За бързи въпроси и отговори,за тези,които нещо ги вълнува,но не искат тема - 25

  • 38 622
  • 721
ЗА БЪРЗИ ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ, ЗА ТЕЗИ КОИТО НЕЩО ГИ ВЪЛНУВА, НО НЕ ИСКАТ НОВА ТЕМА.

ЧАСТ 25

[Изображението е взето от тук.]



Питайте без да се притеснявате, но и споделяйте без да се притеснявате !

Не е нужно да знаем всичко! Важно е да знаем достатъчно, на точното място, в точния момент, по точния начин! Ако паметта все пак ни изневерява - тук има достатъчно дами и господа, които могат да допълнят нашите знания!
Виж целия пост
# 1
Хайде запрягайте ръкавите, взимайте клавиатурите и черпаците и да продължаваме в същия дух.
Виж целия пост
# 2
  chef
Виж целия пост
# 3
Мастерче, отговарям за сланината тук.

Суровата сланина я осолявам хубаво с обикновена сол в кутия. Парче сланина затрупвам със сол и редя така, докато не се напълни кутията.
След 20 дена отварям, изстъргвам солта от сланината, опиперявам и връщам в кутия в хладилника. После режем на тънко  Mr. Green
Виж целия пост
# 4
Аааааа,ясно! Разбрах сега.....Щот' се зачудих....Мерси за разяснението Hug Hug Hug Hug
Виж целия пост
# 5
Shada, ето една рецепта за

Варени гевреци

1 кубче мая
1/2 с.л. сол
3-4 с.л. захар
От тези съставки се прави квас.

2 яйца
1ч.ч. кисело мляко
2-3 с.л. олио
1/2 ч.ч. хладка вода

Замесва се средно меко тесто, оставя се да втаса и се правят топки. Във всяка се прави дупка с пръст и се оформя геврече. Потапят се в постоянно вряща подсладена вода /при нужда се долива/. Изваждат се и се слагат в подмазана тава. Поръсват се със сусам и се пекат.
Виж целия пост
# 6
Имам въпрос.Купих си извара за чушки-бюрек,ама използвах само половината.Кажете ми нещо,което да става бързо и да съдържа извара.Безсолна е ,което значи-става и за сладки и за солени работи.Ако може да не е много туткаво и пипкаво,защото имам много още работа тази вечер.
Благодаря предварително.
Виж целия пост
# 7
Имам въпрос.Купих си извара за чушки-бюрек,ама използвах само половината.Кажете ми нещо,което да става бързо и да съдържа извара.Безсолна е ,което значи-става и за сладки и за солени работи.Ако може да не е много туткаво и пипкаво,защото имам много още работа тази вечер.
Благодаря предварително.
може салата-разядка да направиш...

Извара,майонеза,чесън,орехи,копър.Пасира се и готово.
Виж целия пост
# 8
Благодаря Мастер
Разядката вече е готова.
Слагам масата.Приятна вечер на всички. 1dating
Виж целия пост
# 9
Купих цял бял амур с идеята да го правя на котлети и пека на оребрения тиган. Обаче едва в къщи забелязах, че е с люспи (виждала го бях само на филе), а животното е огромно, кило и половина че и отгоре.
Въпросът ми е - как се чистят тези люспи: само се остъргват или има някаква особеност при чистенето. Признавам, че досега не съм чистила люспи от риба. Embarassed
И става ли това животно на котлети или трябва да го мушкам на фурна цялото?
Виж целия пост
# 10
Извара,майонеза,чесън,орехи,копър.Пасира се и готово.
Може ли да кажеш за тези които не са го правили до сега това в какви пропорции е?
Виж целия пост
# 11
Извара,майонеза,чесън,орехи,копър.Пасира се и готово.
Може ли да кажеш за тези които не са го правили до сега това в какви пропорции е?
Майонезата,чесън,орехи,сол,копър - на вкус.

Да стане като пастет.


Купих цял бял амур с идеята да го правя на котлети и пека на оребрения тиган. Обаче едва в къщи забелязах, че е с люспи (виждала го бях само на филе), а животното е огромно, кило и половина че и отгоре.
Въпросът ми е - как се чистят тези люспи: само се остъргват или има някаква особеност при чистенето. Признавам, че досега не съм чистила люспи от риба. Embarassed
И става ли това животно на котлети или трябва да го мушкам на фурна цялото?


ЖУвотното се остъргва с ножа под течаща вода.Да паднат люспите.После си го режеш на шайби и получаваш котлети..... Hug Hug Hug Hug
Виж целия пост
# 12
МастърчеHug Hug Hug

Мъжо вече стърже на мивката съгласно твоите указания (и тихо мърмори за идеята ми да купя баш такова рибище) Wink.
Виж целия пост
# 13
МастърчеHug Hug Hug

Мъжо вече стърже на мивката съгласно твоите указания (и тихо мърмори за идеята ми да купя баш такова рибище) Wink.
Joy Joy Joy Joy Joy Joy
Няма начин да не мърмори...Гадно занимание е чистенето на люспи Mr. Green Mr. Green Mr. Green
Съчувствам му искрено! hahaha hahaha hahaha hahaha
Виж целия пост
# 14
   Здравейте, искам да ви питам някой от вас използва ли машина за мелене на кайма в къщи и каква точно според вас е по-добра - елекрическа или ръчна Ікато тези за мелене на домати
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия