Коледно настроение!

  • 172 714
  • 792
# 570
Флорина днес от "Кауфланд" си купих ето това
     
Надявам се че ще ти е от полза. В съдържанието му е написано че има канела,кардамон, индийско орехче и т.н., абе всички подправки необходими за меденките
Това и аз го имам, само дето вътре липсва анасон. Аз имам звездовиден, но се чудя как да го смеля? newsm78
И не е ли проблем, че вътре има бакпулвер? newsm78
Мисля сега да направим с малката една доза от Меденките на Джули по рецептата на Наталина.
Обаче незнам как да процедирам с тая подпарвка за меденки. Confused
Виж целия пост
# 571
...........................
и давам една рецепта за ВИЕНСКИ КОЛЕДНИ ОРЕХОВИ БИСКВИТИ
...........................

Могат да се нарежат с формички и да се оцветят с белтъчна глазура, предполагам?
Защото се чудя за рецепта за сладки, които да направя с форма снежен човек, но не съм се ровила много. Меденките ще са  джинджърмен и разнии звезди, но искам снежния човек да е друга рецепта.

Звездовидния анасон го счуках в хаванче и после в мелничката за пипер мелих заедно с кардамома миналата година.

Освен в Айко някъде другаде виждали ли сте метални кутии за сладки?
Виж целия пост
# 572
Освен в Айко някъде другаде виждали ли сте метални кутии за сладки?

Аз си купих от Крео миналата година три в едно Simple Smile - една голяма, една по-малка и една най-малка, кръгли.Цената им общо беше нещо от сорта на 30-40 лв, не помня, не бяха много евтини де, но са хубави. Иначе съм виждала по разни магазини за посуда, където продават сервизи и прочее...

Аз направих в събота ванилените кравайчета, защото ми останаха жълтъци от една торта с натурален шоколад и кестени, която правих. Ето снимки и на двете, станаха ммммм:



Виж целия пост
# 573
Snarky Chimpfanny, Меденките на Джули са ни много любими; вместо дадената подправка за меденки слагам 1 1/2 ч.л. канела, 1/4 сух джинджифил и стръгвам по малко индийско орехче (че е прекалено силен аромат за децата).
Виж целия пост
# 574
...........................
и давам една рецепта за ВИЕНСКИ КОЛЕДНИ ОРЕХОВИ БИСКВИТИ
...........................
Могат да се нарежат с формички и да се оцветят с белтъчна глазура, предполагам?
за можене - могат, обаче аз най-си ги харесвам в моя си подобрен вариант - с шоколад и бадеми, а децата посягат към тях повече отколкото към шаренийките, дори и да са без нищо  Peace
Виж целия пост
# 575
Здравейте Дами   bouquet
Днес си помислих за Коледа - дали има вече тема?  Simple Smile аз даже закъснях тази година...
Ето малко Коледно настроение и от мен:)
Виж целия пост
# 576
Момичета, здравейте Simple Smile
И аз точно си бях помислила дали не е време за темата, и SZA вече я беше пуснала! Досега четох, но вече ще почвам да творя лека полека и исках да питам едно нещо, което ме гложди - как процедират с линцеровите сладки, говоря за поръсването с пудра захар - първо ръсите горните формички и след това ли ги слепвате?  Rolling Eyes  Защото по вашите снимки вътре в дупчиците червения мармалад винаги е много чист!
И друго, да ви се оплача - в началото на темата, Джема беше показала една тава с формички за кравайчета - ей, сън не ме хващаше... и я видях един ден в Карфур и веднага я закупих. И почнах аз да бъркам кравайчета - по рецепта, която беше към самата тавичка, всичко стана идеално и като тръгнах да я слагам във фурната - и тя не влиза!!!  #Cussing out  - по-широка от фурната с много малко, ама не влиза! Изпекох ги все пак, ама да не ви обяснявам как въртях тавата на диагонал, ама го сменям наляво надясно, че маслото се стопи и почнаха да текат, абе лудница. Пък все си мислех, че имам стандартна фурна  hahaha Та ако някой тръгне да си я купува, измерете си предварително  Peace Иначе рецептичката се оказа много хубава, и става доста бързо - защото се бърка с миксер, и после формата с пълни доста бързо; като количество не стават много, за една тава - 42 броя, ама ей на. Доста разсъждавам дали да не я отрежа, ако съм сигурна, че няма да се повреди нещо покритието  newsm78 рецептата мога да ви я пусна, ама от вкъщи трябва.
Виж целия пост
# 577
...и исках да питам едно нещо, което ме гложди - как процедират с линцеровите сладки, говоря за поръсването с пудра захар - първо ръсите горните формички и след това ли ги слепвате?  Rolling Eyes  Защото по вашите снимки вътре в дупчиците червения мармалад винаги е много чист!

Поръсват се с пудра захар вече слепените сладки - мармаладът е влажен и стапя захарта, затова изглежда чист Peace.
Виж целия пост
# 578
исках да питам едно нещо, което ме гложди - как процедират с линцеровите сладки, говоря за поръсването с пудра захар - първо ръсите горните формички и след това ли ги слепвате?  Rolling Eyes  Защото по вашите снимки вътре в дупчиците червения мармалад винаги е много чист!
Същото ме тормозеше и мен днес, след като съзрях уникално красиви линцерови сладки, с ултра червен мармалад. Или може би попива пудрата захар  newsm78
Аз бих я срязала тавата, ама си падам луда, така че не се води по моето мнение  Joy
Днес пак се престарах с Рафаелките, че и 40 станаха  Mr. Green Дали няма да е доволен мъжО!
Утре ще въртя торта, ама при първа възможност започвам меденките, сърбят ме ръцете.
За протокола Ангелските очи за невероятни, хем пръхки, хем се топят в устата, ах сладост   Flushed
И искам да ви споделя този линк, ей така за настроение. Много вдъхновяващо ми подействаха! http://www.flickr.com/photos/sweetsugarbelle/galleries/72157622633685233
Виж целия пост
# 579
Пупинка, да, точно така - мърмълада "попива" захарта Peace.
Радвам се, че са ви харесали Ангелските очи Hug.
Виж целия пост
# 580
Момичета, остана ми от тестото за меденките.
Какво да го правя? Сега ще украсяваме самите меденки и ще сглобяваме къщата.
Но остатъка какво да го правя? newsm78
Виж целия пост
# 581
Много благодаря за отговорите Hug
Вчера си поръчах от амазон едни формички за линцерови сладки, днес ми писаха, че били свършили! Та днес си поръчах от ebay - вътре дупчиците са на коледна тематика  Laughing Първите бяха обикновени, и уж затова ги взех, да може да се правят по всяко време на годината.. ама здраве да е Simple Smile Ако се наканя да ги правя извън коледа, ще ядем елхички и бастунчета  Mr. Green Та само чакам да дойдат и ги почвам и тях!
Иначе и мен ме пишете към лудите с много форми и тави, единственото, което ме спира е мястото, че наистина вкъщи няма такова. Но и това не спира на макс - освен тези формички, поръчах и от Чехия едни, дето ги бяхте показали скоро - за сладки, които не се пекат - като елхичка и свещ, така че и с такова ще се обзаведа  Heart Eyes

Snarky Chimpfanny - тестото го направи на топчета, дълбаеш и пълниш с някво кремче + трохите - стават идеални. Тука също се обсъждаха - негърчета също им казват  Peace
Виж целия пост
# 582
торта с натурален шоколад и кестени, която правих.
Може ли рецепта?

п.с. И аз съхранявам ваниловите рохлички в кутия от рафаело Grinning
Виж целия пост
# 583
На предната страница дадох рецепта на едни меденки,ако искаш.  Peace


Вече два пъти ги правих.Стават страшно вкусни.  chef Вторият път дозата беше двойна и се изядоха още по-бързо  Joy
Виж целия пост
# 584
торта с натурален шоколад и кестени, която правих.
Може ли рецепта?

п.с. И аз съхранявам ваниловите рохлички в кутия от рафаело Grinning

Заповядай!
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия