сос с шафран. Как?

  • 1 560
  • 1
Преди време в чужбина ядох ориз със сос от шафран и някакво сладко от боровинки или нещо подобно. Много е вкусно. беше нещо между сладък и солен вкус.
Домакинята приготвила специалитета беше французойка( хахах как само звучи) , така че ако някой е запознат с френската кухня може и да я знае.
Виж целия пост
# 1
Това аz го приготвям със Safran:

Печен ориz със Safran

1/2 л прясно мляко
125 гр сметана
100 гр. ориz
1/2 ч.л. сол
1 ч.л. масло

4 яйца
50 гр. zахар
едно пликче Safran
100 гр. натрошени бадеми
1 с.л. галета

Млякото се кипва zаедно със сметаната, прибавят се ориzа, солта и маслото, слага се капак и се оставя на слаб огън около 40 мин.
Яйцата, zахарта и Safran се раzбъркват добре и към тях се прибавя поиzстиналия ориz и бадемите. Сместа се иzсипва в намаzнена тава, отгоре се поръсва с галетата и се zапича във фурната 25/30 мин на 180 градуса. Сервира се със сладък сос.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия