сладкиш с мед

  • 1 268
  • 4
веднъж ядох в "двете фукли" торта с мед и много ми хареса.не държа да е торта,предпочитам нещо по-леко,без сметана или друг тежък крем.имате ли предложения?
Виж целия пост
# 1
Давам ти рецепта, която не съм пробвала, но пък почти всички останали рецепти от тази книга са се получавали чудесно. Дано ти е полезна.
 Меден сладкиш "Маркиза":

продукти за тестото:
500 гр. брашно
25 гр. прясна мая или 1 пакетче суха
125 мл. прясно мляко
60 гр захар
щипка сол
1 яйце
60 гр. маргарин

продукти за пълнежа:
250 гр. масло
250 гр. захар
2 пакетчета ванилова захар
250 гр. обелени и натрошени бадеми
2 супени лъжици мед
6 супени лъжици прясно мляко

Всички съставки за тестото се оставят  да постоят на стайна температура. Разтворете маята с хладко мляко, добавете 1-2 чаени лъжички захар, щипка сол и разбийте до еднородна смес. Брашното се насипва в средата на голяма купа, като в средата се прави вдлъбнатина. Излейте там разтворената мая, поръсете отгоре с брашно и поставете на топло, докато маята се надигне и разкъса брашняната повърхност. После добавете останалите съставки за тестото и месете с лъжица, докато се появят мехурчета и тестото започне да се отлепя от лъжицата. След това го покрийте със салфетка и поставете на топло място.
Приготвяне на пълнежа: Кравето масло, захарта, ваниловата захар, бадемите и меда кипнете, добавете прясното мляко и малко охладете. Когато тестото втаса, разточете го в тава намазана с масло и поръсена с брашно. Разпределете върху тестото топлата бадемова смес и оставете за още 15 минути настрана Печете за около 20 минути при температура на фурната 200-250 градуса.
Виж целия пост
# 2
мари-антоанет,нещо такова е.в "двете фукли" се казва"медина".много е лека и приятна.
Виж целия пост
# 3
ето и фото на горната рецепта
Виж целия пост
# 4
мюриел,изглежда много апетитно!
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия