Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

"Системата минус 60"- рецепти

  • 237 775
  • 145
# 45
Източник: http://mirimanova.info/forum/index.php?showtopic=113&st=20

Шишчета от риба



Продукти:
Риба филе
Червена пиперка
Лимон
Сол, пипер
Нарязваме на кубчета и овкусяваме рибата със сол и пипер или подправка за риба.
Нарязваме на кубчета пиперката. Нижем шишчетата и ги поръсваме с лимон.
Подреждаме шишчетата в тенджера и добавяме 100мл вода (или толкова колкото да покрие дъното). Покриваме с капак, след като кипне намаляваме котлона. След като изтече времето за готвене не трябва да се отхлупва още 20-25 минути.
Може да се варят и на пара.
Гарнитура – ориз.

Виж целия пост
# 46
Източник:http://mirimanova.info/forum/index.php?showtopic=113&st=20

Ориз с гъби



Продукти за 4 порции:
1 чаша ориз
400гр печурки
1 супена лъжица растително масло
Морков
Лук
Сол, черен пипер

Задушаваме морковите, гъбите и лука. Добавяме ориза и задушаваме още 2-3 мин.
Добавяме още 2 чаши гореща вода, солим, когато кипне се намалява силата на котлона и се вари още 15 мин. След това оставяме още 15 минути на изключен котлон да се дозадуши.


Виж целия пост
# 47
източник:http://mirimanova.info/forum/index.php?showtopic=113&st=40

Запеканка със зеле и кайма



Продукти:

 1 малка зелка
 500гр кайма
1 глава лук
1 морков
1 яйце
100 мл прясно мляко
60гр. настъргано сирене/кашкавал
сол и черен пипер на вкус

Каймата омесете с лука, добавете солта и черния пипер. Нарежете зелето и моркова и ги посолете леко. Слагайте в тавичката на слоеве-месо, зеле, месо. Залейте със следната смес-разбитото яйце с мляко и поръсете с настърганото сирене/кашкавал. Печете 20-30 мин. до златисто кафяво
Виж целия пост
# 48
Пиша обещаната рецепта за постно гювече в микровълновата. Това е ястие което през лятот моя мъж често си прави. Та идеята и самата рецепта са негови Peace

Постно гювече в микровълнова

Продукти:
1/2 глава лук
1 голям домат
1 прясна чушка
3-4 плочици сирене(колкото да се нареди един ред сирене на плочки плътно една до друга)
2 яйца
подправки на вкус-чубрица, дафинов лист, босилек, розмарин(каквото обичате)
1-2 с.л. олио,
сол-малко на вкус при зеленчуците

Режете домата, чушката и лука на кубчета. На дъното на гювечето се слага лука, чушката и половината от нарязания домат. Прибавя се част от олиото и малко сол(на вкус). Ако желаете сега сложете малко подправки. Разбърква се и върху зеленчуците се редят плочките сирене. Върху сиренето слагам останалия нарязан домат(понякога си дорязвам и още малко домат допълнително). Ръся с чубрица и малко олио. Слагам капака и пека 10 мин. на максимална степен. След това вадя и чуквам отгоре 2-те яйца едно до друго. Ръся щипка сол на яйцата и ги пробивам с вилицата леко жълтъка. Затварям и пека за още 2 мин. Ако искате може на яйцата да сложите и плочка кашкавал.

Това е моето гювече-да ви е сладко Системки  chef
Виж целия пост
# 49
Днешната измишльона моя за вечеря стана много вкусна и за това ще ви я напиша. Може да ви хареса Peace

Желирано кисело мляко с печени сини сливи

8 бр. сини сливи
1 кофичка кисело мляко
2 ч.л. желатин

Нарязах сините сливи на дребни кубчета. Сипах им около 1/2 ч.ч. вода и 3-4 капки подсладител. Сложих да се пекат в микровълновата за около 15 мин. на максимална степен в йенска тенджера без да затварям с капак. Като на около всеки 5 мин. разбърквах сливите с лъжица. Към изпечените вече сливи добавих кофичка кисело мляко и разтворения във вода желатин.
Така готовата смес се охлажда в хладилника за да стегне желатина. И после да ви е сладко  chef


Редакция: Рецептата много добре става и без желатина. Само оставяте киселото мляко и сините сливи да се охладят и хапвате Peace
Виж целия пост
# 50
Разядка

Продукти за 4 порции:
300 гр. извара
3 с.л. салатен зехтин
1 ч.л. горчица
1/2 връзка копър
1 с.л. нарязани на кръгчета черни маслини
1 прясна люта чушка по желание
млян черен пипер на вкус

В купа се смесват и разбъркват изброените продукти, като от копъра се вземат само листенца и се нарязват на ситно, а лютата чушка се нарязва на тънки кръгчета. При поднасяне се поръсва със смления черен пипер. Към разядката може да хапнете лъжен сухар.

Източник:сп.Кулинарен журнал-бр.8/2010г.
Виж целия пост
# 51
Мусака с печени чушки

Продукти за 4-6 порции:
1 глава кромид лук
250 гр. извара
100 гр. сирене
2 яйца
сол на вкус
млян черен пипер на вкус
1 връзка копър
1 люто чушле по желание
10-12 печени червени чушки
7-8 с.л. зехтин
2 зелени чушки
5-5 домата

За плънката ситно нарязания кромид лук се разбърква с изварата, натрошеното сирене, яйцата и подправките. Добавя се ситно нарязаното люто чушле.
Печените чушки се почистват от семето и се разрязват. Разстилат се и с половината от тях се покрива намазана със зехтин тавичка или гювеч. Върху тях се изсипва плънката и се покрива с останалата половина от чушките. Отгоре се нареждат плътно нарязаните на колелца домати, поръсва се с нарязаните колелца зелени чушки, полива се с малко зехтин и вода и мусаката се слага да се пече в умерена фурна до готовност.

Източник:сп.Кулинарен журнал-бр.8/2010г.
Виж целия пост
# 52
Пиша ви рецептата, която поискахте за моята зелева супа. Аз лично след като се свари си я пасирам с пасатора и наливам в шише от безалкохолно, което слагам в хладилника. През лятото си я хапвам така студена, а зимата съответно ми е вкусна топла. Получава се много вкусна крем-супа към която на вкус си добавям кисело мляко и подправки (аз обичам да слагам млян черен пипер, малко лют червен пипер, сух чесън, пресен магданоз или копър)
Количествата са ориентировъчни. Аз обичам да я правя с малко вода за да е по-гъста като си я пасирам (иначе ще е като водица).

Супа от зеле и зеленчуци

1/4  сурова ситно нарязана зелка
2 настъргани маркова
1 глава стар лук (пробвала съм и с праз но по не ми харесва....но е въпрос на вкус)
1-2 домата
1 шепа замръзени тиквички нарязани на кубчета (аз от сега си слагам тиквички в камерата)
1 червена чушка и 1 зелена чушка (от тях също сега си слагам в камерата нарязани на кубчета)
1-2 дафинови
черен пипер на зърна-на вкус
сух копър- малко на вкус
сол-малко за вкус

Всички продукти ги изсипвам в тенджерата под налягане, сипвам вода около 4 пръста над зеленчуците (водата е според това колко искате после да ви е гъста или редка супата), затварям и варя около 20 мин. след което изключвам котлона.
Готовата супа си я пасирам и овкусявам с кисело мляко, черен млян пипер, малко лют червен пипер и сух чесън (когато не ми предстои излизане  Wink). Зимно време когато я хапвам топла на вкус мъжът ми каза че му прилича на шкембе чорба. Аз например без да я пасирам не мога да я ям-не ми харесва непасирана. И за това пасирам.
Според мен за да ви е вкусно трябва да си сложите вашите любими подправки. Така както аз си я овкусявам с моите любими Peace
Виж целия пост
# 53
Лютика с домати и чушки



1кг чушки
0,5кг домати
2 скилидки чесън
магданоз
сол

Чушките, после и доматите се изпичат на скара- стават по- вкусни. Под домата се слага алуминиево фолио аз да не протече. По- лесно да се изпекат във фурна- в тава слагам хартия за печене, първо пека чушките и после доматите. Обелват се, нарязват се на едро. Чесънът се пасира и добавя заедно със солта и магданоза. Хубаво е малко да поседи преди консумация.


Рецептата става и за обяд, може да се добави печен и обелен патладжан и малко олио
Виж целия пост
# 54
Източник: http://forum.mirimanova.ru/index.php?showtopic=113&st=40

Кюфтенца (на фурна с доматен сос)

500 гр. мляно месо (говеждо и свинско месо в равни пропорции)
1 глава лук
1 яйце
сол и черен пипер.
За соса:
Доматеният сок от един пресен домати 1 с.л. заквасена сметана

Към каймата добавете нарязания лук, яйцето, сол и смесете всичко много добре.
Оформете на топчета и сложете в тавичка. Изсипете доматения сос (микса от сок със заквасена сметана)
Печете в загрята фурна около 30 мин. (или до готовност).

Можете да сложите плънка от елда или ориз.
Виж целия пост
# 55
Сега се сетих да ви напиша моята рецепта за пълени чушки с кайма и ориз и заляти с рендосан пресен домат и всичко това печено на фурна. От скоро правя пълнените чушки и по този начин и много се харесват вкъщи. И е страхотна идея за обяд в системата  chef

Пълнени чушки на фурна (залети с доматен сос)

Продукти:
500 гр. кайма
около 15 чушки (зависи дали са малки или от едрите)
глава лук
половин чаена чаша ориз (от нормалните чаени чаши, а не от тези огромните, които сега се продават)
1 морков
1 ч.л. чубрица
сол на вкус
малко млян черен пипер
4-5 едри домата (аз обичам да сложа повече домат за да има после достатъчно доматен сос в яденето)

Приготвяне:
Чушките ги почиствате от дръжките. Към каймата добавяте измития ориз, ситно нарязания лук, рендосания морков, чубрицата, черния пипер (и ако имате ваши любими още подправки), сол на вкус. С омесената така кайма се пълнят чушките. Редят се в тава и върху чушките равномерно се изсипва рендосания или на ситно нарязан домат(аз си го рендосвам и гледам да няма вътре обелки от домата). Леко посолявам и поливам с 2-3 с.л. равномерно олио. Наливам и около 1 ч.ч. вода и пека в предварително загрята фурна. Не покривам с нищо отгоре. На средата на печенето завъртам чушките наобратно и така се изпичат и от долната страна с лека коричка. След като извадя поръсвам с малко стрита чубрица и пресен магданоз. Може по желание да се овкуси със счукан чесън /или чесън на прах.
Виж целия пост
# 56
Източник: http://forum.mirimanova.ru/index.php?showtopic=113&st=40

Руло от "палачинка" на фурна



Направих малки ролца според броя на гостите.
Разбитото яйце се изсипва в силиконова форма и се пече на фурна като палачинка.
Готовата палачинка се пълни със следната  смес:
Варени пилешки дробчета настъргани/ наситнени, настъргани моркови.
В 1ч.л. масло се задушава лук, докато поомекне под капак. Овкусява се с малко копър. Продуктите се смесват и към тях се добавя чесън на вкус и системна майонеза. Сместа се разбърква и с нея се мажат палачинките. Завива се на руло. Краищата се изрязват и се украсяват.

Виж целия пост
# 57
Рецептата е от Готварския форум и е на ACC+  bouquet
ето тук е темата за тази рецепта:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=474878.0


Вкуснотия"Албена"(мързеливи чушки бюрек)

(снимките не са мои, а са на PresiN от същата тема)

Необходими продукти за около 5-6 порции:
12-14 печени чушки
5 яйца
300 гр сирене
100гр кашкавал

Начин на приготвяне:
В купа се разбъркват с вилица яйцата и натрошеното сирене. В намаслена тава се нарежда ред (предварително разкъсани) печени чушки чушки. Полива се със сместа от яйца и сирене. Отгоре се реди още веднъж ред чушки. Пак се полива с яйцата и сиренето. И така докато свършат, но задължително се завършва с яйца и сирене. Настъргва се кашкавала и се слага във фурна за около 30 минути. По желание може да се поръси с подправки по ваш вкус. Аз лично не сложих нищо.
Става много вкусно. Чудесно е за гарнитура на пилешка пържолка.
Виж целия пост
# 58
След едно бърборене с Дивимо се сетих за мусака ставаща за обяд в системата. И ето идвам да я напиша за да добавя още идеи към обяда  chef

Моята системна мусака за обяд

1 пакетче кайма-500гр.
1 тиквичка
1 ч.ч. ориз
1-2 ч.л. червен пипер
1 глава лук
1-2 домат
1 морков
1 червена и 1 зелена чушка
около 1ч.л. чубрица
сол на вкус

за заливката:
4 яйца
1/2 кофичка кисело мляко

Лука и чушките се режат. Моркова се рендосва. Тиквичката се реже на кубчета. В тавичка се слага каймата, нарязаните зеленчуци, измития ориз, тиквичката, чубрицата и сол на вкус, червения пипер. Залива се с вода (или бульон) около 3-4 ч.ч. и размачквате така че каймата да се разпокъса на дребни парчета. Слагам да се пече в предварително загрята фурна. Когато е почти изпечено яденето го поръсвам с рендосания домат и връщам да се запече домата. След като се запече домата поливам със смес от разбитите яйца и кисело мляко (понякога вътре слагам и прясно нарязан копър) и връщам да се запече заливката. 
Виж целия пост
# 59
Източник: http://sgotvi.com/view/470/%C4%EE%EC%E0%F2%E8_%F1_%FF%E9%F6%E0_% … %F3%F0%ED%E0.html

Домати с яйца на фурна


Необходими продукти:
6 домата
5 яйца
400 гр. сирене
1 вр. магданоз
50 гр. краве масло
Червен пипер
Олио
Сол

Начин на приготвяне:
Доматите се измиват и се нарязват на кръгчета с дебелина 1 см.
Намазнява се тавичка и в нея се редят доматите. Ако е необходимо се поръсват със сол ( ако сиренето не е много солено ). Добавя се ситно нарязаният магданоз и доматите се запичат във фурната. Върху запечените домати се чукват яйцата, а между тях се наслагва натрушеното сирене. Отгоре се поръсва червен пипер и се заливат с предварително разтопеното сирене.
Ястието се връща отново във фурната и се пече до готовност на яйцата.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия