Най-добрите (и безвредни) съдове за готвене?

  • 367 171
  • 1 474
Искам да сменя съдовете, в които готвя - тигани и тенджери.
Тефлонови са, не съм доволна.

Искам да си купя нещо наистина добро, което не отделя вредни съставки в храната, да се почиства лесно.
Съдове от какъв материал да търся? Ще препоръчате ли и конкретни марки и откъде да ги купя?

Благодаря предварително!

Ето тук може да намерите едно добро обобщение на препоръките в темата , за което благодарим на take a smile   bouquet

И един файл с обобщение, за който благодарим на sash   bouquet
Виж целия пост
# 1
керамични Peace
http://www.dome-tech-bg.com/index.php?option=com_content&vie … id=74&lang=bg
скъпи са, но са много добри Peace
на пазара вече има тенджери, тигани и други, но не намерих сайт на български Sad.
Виж целия пост
# 2
В темата за оловото има много писано по въпроса. Аз като че ли разбрах (има много инфо и вече се обърках тотално) за тенджерите Силит, че са от най-добрите. Отделно за мен йенското стъкло е максимално добро за печене. Peace
Виж целия пост
# 3
Керамични и стъклени Peace
Виж целия пост
# 4
Ето тези са най- добрите, на които аз съм употребявала. Нищо, никога не залепва. Има приставки за готвене на пара, не отделят вредни субстанции в храна и са вечни. Отгоре на всичко и не заемат място, защото се прибират едни в други, могат да се закачат и на стената. За съжаление са доста скъпи, но с много от здравословните и хубави неща е така, за съжаление.
Виж целия пост
# 5
Бояна, а продават ли се в БГ?
Виж целия пост
# 6
Бояна, а продават ли се в БГ?
Мисля, че не, но не съм 100% сигурна. У нас има други марки с подобни характеристики, но обичайно са много, много по- скъпи, отколкото в останалите европейски страни. Има марки, които могат да се поръчат по интернет, ако нямаш път извън страната. Дадох тази марка само като пример, а описанието на сайта улеснява търсенето на подобни на тези съдове.
Виж целия пост
# 7
   И мен ме интересува темата.  Rolling Eyes

   А какво ще кажете за обикновените емайлирани съдове? Отделят ли вредни съставки?
Виж целия пост
# 8
Имам същите съдове, но са немски. 8-ма година ги използвам и не са мръднали. Стрували са 1200 марки, след 2-3 год. са ги намалили до 400 и тогава ги купих, т.е. ми ги докараха от Германия.
Към голямата тенджера има кошничка, в която пържа, т.е. не ми трябва фритюрник. Също така, мога да готвя на пара.
Единственото неудобство е, че са тежки.
Виж целия пост
# 9
  Включвам се да следя темата, защото искам да ползвам максимално безвредни уреди.
В момента използвам SKK тиган - http://www.nvb-bg.com/read.php?see=skk&catid=4&p=0,
гювеч, емайлирани тенджери, иенски съдове.
Виж целия пост
# 10
След проучване си купих тенжери и касероли на ВЕКА. Имам и от емалираната сирия на TEFAL. Ползвам ги от скоро и от двете марки и за сега не правя разлика, доволна съм. Не загарят, могат да се мият в съдомиялна. Доколкото зная стоманата 18/10 не отделя нищо вредно. Като цена са също в една група 60-80 лв. бройката в зависимост от големината, от ВЕКА може да се купи и комплект който включва 4-5 съда и излиза около 240-250 лв. От магазина от който ги купих ми казаха че BEKA се правят в заводите на Брабантия.
За печеви ползвам керамика и йенаглас.
Имам и един тефлонов теган на Тефал, който ползвам за палачинки и за запечатване на месо, когато се налага. За тефлона се говорят ужасни неща, но ако не е нарушено покритието не мисля че може да е опасен.
Имам още неща да купувам, така че ще следя темата с интерес.
Виж целия пост
# 11
  И мен ме интересува темата.  Rolling Eyes

   А какво ще кажете за обикновените емайлирани съдове? Отделят ли вредни съставки?
Емайлираните съдове са добри,но трябва да се пазят от чукване.При чукване и счупване на емайла вече не е добре да преседява яденето вътре.
Най-добър и евтин вариант са съдовете от алпака(за тебджери говоря).Там няма никакви проблеми.Само трябва да се гледа дъното да е по-дебеличко за да не загаря.
Такива тенджери са буквално вечни(не се драскат,може да се бърка в тях със всякакви лъжици,яденето може да си престоява там без проблем,може да се мият с абразивни гъби....)
Виж целия пост
# 12

Най-добър и евтин вариант са съдовете от алпака(за тебджери говоря).
     За първи път чувам за такъв материал..... Embarassed
     Как ли изглежда?
Виж целия пост
# 13
Алпака

Има и животно с такова име - вид лама, ако не се лъжа.
Виж целия пост
# 14
Благодаря!  Peace
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия