С какво приготвяте пюрето?

  • 2 333
  • 22
Здравейте мами,
имам въпросче за пюретата- с каква мазнина ги приготвяте - краве масло, зехтин, слънчогледово олио.
Виж целия пост
# 1
Зехтин Sign Exclamation
Виж целия пост
# 2
Краве масло, четох някъде, че зехтинът и олиото имат по-дълъг процес на обработка и се използват химикали за пречистване. Но не мога да си спомня къде го четох. Аз късно започнах да слагам мазнина - след 10-тия месец, използвам още крем фреш или сметана.
Виж целия пост
# 3
За бебетата е подходящо студено рафинирано олио - по диетичните магазини и големите супери. За масло някой беше писал, че е добре да се преварява и отпенва, защото имало нещо вредно вътре, не знам. Аз ползвам горното олио.
Виж целия пост
# 4
Anan,какъв е този крем-фреш? Embarassed Не ми е познат или поне не под това име.
Аз засега никаква мазнина не съм използвала, а естествено педиатърката ми каза- краве масло.
В книгата на проф. Мумджиев пише така за него:
" С кравето масло детето получава не само енергия, но и мастноразтворими витамини, особено витамин А и стероли, които са изходен продукт на редица биологично октивни вещества, включително и на витамин Д, който се образува от стероли в кожата под влияние на ултравиолетовите лъчи."
Виж целия пост
# 5
Павлина, creme fraiche не трябваше да го пиша явно, извинявай. Френска сметана е нито е прясна, нито е заквасена, но има някаква култура или не знам как да го кажа на български. Използва се за пряка консумация или за готвене.
Олиото и зехтинът са по-постни за готвене и затова се включват и в диети за отслабване. До 2 и пол години децата имали нужда от пълномаслени продукти, които да са около 30% от калорийния баланс.
Като и готвя на мойта с масло или(+ сметана, така хубаво и миришат манджичките, че ако случайно остави нещо, баща и ги дояжда Stuck Out Tongue .
Все пак изборът си е ваш.
Виж целия пост
# 6
Студено пресован зехтин
и ленено олио
Виж целия пост
# 7
Принципно болшинството майки приготвят пюретата с краве масло. Понеже моето дете/леле вече не е бебе/ Cry е с алергия към кравешкия белтък не мога да слагам масло, правех пюретата, а сега манджите със слънчогледово олио или зехтин - редувам ги.
Виж целия пост
# 8
Със зехтин Grinning
Виж целия пост
# 9
Също приготвям с краве масло, така четохме по книгите, така каза и педиатъра и нямаме проблеми  Wink
Виж целия пост
# 10
От край време нашите педиатри пепорачват масло за приготвянето на пюретата.То е много полезно и вкусно.
Виж целия пост
# 11
Цитат на: Anonymous
То е много полезно и вкусно.


че е вкусно спор няма, но не е много полезно. за предпочитане са растителните мазнини, които са мононенаситени.

но също така е за предпочитане да се консумира малко малсо, отколкото маргарин - това важи за нас, възрастните. маргаринът е най-вреден в сравнение с маслото и олиата.

За зел.пюре ще използвам масло колкото грахче, а по-късно ще въвда зехтина и олиото.
Някъде четох за олио от гроздови семки, че било много полезно. Ако се сетя къде ще препиша статията.
Виж целия пост
# 12
Цитат на: cheta
Принципно болшинството майки приготвят пюретата с краве масло. Понеже моето дете/леле вече не е бебе/ Cry е с алергия към кравешкия белтък не мога да слагам масло, правех пюретата, а сега манджите със слънчогледово олио или зехтин - редувам ги.

А как разбрахте, че детето е с алергия към белтъка?
Какви бяха симптомите?
Виж целия пост
# 13
Приготвям папуто с олио и краве масло.
Виж целия пост
# 14
студено пресован зехтин Costa D'Oro
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия