Как правите грис?

  • 46 783
  • 13
Искам да дам на Габи да пробва грис, но той нали се прави с прясно мляко. Как да и направя?
Виж целия пост
# 1
Аз го правя с ад.мляко така. В 150-180 преварена вода слагам 3 супени лъжици грис. Това на котлона и се бърка постоянно до сгъстяване. Ако даваш захар, може да сложиш докато е гореща сместа. След като поизстине малко (след около 15 минутки) прибавяш 4 мерителни лъжички ад.мляко и бъркаш. Понякога млякото не се разтваря добре веднага, ако пробваш по- късно става. Това е, става бързо и лесно.
Преди време вместо захар слагах малко плодово пюре, харесваше му.
Виж целия пост
# 2

180 мл вода + 3 равни супени лъжици грис .. имай предвид че като изстине много се раздува и става много гъсто ако сложиш повече.. преди консумация към него слагам 3 м.л. адапт.мляко и плод или плодово пюре ! това е  Grinning
Виж целия пост
# 3
1 бурканче от пюре /Ам-Ам/ вода, като заври добавям бавно на  тънка струйка три м.лъжички от Фризолак грис. Добавям малко захар или плод, или сиренце с  масълце. Зависи за кое хранене го предлагам.
Виж целия пост
# 4
Мерси много за предложенията   bouquet в най-скоро време ще ги пробваме.
Виж целия пост
# 5
Както са ти казали освен с прясно ,става и с адаптирано мляко.С адаптирано съм правила нишестето,но също не му е било особено вкусно,както си става с кравето млекце.Аз от 10 месечен му го правя с прясно и нямаме проблеми.Отначало го правех няколко пъти с вода само,но става гадно и не ще да го яде.С млекце си е най -вкусно.Обикновенно като го направя му прибавям и някакъв настърган плод/праскова,банан,ябърка/Става вкусотия страшна,особено с праскова,ела ме изяж,мммммм Hug Wink
Виж целия пост
# 6
А грис с адаптирано мляко от кога може да яде бебето, защото мойта капризация не е много по манджите и се чудя как да й разнообразявам менюто
Виж целия пост
# 7
Грис давам като закуска /пасирани плодове +захар+вода+грис/ или за обед / пасирани зеленчуци+щипка сол+щипка захар +грис/ .И двата варианта са подхадящи за 5-6 месечно бебе. Не добавям мляко.
Виж целия пост
# 8
А грис с адаптирано мляко от кога може да яде бебето, защото мойта капризация не е много по манджите и се чудя как да й разнообразявам менюто
Аз вчера дадох за пръв път.
Може и да е раничко, но Боби няма проблеми  с различните храни , та реших да пробвам.
А аз го направих, като направо сложих разтвореното адаптирано мляко (150мл), 1 с.л. грис и 1/2 ч.л. кафява захар и варих до сгъстяване. На Бобчо му хареса и нищо не му стана(казвам го по повод недоволството, което ще предизвикам с раното)!
Виж целия пост
# 9
Мисля че най-вкусният грис става с прясно мляко (естествено 2%) - аз лично използвам това на Елби и съм много доволна. В леко подсладеното мляко слагате около 5с.л. грис не повече,защото в последствие много набъбва и варите до сгъстяване. Става много вкусно и дори аз се връщам в детските си години и ям заедно с моето Слънчице!   Simple Smile
Виж целия пост
# 10
И аз приготвям грис с прясно мляко, иначе става блудкав, а и Ния изобщо не признава адаптето, но започнах да го правя, когато малката стана на 10м.

Иначе метода е, както са го описали, но вместо вода - прясно мляко.
Виж целия пост
# 11
Ето още една идея за десерт с грис:

МУС

За средна порция от­ 200 гр.
Продукти:
Плодове по избор /ябълки, кайсии, праскови, круши и др./, 150 г, грис 15 г, захар 25 г, вода 150 мл.
Измитият и изчистен плод се нарязва на парчета, залива се с кипяща вода и се вари до омекване. Пасира се. В пасираната плодова смес се слага захарта и се оставя да кипне. Грисът се прибавя постепенно при непрекъснато бъркане и се вари 8-­10 минути.
Да им е сладко на бебоците feeding
Виж целия пост
# 12
Аз го правя по следния начин: в 180-200мл вода слагам 3 равни супени луж. грис след като водата заври. Варя 3-4 мин. Свалям от котлона и прибавям пасирани плодове и 3 м.л. адапте.
Виж целия пост
# 13
Мммдааа, а с една малка щипчица канела - една идея само става супер ароматно... но и аз май си падам по подправките...


...ядяхо го и със и без канела, разбира се... Laughing
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия