лесен кекс

  • 4 742
  • 10
Моля за рецепта за някакъв наистина лесен кекс , Пробвала съм няколко  пъти и нито веднъж сполучливо - или бухва до небето или става като подметка .
Виж целия пост
# 1
Аз правя само един вид:
- 4 броя яйца
-1 1/2 захар
-1 1/2 /,брашно
-4 супени лъжици вода( лимонада)
-1 пак. бакпулвер
- 2,3 ванилии
-лимонова кора
Яйцата и захарта се разбиват с миксер, след това се прибавят другите продукти, но се бърка само с лъжица(не знам защо)
Ако желаеш можеш да прибавиш какао, разбъркано с част от сместта.
В намазнена и набрашнена форма изсипваш сместта, включваш фурната само отдолу, печеш докато кекса не се надигне и тогава включваш и от двете страни фурната. Проверката е с клечка за зъби.
Кекса е страхотен и много диетичен, защото липсва мазнина, знам го от баба и друг не правя!
Да ти е сладко.Успех! Wink
Виж целия пост
# 2
4яйца
2 ч.чаши захар
1 ч.чаша кисело мляко
3/4 ч.чаша олио
3 чаши брашно
1 бакпулвер
1-2 ванилии
Разбъркваш яйцата със захарта докато побелеят.Това е много важно за да бухне кексът.Прибавяш млякото, олиото се прибавя на много тънка струйка иначе кекса става на туткал.Накрая прибавяме брашното в което сме сложили бакпулвера.
Пече се първоначално на 200 градуса докато бухне а след това на 160 докато стане готов.Първите 30 минути не отваряй фурната.
Виж целия пост
# 3
Аз правя обикновено този кекс и до сега не съм имала провал.
5 яйца
1.5 ч.ч. захар
6 суп.л. вода
2 ч.ч. брашно
1/2 ч.ч.олио
1 бакпулвер
2 суп.л. какао
Яйцата и захарта разбивам с кухненския робот. Добавям водата, брашното, размесено с бакпулвера. През цялото време сместа се разбива с робота. Като свърши разбиването вадя една чаша от сместа и й добавям какаото. В кексовата форма изливам бялата смес, а отгоре й изливам какаовата. Слагам да се пече в предварително загрята фурна. Пека 35 мин при 180 градуса С.
Виж целия пост
# 4
                  КЕКС БЕЗ ЯЙЦА
Продукти: 1 ч.ч. захар, 1 ч.ч. хладка вода, 1 ч.ч. сладко от настъргани дюли, 3/4 ч.ч. олио, 3 ч.ч. брашно, 1 ч.л. сода за хляб, 1 ч.ч. смлени орехи. Продуктите се разбъркват с лъжица или вилица, няма нужда от миксер.
Разтапяме захарта с водата(и да остане неразтопена, не е беда), прибавя се сладкото, олиото, брашното със содата и накрая орехите. Сместа се изсипва в намазана с олио и набрашнена тава(не форма за кекс!) и се пече на 180-200 градуса. След изпичане се оставя да изстине в тавата и се реже на парчета - квадрати, ромбове ...
Този кекс не става представителен на външен вид, но е изключително вкусен!!!
Виж целия пост
# 5
Кекс с вода

4 яйца
1 1/2 ч.ч. захар
1 1/2 ч.ч. брашно
1 ванилия
5-6 с.л. студена вода
Всичко се разбива с миксер.Нямам провал с този кекс, независимо че няма набухвател,става много пухкав Grinning .Успех !
Виж целия пост
# 6
Ето един сладкиш, който няма как да не стане, просто не може да се обърка тестото....

Лондонски сладкиш

Продукти:

5 яйца
1 чч захар
1 пакетче 125 гр. масло
1 чч прясно мляко
2 чч брашно
1 бакпулвер
1 ванилия;
още 1 чч захар.

5-те жълтка се бият със захарта, прибавя се маслото, след това прясното мляко, брашното смесено с бакпулвера и ванилията. Пече се в намаслена и набрашнета тава, тестото не бухва много, става леко маслено.
След като се изпече тестото се покрива са малки парченца локум, оваляни в брашно или някакъв конфитюр/сладко. Пече се още малко, някъде до 10 минути.
След изпичане се покрива с белтъците, разбити на сняг с 1 ч захар, поръсва се с едро нарязани орехи и отново се запича до порозовяване. Нарязва се след изстиване. Ужасно вкусен е....
Виж целия пост
# 7
в кекса целите яйца ли се слагат или само жълтъците ? Embarassed
Виж целия пост
# 8
в кекса целите яйца ли се слагат или само жълтъците ? Embarassed

Целите.
Виж целия пост
# 9
-1-2 яйце
-1 чаша захар
-1 ч.прясно мляко
-3 с.л олио
-2 ч.ч брашно
-бакпулвер и ванилия

Слага се всичко по последователността която съм ги изброила.Много е важно за да бухне кекса да се разбият много добре захарта с яйцата,да стане хубава пяна.
След като се разбърква всичко добре се подмазва тавичката с олио и се поръсва с брашно.Пече се на умерена фурна 200 градуса на високо.Кекс докато се пече не се отва ря 20 мин за да не спадне.Пече се около 30 мин.
Виж целия пост
# 10
Е , аз забравих,че не се отваря и го отворих 5 - 6 пъти . Отделно когато разбърках сместта малкият я обърната половината в мивката и аз на око добавих някои неща и  резултатът беше плачевен! Embarassed
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия