Как се прави чипс в домашни условия.

  • 30 917
  • 24
# 15
Аз пробвах и леко бланширани, също ми харесаха.
Виж целия пост
# 16
режа с ренде
пържене на малки порции- около 1 шепа
отворен капак
на салфетка
посоляване , опеперяване на вкус
след охлаждане ги прибирам в найлонов плик - перфектни са няколко дни

купешките са специални сортове , пържат ги в палмова мас, обдухват ги след пърженето и ги обработват с прахове за трайност и вкус - гледах филмче по Дискавъри , от сериала " Как го правят"
Виж целия пост
# 17
paola2,аз също ги нарязвамс картофобелачката,тя моята е с назъбени резци и ми става така малко вълнообразен чипса,ама предвариелно ги осолявам и в много,ама много сгоре6тено олио ги пържа като ги пускам едно по едно.моя чипс също стои много хрупкав и не омеква.дано успееш да намериш най-добрата рецепта,която да ти свърши работа  Hug
Виж целия пост
# 18
Имам ренде Бьорнер и с него си нарязвам картофите.После пържа на маслена баня( много и силно загрято олио) в дълбока тенджерка .Слагам върху кухненска хартия да попие излишната мазнина и готово....Понякога веднага ,докато са топли добавям лют червен пипер или други подправки и раздрусвам да се разнесе навсякъде и имаме различни вкусове чипс Laughing
Виж целия пост
# 19
Аз също с картофобелачката , подсушени и в горещо олио без капак , на хартия .
Но трябва да се ядат веднага .Иначе пак омекват.
Явно ги обработват с нещо
A ако се овалят в брашно и така се изпържат ???Като предварително се нарежат с картофобелачката ??
Виж целия пост
# 20
Как така ви омекват?  Rolling Eyes
На мен нищо не омеква....Но не ги соля....Соля ги непосредствено преди да се хапват....
Виж целия пост
# 21
Соля ги непосредствено преди да се хапват....
И аз така,и не ми омекват  Flutter
Виж целия пост
# 22
аз като обеля картофа и с картофелобелачката го натъргвам един вид и пускам за няколко секунди в олиото...и е готово...доста бързо става Hug
Виж целия пост
# 23
Преди време правехме страшно много чипс ooooh! Брат ми го ядеше в промишлени количества. ooooh!  Знам че за да стане хубав се слага в подсолена вода преди да се пържи, колкото по солена толкова по- добър става чипса. Е естествено не се прекалява максимум двесупени лъжици, но все пак зависи и от количеството картофи де  chef Ние режим картофите за чипса директно с картофобелачката  Peace
Виж целия пост
# 24
Аз ги правя по същия начин - нарязвам ги на ренде и ги пържа във фритюрника,но ги пускам едно по едно картофчетата и не се слепват и стават хрупкави.

И аз така!Посолявам ги след като изстинат.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия