За заквасването на кисело мляко...

  • 600
  • 8
Можете ли да ми кажете какво прясно мляко купувате за заквасване. Досега ползвах домашно мляко, но няма откъде да взимам в момента.
Виж целия пост
# 1
И аз досега само с домашно съм го виждала да става. Тези пресни млека дето ги продават имат много малка масленост и не знам дали ще стане. Последното мляко дето го купих - на Виталакт - го прегорих докато го варях, защото чаках да му се вигне каймака, а той така и не се вдигна.... Rolling Eyes
Виж целия пост
# 2
Ако ще заквасваш купешко прясно мляко по-добре се откажи , нищо няма да стане.Купи си готово кисело мляко.
Виж целия пост
# 3
Ако ще заквасваш купешко прясно мляко по-добре се откажи , нищо няма да стане.Купи си готово кисело мляко.

Защо така, не е вярно.  Crossing Arms

Свеки прави 2 пъти в седмицата с купешко, и става страхотно.
Давам на детенце, остава и за нас.

iva 76, прави го с купешко прясно мляко, и е винаги много добро.
Ако искаш да я питам каква е тънкостта?  Wink
Виж целия пост
# 4
iva 76, прави го с купешко прясно мляко, и е винаги много добро.
Ако искаш да я питам каква е тънкостта?  Wink

Не знам за Ива, ама аз искам. Плиййййс. Praynig
Виж целия пост
# 5
А някой може ли да ми препоръча кис. мляко за закваска, но с живи бактерии(лактобацилус булгарикум) или както там се казваха? Ама наистина да има, щото на всички млека пише, че ги има, а всъщност няма, че са и натъпкани с консерванти...  Crossing Arms
Искам мляко, което като престои в хладилника, да става по-кисело, а не след 1 седмица да сладни, все едно току-що е купено... Whistling
Виж целия пост
# 6
Искам мляко, което като престои в хладилника, да става по-кисело, а не след 1 седмица да сладни, все едно току-що е купено... Whistling

 Shocked
Ама то мляко яде ли се една седмица?
Виж целия пост
# 7
iva 76, прави го с купешко прясно мляко, и е винаги много добро.
Ако искаш да я питам каква е тънкостта?  Wink

Не знам за Ива, ама аз искам. Плиййййс. Praynig

Искам и още как Laughing! Ще ти бъда много благодарна!

А някой може ли да ми препоръча кис. мляко за закваска, но с живи бактерии(лактобацилус булгарикум) или както там се казваха? Ама наистина да има, щото на всички млека пише, че ги има, а всъщност няма, че са и натъпкани с консерванти... Crossing Arms
Искам мляко, което като престои в хладилника, да става по-кисело, а не след 1 седмица да сладни, все едно току-що е купено... Whistling

Аз купувам Здравец 2%, но ми казаха че Аида е много хубаво, но не съм го пробвала...
Виж целия пост
# 8

 Shocked
Ама то мляко яде ли се една седмица?
Не, не се яде, ама се случва да престои. Като ми го даде мама(с жива закваска), на втория - третия ден вече киселее яко, а купешкото тъй си стои, даже и сага не хваща! newsm78
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия