Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Бясна съм!!!

  • 7 336
  • 36
Остават три дни до краят на двугодишния срок за наблюдение на втората ми дъщеря.
Живеем на 10 м. от социалните служби.
Както винаги, аз отидох на крак да се обадя, когато се преметсихме да живеем тук. Ако ги чакам, няма и да знаят, че съм там, докладите им пътуват по година и нещо от община в община!!! Както винаги, в трета община вече, никой не се поинтересува НАИСТИНА как биват отглеждани децата ми.
Както винаги се появиха заинтересовани едва, когато дойде време за резонния доклад - сух и написан по конспект.
Както винаги, никой не се съобразява с това кога на НАС ни е удобно, важното е, че служителките срок гонят! Три дена преди краят на двете години!!!

Цъфнали директно на вратата онзи ден да притесняват майка ми.
Заръчали да се явя на другия ден. Нищо, че работя и може би е удачно да ме предупредят и ако, и когато мога - тогава да уговорим среща.
И тъй като не откликнах на "поканата", колко странно... предпочетох да ида на работа и да гарантирам на децата си сигурност... тези... пълни лумпени, цъфнали в детската градина!

Ето защо съм бясна.
Изтропали се козите му с кози в детската градина да разпитват!!!

И сега, макар още да съм извън кожата си, искам да питам нашите юристи: това законно ли е? Имат ли право въпросните служители в период на проследяване и с оглед на осиновителната тайна (не че тя ми е болката), да търчат из населеното място и да разпитват за децата ми, га че съм под въпрос като човек способен да се грижи за тях? Само защото те пропускат срокове, а аз съм заета и им "възпрепятствам"... пустия доклад?!

Този път прекалиха. Моля, Мира, Фуси, Вера, който може и знае, да ме посъветва, ако се кротна и аз ще се заровя да чета пак наредби, правила и етични кодекси, ама сега първо ще изляза малко на въздух! Този път ще им го изкарам през носа!
 
Виж целия пост
# 1
Пардон! Изтекли са двете години. Решението е влязло в сила с дата 25.06.08
И така... проверката е извършена извън всякакви правомощия.
Виж целия пост
# 2
според мен можеш спокойно да се ожалиш пред директора на социално подпомагане с копие до РДСП или обратното. ще са длъжни да ти отговорят, а би трябвало отговора да е след извършена проверка. спокойно можеш да ги заплашиш и с прокурор за нарушаване на оня член за тайната на осиновяването. ако пък си сигурна, че е станало за това дума в градината, направо ги топи в прокуратурата ... може и нищо да не излезе, но то и само проверката и обясненията стигат за тормоз ...
наясно ли си кои служителки именно са се явили - имена; както и какво са говорили? в смисъл, колкото повече факти знаеш, толкова по-добре.

така на прима виста, ще потърся основанията и по-точни фрази допълнително. абсолютно права си да си бясна!

Виж целия пост
# 3
а може би е добре да вдигнеш телефона и да се накрещиш на директора на Социално подпомагане какви ги вършат служителите му и да му обясниш устно колко трябва да се притеснят ...
щото социални няма много ... ще обезкръвиш хептен и така обезкръвената система ... но е добре да им се зачервят ушите!

а пък да ти кажа, мен най-добре ме оправя един добър скандал. от писане полза обикновено няма или минава твърде много време, докато се удовлетвориш ...

боже, и аз набрах ...
има ли поражения в градината?
Виж целия пост
# 4
Дар Hug Praynig дано скоро се успокоиш, че аз от месеци съм им набрала.....

Дар, желая ти да си търсиш правата до край! Много нерви време и пари ти пожелавам да имаш, ако решиш това.
Виж целия пост
# 5
Разбира се, понеделник преди работа съм там, нали казах = на 10 метра от социалните живея! Виждат мен, майка ми, децата непрекъснато, но ако не ги поздравя, се правят на ударени, кой ни познава? Веднъж не са спрели да питат, ей така, как сте, от кумова срама!
И след една година нахлуват в детската градина!
Дали има поражения?
Ми... деттео ми още не знае. Госпожата е казала на майка ми, аз нали съм лош родител, ходя на работа, та не мога да си взимам детето от детска!
Какво мислиш са казали: Ми така наминаваме...
Гаранция са обяснили ЗАЩО.
Това е малък провинциален град, дали ще има поражения? Ще има, но този път аз ще ги нанеса първа.

Стига, Вела... стига с таз система, стига с това безропотно добродушие!
Онзи ден майка ми ги питала, що не се сетихте да минете, когато дъщеря ми беше без редовна работа и се измъчи да прави какво ли не, за да си гледа децата, а те й отговорили: Тя е трябвало да е наясно и да си е сметнала, когато е поела отговорност, че е способна да се справи.
Правилно.
В това число влиза и правото ми да защитя интересите на децата ми като го предпазя от безмозъчни чиновници.
Само стой и гледай.
Виж целия пост
# 6
Дар, желая ти да си търсиш правата до край! Много нерви време и пари ти пожелавам да имаш, ако решиш това.

Аист, някои хора ме знаят лично и са свидетели, че не се чупя лесно. Ни пари, ни време ми трябва, с гол инат и убеденост, че съм в правото си, ще им потърся отговорност. До понеделник ще съм спокойна, което е лошо, защото ще действам с хладен разум. Някои неща не са за прошка, защото така се тръгва по пътя на компромисите. Няма да я бъде.
Виж целия пост
# 7
ами има няколко нива на отговорност за виновните в случая -

- дисциплинарна - ако и доколкото директорът на СП реши да я търси и колкото я намери. ти можеш да информираш, но те не ти дължат обяснение кого как са наказали;
- можеш да пуснеш жалба от действията на администрацията и те трябва да ти отговорят;
- ако са изтропали за осиновяването в градината, кифлите носят наказателна отговорност и можеш да пуснеш жалба в прокуратурата за това;
- можеш да съдиш дирекция СП за обезщетение за причинените ви вреди, в случая главно неимуществени, в следствие на неправомерно упражняване на функциите им - има закон за отговорността на държавата и т.н. ... това вече ще си е битка ...

горе-долу това е ... нищо не е бързо от тия неща и нищо не поправя нанесените вреди реално, нито обидата ...
ако аз съм чиновник, сгазил този лук точно, най-би ме безпокояло това с прокуратурата. за другото може да се храни известна увереност, че ще ме пропусне или слабо да ме засегне лично.


един добър скандал не изключва нищо от това, а има невероятен терапевтичен ефект! аз обичам скандалите Simple Smile
Виж целия пост
# 8
Не бой се, за какво мислиш ще се завтека понеделник там? Това са жени и майки, не само чиновници, ако им липсва компетентност, не е оправдание, че акъл, сърце и душа им липсват. Няма да децата си да изкарам беса, я!
Мерси за информацията, ей на това за прокуратурата исках потвърждение. Останалото също няма да пропусна. Четвърта година все подминавам, това, онова... все карай, все от нас да мине, само да сме здрави... а не!

Аз треперя как да си подготвя детето, откъде да започнем, те - кифлите му с кифли, решили всичките ми дилеми! Ми кво толкова... Ей, ще ги накарам да плачат, не помня кога за последно съм била толкова бясна. И сълза не мога да пролея, така изстинах днес като научих.
Виж целия пост
# 9
много съм ръждясала ... аз си мислех за 145 НК, и зачитайки се се поотчаях, ама не, то е 284 НК ... по-дебело е за кифлите.

дано утре пише някой, дето е по-вътре от мен Simple Smile
Виж целия пост
# 10
Пете,за Ел.Пелин ли става въпрос?

В4ера пак тези ми скъсаха нервите в дома в Доганово #Cussing out
Виж целия пост
# 11
Дар, каквото и да предприемеш, от личен опит мога да ти кажа, че оплаквания на ниво общинско РДСП не дават никакъв ефект. Те се защитават един друг, навързани като свински черва и само те прехвърлят от един "компетентен орган" (при нас - шеф на отдел ЗД и после шеф на цялото РДСП) на друг. Там можеш само да им вдигнеш подобаващия се скандал за да се разтушиш ти самата, ако прецениш за нужно. Grinning

Виж, на ниво РДСП София-град обръщат внимание на жалбите и издават адекватни разпоредби. Не знам обаче дали за вас това е шапката. Това ако решиш да се жалваш за да бъдат разгледани действията на социалните служителки от висшестоящите относно тях органи и евентуално да им бъдат наложени някакви санкции.

Ако искаш да действаш чрез прокуратура - това е вече друго, там нямам нито опит, нито компетенции
Виж целия пост
# 12
Дар с право си бясна,и има за какво.Докато четох и аз побеснях......Ами ако искаш да запазиш тайната на осиновяването,от всички,тогава какво....................То бива,бива ама това тяхното..................................... #2gunfire
Виж целия пост
# 13
Мила, съжалявам за стреса, който си преживяла  Hug
Имам приятелка, разботеща в Закрила на детето. Тя също сподели горните мнения, че действията на служителките са били напълно неправомерни. Въпреки, че и те на моменти сякаш забравяли, че работят не само с хора, а с деца.  ooooh!
Съветът беше да търсиш справедливост на по-високо ниво. На местно, по скоро ще потулят жалбата.

Извинявам се, че се намесих в темата. Все още проучвам и форума много ми помага.
Виж целия пост
# 14
въййййййй.
сестро, режи им главата #Cussing out
с теб съм, ако требе наемаме адвокат да им реже малоумните, смотани тикви.
нещо медийка някаква дъл да не се включи...
аз като лаик си мисля, че определено май можеш да ги съдиш. тайни, майни и таканататък.
тресни им едно дело за назидание, пък да видим.
Виж целия пост
Коледа 2018

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия