Вашите най-сполучливи творения в кухнята-моля споделете

  • 30 173
  • 79
Моля споделете с какво ястие най сте блесвали в кухнята, най-фино и вкусно и представително? Аз довечера ще ви напиша моите спирали от сьомга, но то е предястие
Виж целия пост
# 1
Моята рецепта не е нищо спецялно, но всеки който я опита много я харесва:

Пилешко бяло месо(филе) се начуква с сол и черен пипер(1/2 бяло месо zа порция). Нареждат се в тавичка(тефлон, титан) беz да се добавя маzнина или вода. Върху всяко филе се поставят няколко парчета моцарела(кашкавал) и най-отгоре по едно парче пушена шунка или бекон. Пече се 25мин. на 180 градуса.
 
Гарнитурата е по желание.

Добър Апетит!!!
Виж целия пост
# 2
запържвате малко бекон на парченца, изваждате, в същата мазнина малко пресни гъби на парченца, изваждате, накрая бейби кремвирши едно пакетче, изваждате, в същата мазнина запържвате бялата част на няколко струка лук, прибавяте 3 нарязани колелца от пушено, топено сирене, 1 чаша прясно мляко и около 2--г. предварително сварен кус кус. Като се сгъсти сместа се прибавят бекона,губите и бейби кренвиршите, отгоре се поръсва с зеленото на лука и пресен копър. Много апетитно и представително, пие се бира или вино.
Виж целия пост
# 3
СПИРАЛИ ОТ ПУШЕНА СЬОМГА

Продукти:
1/2 lb. (225 g) тунки филии пушена сьомга
2 с лъж(10 ml) желатин
1/4 ч чаша (65 ml) бяло вино или пилешки бульон
1/2 lbs. (225 g) сирене крема или Маскарпоне
около 200 g месо от раци или скариди
2 зелени лука финно нарязани
1/4 ч ч (65 ml) майонеза

За 8 порции

Приготовление: Разтворете желатина в бялото вино. Смесете сиренето, раците, лукът и майонезата. Прибавете виното с желатина. РАзстелете филииките сьомга едно да друго в/У дом фолио (найлоново) или хартия за печене (паус) така че да се получи правоъгълник. Намажете отгоре гарнитурата. Завийте на руло (малко е трудно , но само първия пут Stuck Out Tongue ) Завийте с найлоновото фолио и оставете в хладилника най-малко 4 часа. Преди сервиране разрежете на фини филийки.


Адски е представително, а колко е вкусно... Stuck Out Tongue Опитайте!
Виж целия пост
# 4
Ето и един страхотен десерт от мен - Баница с локум - 500гр. кори, 2- кут. локум, 4- яйца, 1ч.ч.- захар, 1ч.ч.- брашно, 1- масло.За сиропа- 2ч.ч.- захар, 3ч.ч- вода, 3- ванилии. Яйцата се разбиват със захарта, брашното, и разропеното масло, за да се получи кексово тесто. Вземат се по два пласта от корите които са нарязани на ленти и се мажат с тесто , след като се намажат се слагат и резенчета нарязан локум. Навива се на руло и, се пече в намаслена тава. Напълно изтинали се заливат със сироп. Това е наистина невероятен десерт. Добър апетит! Grinning
Виж целия пост
# 5
Как на ленти корите? Rolling Eyes
Виж целия пост
# 6
Laughing това е една рецепта на сестра ми ,при която пилето става по-вкусно и от печеното на грил.Дано ви хареса! Grinning
"пияно пиле'
Едно средно по големина пиле се измива добре и цяло се осолява отвън и отвътре.В  бутилка с вместимост -.330 или 0.500 л. се пълни 1/2 с бира и 1/2 с вода и се слага в  пилето ,така ,че като се изправи пилето,тя да му служи като допълнителна упора.В тавичка се сипва 1-2 чаши вода ,така че да се покрие с 1 пръст дъното на съда и се слага пилето право,пече се при 180*-200*С.Сервира се топло с гарнитура по-желание и с бира или с бяло вино.
Виж целия пост
# 7
Млечна баница

един пакет фини кори

4 яйца
1 л. прясно мляко
едно пакетче ванилия

корите се натрошават и се слагатж тавичка и във фурната . пекат се до зачервяване, когато са готови се заливат със разбитите яйца и прясното мляко и ванилията и отново се слагат в печката.
пече се до сгустяване на сместа.
като изстине се нарязва на ромбове и така се сервира.
Виж целия пост
# 8
Като развиеш корите от найлона ги разделяш на три и режеш.
Виж целия пост
# 9
За да се получат по-малки рула ли? Извинявай, не разбирам, а много искам да пробвам! Embarassed
Виж целия пост
# 10
Цитат на: dani75
Като развиеш корите от найлона ги разделяш на три и режеш.

Завиваш дългата или късата страна?
Благодаря
Виж целия пост
# 11
DolceVita, теzи  "СПИРАЛИ ОТ ПУШЕНА СЬОМГА " zвучат стахотно. Ще ги пробвам непременно  Grinning
Виж целия пост
# 12
Взимаш по два листа и мажеш по дължина слагаш локум и завиваш . Рулото изглежда като саралиите които продават. Ако имаш още въпроси питай без притеснения. Simple Smile
Виж целия пост
# 13
Завиваш от дългата страна.
Виж целия пост
# 14
Цитат на: dani75
Взимаш по два листа и мажеш по дължина слагаш локум и завиваш . Рулото изглежда като саралиите които продават. Ако имаш още въпроси питай без притеснения. Simple Smile

Аз не разбрах:(
като ги намажеш със сместта по цялата кора ли се ръси нарязан локум или се слага на едно място?
И също не ми стана ясно като се навие как се слега в тавата - полегнали или изправени рулата?
Изгарям от желание да пробвам рецептата.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия