направо си остана безсолно.А да не ви говоря какво стана със солта,по време на печенето стана черна като катран ,замириса ужасно   ooooh!,а тавата едва я изчистих.  Cry Simple Smile

Затова аз отдолу на тавата слагам фолио или хартия за печене и не се налага да търкам тави.

А ако солта ти е достатъчно голямо количество , т.е ако си покрила цялата тава с дебел слой сол , то той после се отлепя и пада цял , а не на малки парченца  Peace

Получава се вкусно , пека така и риба и пиле , и с белтък съм пробвала , пак става.

Солта наистина като загори мирише много неприятно , така че внимавайте.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия