панирани сиренца - как?

  • 41 566
  • 16
Имам въпрос? От скоро ям сирене, колкото и странно да звучи, и то го ям само панирано, опитвам се да си го панирам в къщи с яйце и галета, и става мн добре но за съжаление е мн солено, ако го изкисна предварително после когато го пържа много ще пръска защото ще поеме вода...
кажете вие как го правите?
а някъде гледах че се правят топчета от сирене и се панират, ако някой знае как моля да ми обясни
много благодаря
Виж целия пост
# 1
http://forum.bgkulinar.net/viewtopic.3035.html
Виж целия пост
# 2
Продукти: 500 г бяло краве сирене, 2 яйца, 3 лъжици брашно, 1 чаша прясно мляко, галета, мазнина за пържене, черен пипер.
Приготвяне: Нарязваме сиренето на филии и ако е солено го потапяме в млякото, за да се обезсоли. Овалваме всяко парче в брашно, разбитите яйца, галета и ги пържим в сгорещена мазнина до златисто от двете страни. Сервираме го топло, поръсено с черен пипер, гарнирано с картофено пюре и салата според сезона.
Когато ни остане от панировката, разреждаме я с малко прясно мляко или вода, изпържваме по една филия стар хляб и я използваме като канапе на панираното сирене.
Виж целия пост
# 3
Хрупкави хапки със сирена и бекон мое изпълнение



Пикантни топчета със сирена на Йоланта Делибозова



Иначе за панирани сирена на филии избирам сирене, което няма шупли и е сравнително меко. Най-често Дунавия, но истинска. Потапям парчето сирене във вода, после в брашно, после в разбити яйца, после в галета, пак в яйца и в тигана. По този начин панирам кашкавали, топени и всякакви видове сиренца. Ето така изглеждат



а това е панирани сирене и топено  с орехи и сладко от боровинки  - след последното топване в яйца е потопено в едро смлени орехи и отпочинало за 30 мин. в хладилник.

Виж целия пост
# 4
много ви благодаря, страхотни сте, ще пробвам рецептите
днес цял ден бях нервна и ядох бисквити, ако утре не сам качила  много отивам до магазина и застъпвам с панирането, че като знам колко съм лакомичка много сиренца мога да изям, а после и много вода да изпия Simple Smile
пак благодаря ви Hug Hug Hug  bouquet
Виж целия пост
# 5
--------------------------------------------------------------------------------

Ето сиренца и кашкавалчета на Хепи   .  Натрошавате сиренето -на килограм сирене-2яйца  ,2-3щипки червен пипер Трябва сиренето и кашкавала да са по- твърди  Може малко сух чесън  .Правят се топчета колкото малък орех и се овалват в брашно нареждат се в в нещо плоско и да се замразят във фризера  .След като замръзнат се изсипват в торбичка найлонова и така се съхраняват във фризера  .Когато ви потрябват  или ви дойдат неканени гости -разбивате бира ,1яйце и брашно -на гъста каша  .Замразените топчета ги пускате в панировката и с лъжица  полуизцедени ги пускате и ги пържите в загрята маслена баня  .По същия начин и кашкавалчета  ,само че кашкавала е настърган
Виж целия пост
# 6
Можеш да оипташ да ги оваляш в сусам  Peace
Виж целия пост
# 7
Ще пробвам обезателно!
Виж целия пост
# 8
Да, в сусам ще са супер...
Виж целия пост
# 9
--------------------------------------------------------------------------------

Ето сиренца и кашкавалчета на Хепи   .  Натрошавате сиренето -на килограм сирене-2яйца  ,2-3щипки червен пипер Трябва сиренето и кашкавала да са по- твърди  Може малко сух чесън  .Правят се топчета колкото малък орех и се овалват в брашно нареждат се в в нещо плоско и да се замразят във фризера  .След като замръзнат се изсипват в торбичка найлонова и така се съхраняват във фризера  .Когато ви потрябват  или ви дойдат неканени гости -разбивате бира ,1яйце и брашно -на гъста каша  .Замразените топчета ги пускате в панировката и с лъжица  полуизцедени ги пускате и ги пържите в загрята маслена баня  .По същия начин и кашкавалчета  ,само че кашкавала е настърган


  bouquet
Виж целия пост
# 10
Запис   Simple Smile
Виж целия пост
# 11
но за съжаление е мн солено, ако го изкисна предварително после когато го пържа много ще пръска защото ще поеме вода...
Аз ,неизкиснато сирене не ям,прекалено ми е солено  Sick
Не съм имала проблеми при паниране,не пръска,все пак нали го запечатваш с галета.....тя поема влагата  Peace.
Ако ти се вижда чак толкова влажно ,може да го сложиш върху домакинска хартия за 30мин. и след това да панираш.
Виж целия пост
# 12
Аз ги панирам в паста пат-а-фри.

брашно -малко повече от 1/2ч.ч.
вода-1/2ч.ч.
бира/може да се замени с прясно мляко/-1/2ч.ч
яйца-2 или 3
малко олио.

По особенна е технологията,но стават върховни.
Брашното,жълтъците,олиото и бирата се разбиват до каша,а белтъците отделно на твърд сняг с щипка сол.Белтъците се прибавят при кашата и внимателно се объркват за да не спадне масата,а да си остане пухкава.После сиренцата се топят в пастата и се пържат в сгорещена мазнина.

Така панирам и кашкавал и рибни филета
Виж целия пост
# 13
Вилиан рецептата ти е уникална ! Пробвах я - стана страхотно Peace Благодаря Hug
Виж целия пост
# 14
Обожавам сирене, обичам го солено. Теб обаче ако те притеснява солта, може да пробваш с тофу вместо сиренце.

Аз имам питанка към момичетата. Не обичам пържено, та може тези чудесни рецепти да се приготвят във фурната? Или на скара? Как?
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия